barb_alone
SQ_for all
Ynt: R/d Lock Mu Atsc Mi Tercih Edilmeli Hangisi Daha İyi ?
sadece arazi kullanımı için devre dışı bıraktığımızda bunun çok sorun olacağını sanmam ama günlük kullanımda riskler artmakta
eski model hiç abs olmayan bir araç ile devreden çıkartılmış bir sistem arasında çok farklar olduğu bilinmeli günlük kullanımda bu sistemlerin devreden çıkartılması sorun yaratır bunda kimse farklı düşünmez herhalde
iş araziye geldiği zaman iptalinin çok faydalı olduğu durumlar olacaktır bu durumları zaman içerisinde ufak denemeler ile tecrübe etmek gerekir her araziye çıkıldığı zamanda bu sistemi iptal ederek hareket etmekte çok uygun gelmiyor bana
Camelius' Alıntı:Alfonse'nin detayli aciklamalarindan dolayi tesekkur ediyor ve tum soylediklerine katiliyorum. Arazide kimi zaman ABS ve ASTC bizi zor durumlara sokabiliyor. O yuzden onceki aracimda bir on/off switch yardimiyla istedigimde ya da gerektiginde her iki sistemi de tamamen devre disi birakabiliyor ve kontrolu ele alabiliyordum. Haliyle takildiginiz yerde patinajla tam cikacakken ASTC'nin devreye girip sizi tekrar oldugunuz yerde birakmasini da engellemis olabiliyorsunuz.
Sigortayi sokmek de bir cozum olsa da, aractan inmeden, sadece herhangi bir ABS sensorune giden kabloyu kabin icine yerlestirebileceginiz basit ama kaliteli bir dugme ile keserek ayni isi yapabilirsiniz. Tek sorun; ABS+ASTC'yi tekrar devreye almak istediginizde dugmeyi eski konuma getirseniz bile kontagi kapatip acmaniz gerekmesidir.
Onemle belirtmem gereken asil nokta ise, bu sistemler guvenlik amaclidir. Bunlari devre disi birakarak veya bu sistemlere herhangi bir sekilde mudahale ederek hayati risk almis olursunuz.
sadece arazi kullanımı için devre dışı bıraktığımızda bunun çok sorun olacağını sanmam ama günlük kullanımda riskler artmakta
eski model hiç abs olmayan bir araç ile devreden çıkartılmış bir sistem arasında çok farklar olduğu bilinmeli günlük kullanımda bu sistemlerin devreden çıkartılması sorun yaratır bunda kimse farklı düşünmez herhalde
iş araziye geldiği zaman iptalinin çok faydalı olduğu durumlar olacaktır bu durumları zaman içerisinde ufak denemeler ile tecrübe etmek gerekir her araziye çıkıldığı zamanda bu sistemi iptal ederek hareket etmekte çok uygun gelmiyor bana