Puma Operasyonu Başladı :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 534
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,018

Etiketler
Ynt: Puma Operasyonu Başladı :smiley:

tamam öyleyse:smiley:

şimdi diyelim ki servis motoru aldık,

ona ek olarak enjektör pompa turbo ve intercooler mı almak lazım extra olarak?

bu konuda bilgin var mı?
2. olarak ses ne seviyede düz dizele göre?

göktu' Alıntı:
tamam öyleyse:smiley:

şimdi diyelim ki servis motoru aldık,

ona ek olarak enjektör pompa turbo ve intercooler mı almak lazım extra olarak?

bu konuda bilgin var mı?
2. olarak ses ne seviyede düz dizele göre?

+ Direksyon pompası, intercol boruları, elektrik tesisatı, manifold aklıma gelenler...

Ses seviyesi çük düşük düz dizele göre, iyi bir izoalsyonlada çok daha iyi hale geliyor...

sword7' Alıntı:
+ Direksyon pompası, intercol boruları, elektrik tesisatı, manifold aklıma gelenler...

Ses seviyesi çük düşük düz dizele göre, iyi bir izoalsyonlada çok daha iyi hale geliyor...

valla şu 1 2 haftadır kullanıyorum

fena gazım,

gazım geçmeden puma operasyonu gelecek sanırım benden de:smiley:

bir şey daha soracam

taban sacını filan sökmüşsünüz mesela komple

buna gerek var mı?

mesela aracı lifte alıp yapılma şansı yok mu bu işlemlerin?

illa sökülmesi lazım mı o taban saclarının?

komple izolasyon yapmayı planlıyorum

sökmek sıkıntı olur çünkü eğer zorunluysa

İizalasyonu parçalı yapın. Bu defenderlerin orta sıklıkla sökülüyor diye biliyorum. Servis motorunun tamamlayıcı parçaları kaç para tutar çıkma olarak acaba?

göktu' Alıntı:
valla şu 1 2 haftadır kullanıyorum

fena gazım,

gazım geçmeden puma operasyonu gelecek sanırım benden de:smiley:

bir şey daha soracam

taban sacını filan sökmüşsünüz mesela komple

buna gerek var mı?

mesela aracı lifte alıp yapılma şansı yok mu bu işlemlerin?

illa sökülmesi lazım mı o taban saclarının?

komple izolasyon yapmayı planlıyorum

sökmek sıkıntı olur çünkü eğer zorunluysa

Şanzımanı taban saçlarını ellemeden söken ustaya denk gelmedim :smiley: Benim aracımda da komple izolasyon ve halı kaplaması var. İzolasyon malzemesini kapakların üzerine göre yaptık, Halıyı kaldırınca civataların yeri belli oluyor, söküp kolaylıkla saçlar çıkarılıyor. Şanzıman tüneli de yine aynı şekilde... Ama elyaf (üstü siyah yüne benzer, cam yünü mü diyorlar ne diyorlar :smiley: )kaplarsanız kesinlikle büyük sıkıntı oluyor. Benim dediğim malzeme siyah kauççuk kendinden yapışkanlı...

Umut bey , yakın tarihte puma motor takacağım . Aracımda klima yok , klima da taktırmak istiyorum , puma motora pumanın kliima motoru torpidoya da defender klima ızgaraları takılması gerektiğini düşünüyorum ama emin değilim bu konudaki önerinizi rica edeceğim. Bir de bir arkadaşın sorusunu yanıtlarken direksiyon pompası dediniz . Defenderimde defender direksiyon pompası var (hidrolik) bu pumaya uymuyor mu ? Teşekkür ederim selamlarımla ...

MehmetTurk' Alıntı:
Umut bey , yakın tarihte puma motor takacağım . Aracımda klima yok , klima da taktırmak istiyorum , puma motora pumanın kliima motoru torpidoya da defender klima ızgaraları takılması gerektiğini düşünüyorum ama emin değilim bu konudaki önerinizi rica edeceğim. Bir de bir arkadaşın sorusunu yanıtlarken direksiyon pompası dediniz . Defenderimde defender direksiyon pompası var (hidrolik) bu pumaya uymuyor mu ? Teşekkür ederim selamlarımla ...

Kolay gelsin, bende de klima motoru var ama orjinal yerine takılamıyor mesafe darlığı nedeniyle... Direksyon pompası uyar defenderın direksyon kutusuna.. Saygılar...

radyatör ve intercol soğutucusuna bi çözüm bulmamız gerek tdi 300 ün radyatöründe hem radyatör hemde intercoll soğutusucu birlikte oda takılırsa tadından yenmez :smiley: :smiley:

ata036' Alıntı:
radyatör ve intercol soğutucusuna bi çözüm bulmamız gerek tdi 300 ün radyatöründe hem radyatör hemde intercoll soğutusucu birlikte oda takılırsa tadından yenmez :smiley: :smiley:

Evet o işi yapmamız gerekli...

Motor budur, verdiğim cevabın ve vermediğim cevapların hepsi forumda mevcuttur. İncelemenizi öneririm.

çok teşekkürler cevabınız için. . .
forumu okudum fakat geç oldu biraz :D mesajı atmış bulundum. . .
pek net yanıt yok yinede forumda ama 3000 lira işçilik falan denmiş bazı arkadaşlar pahalı değil mi bu fiyat ?
birde o zamanlar çıkma parasına şimdi sıfırlar satılıyor artık yarı yarıya daha ucuza puma atabiliriz sanırım. . .

atamazsınız forumda okuduğunuz rakamların konuşulduğu zamanlarda linkini koyduğunuz tamir motorları 3500 liralardaydı. şimdi fiyatı ortada.
Konuları tam manasıyla incelediğinizde sizde göreceksinizki; iş bu motoru almakla bitmiyecek. Turbo, enjektör,radyatör,marş, pompa vs. ilaveleri yapılması gereken çıplak blok , kapak ve içi dolu tamir motoru bunlar. bir okadar daha ilave edin motor maliyetine en az.İşçilik işi göreceli.

pumayı arkadaşın defendera attıktan sonra 300 tdi lara bile bakamaz oldum. puma takılmış araç aramaya devam :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri