Puma Operasyonu Başladı :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 534
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,980
Ynt: Puma Operasyonu Başladı

Ben de aynı yerdeyim Umut abi Yazın geldiğin de mutlaka görüşelim. Memnun oldum tekrar

Etiketler

allah sabır verisin.... sonucu merakla beklıyorumm
inşallah aradığın performansı bulursun....

adrenalim' Alıntı:
allah sabır verisin.... sonucu merakla beklıyorumm
inşallah aradığın performansı bulursun....

Ben de, yapan ustalarda merak içinde Marşa basacağım günü iple çekiyorum. İyi olur inşallah..

hadi bakalım bizlerede örnek teşkil eder senin canavarr

adrenalim' Alıntı:
hadi bakalım bizlerede örnek teşkil eder senin canavarr

Düzgün yaparsak işi, arazi canavarlığının yanında birde asfalt canavarlığı yapacak gibi

Flanş güzel olmuş, tornacının eline sağlık.

discovery-V8' Alıntı:
Flanş güzel olmuş, tornacının eline sağlık.

Abi yanlış bir ölçüm sonucu flanşın 5 cm kısa olduğunu anladık. Piriz direk boyu 13 cm olmak zorunda, yapılan flanş 11 cmden, 17'ye çıkarıldı, yani 6 cm uzadı. Ama çok sağlam oldu, 7mm saçtan yaptı usta. Tek korkum priz direk. Gerçi prizdireğe yük binmediği söyleniyor. 13 cm'den aşşağısıda maalesef kurtarmıyor. Salı günü motoru yerine oturtucaz inşallah. Beklemedeyiz şimdilik...

yeni motorun hayırlı olsun. puma motor hakkında bilgiye ihtiyacınız olursa alanyada hasan usta var bir çok araca puma motor koydu. tecrübesine ben çok güveniyorum.
bende aracımın motorunu sıfırlatayım dedim ama sökülünce her yeri elden geçirmeye karar verdik.

Umut kardeşim ya ustan belki kızabilir ama bişey daha demek istiyorum araya yaptığınız flanşı normalize (gerilim giderme) yaptırsan ve öpüşen yüzeylerden temizlik pasosu alsa çok daha iyi olur ustana söyle o bilir ne olduğunu

Teşekkür ederim, Hasan ustayla birkaç sefer telefon görüşmesi yaptık, oldukça yardımcı olldu saolsun. Saygılar...

Abi usta kızacaksa söylemiyim Sen bu söylediklerinin açıklamasını burada yaparsan ben belki o şekilde tarif edebilirim. Hem ben de öğrenmiş olurum ne işe yaradıklarını...

sword7' Alıntı:
Abi usta kızacaksa söylemiyim Sen bu söylediklerinin açıklamasını burada yaparsan ben belki o şekilde tarif edebilirim. Hem ben de öğrenmiş olurum ne işe yaradıklarını...
Kısaca anlatayım
araya yaptığınız fılanş 3 parçadan oluştuğu için ve birde kullanılan elektot yada tel diyelim 3 üde farklı mağzemeler kaynak yapıldığı anda üzerinde genleşmeden doğan gerginlik bulunmakta bu gerginlik zamanla titreşimden çatlamalara sebep olabilir
ama gerilim giderme yapıldığı taktirde bütün mağzeme tek parça aynı mağzemeden olmuş gibi olur

Bilgi için teşekkürler abi. Yarın ustaya söyleyeyim, belki yapmıştır bile o işlemi...

sword7' Alıntı:
Bilgi için teşekkürler abi. Yarın ustaya söyleyeyim, belki yapmıştır bile o işlemi...
Umut hiç bişay yapamıyorsa komple tavlasın rutubetsiz bir ortamda kendi halinde soğusun oda yeter

yunus bager' Alıntı:
Umut hiç bişay yapamıyorsa komple tavlasın rutubetsiz bir ortamda kendi halinde soğusun oda yeter

Tamamdır abi... Sağlam olsun bizim olsun yeter ki....

sword7' Alıntı:
Tamamdır abi... Sağlam olsun bizim olsun yeter ki....
Yada hiç bişey deme şimdi usta sana bu akılı verenii ....... demedesin sen sadece deki usta bu ara parça yarın birgün çatlarsa garanti veriyormusun de