Puma Operasyonu Başladı :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 534
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,020

Etiketler
Ynt: Puma Operasyonu Başladı :smiley:

Arkadaslar merhaba,
Turkiye'deki V184 kasa transitlerden cikan mekanik mazot pompali motorlar Euro2 standardinda. 2007 model Defender'da kullanilan TDCI motor ise Euro3 standardinda.
Onur beyin gosterdigi parca Ingiltere'den GMT82 sanziman getirirseniz kullanabileceginiz bir parca. Eger TR'den transit sanzimani alip kullanmak isterseniz tek basina yeterli olmaz. Buradaki sanzimanlar arkadan itisli araclar icindir. Dolayisi ile sanzimanin arkasi koniktir. Bu konikligi, bir flans ve saplamalarla duzeltip o sekilde yukaridaki ara kutuyu kullanip LT230'a baglayabilirsiniz.
MT82'nin son disli orani 0.79 iken R380'nin son disli orani modeline gore 0.77 veya 0.73'tur. Dolayisi ile MT82 takili aracin son surati dusuk olacaktir. MT82'nin avantaji arazide ortaya cikacaktir. Ozellikle tehlikeli inis ve cikislarda 1. Vites cok faydali oluyor.
Kendi aracim Discovery seri 1. 130PS motoru suan R380 ile kullaniyorum. LT230 disli orani 1.22. Arac kalkista MT82 ile oldugu zamana gore daha zorlaniyor ama genel kullanimda daha az yakiyor. 265 75 16 BFG AT lastik ve 2400kg'luk aracimla Istanbul sehiricinde 100 TL euro dizelle genelde 320km yol aliyorum.
Kolay gelsin.

Cevap için teşekkürler Engin Bey.

Bu konudan bahsetmiştiniz şimdi daha iyi canlandı gözümde.

O arka kapağı cnc ile yapmayı taktım kafaya hayırlısı bakalım.O kapağın cad çizimlerine ulaşabilsek çok kolay olur yapmak.:smiley::smiley:

edaghan' Alıntı:
Arkadaslar merhaba,
Turkiye'deki V184 kasa transitlerden cikan mekanik mazot pompali motorlar Euro2 standardinda. 2007 model Defender'da kullanilan TDCI motor ise Euro3 standardinda.
Onur beyin gosterdigi parca Ingiltere'den GMT82 sanziman getirirseniz kullanabileceginiz bir parca. Eger TR'den transit sanzimani alip kullanmak isterseniz tek basina yeterli olmaz. Buradaki sanzimanlar arkadan itisli araclar icindir. Dolayisi ile sanzimanin arkasi koniktir. Bu konikligi, bir flans ve saplamalarla duzeltip o sekilde yukaridaki ara kutuyu kullanip LT230'a baglayabilirsiniz.
MT82'nin son disli orani 0.79 iken R380'nin son disli orani modeline gore 0.77 veya 0.73'tur. Dolayisi ile MT82 takili aracin son surati dusuk olacaktir. MT82'nin avantaji arazide ortaya cikacaktir. Ozellikle tehlikeli inis ve cikislarda 1. Vites cok faydali oluyor.
Kendi aracim Discovery seri 1. 130PS motoru suan R380 ile kullaniyorum. LT230 disli orani 1.22. Arac kalkista MT82 ile oldugu zamana gore daha zorlaniyor ama genel kullanimda daha az yakiyor. 265 75 16 BFG AT lastik ve 2400kg'luk aracimla Istanbul sehiricinde 100 TL euro dizelle genelde 320km yol aliyorum.
Kolay gelsin.

http://members.shaw.ca/red90/gears.html#mt82

yukarıdaki linkte defenderde kullanılan tüm şanzımanların dişli oranları bulunmakta sonuç olarak sizin verdiğiniz deyer doğru olmakla birlikte ben sondişli oranını yanlış vermişim
mt-82 son dişli oranı 0,742 imiş
ayrıca sizin bu konudaki deneyiminizi biliyor ve taktir ediyorum türkiyedeki disco larda sanırım mt 82 yi kullanan ilk ve tek kişisiniz

herkese selamlar umut 16. sayfaya kadar baştan geldim işin içine dişliler oranlar girince kafa dağıldı ama artık sıra bana gelsin diyorum ne diyorsuuunnn ;) ;) ;D ;D :D

ata036' Alıntı:
herkese selamlar umut 16. sayfaya kadar baştan geldim işin içine dişliler oranlar girince kafa dağıldı ama artık sıra bana gelsin diyorum ne diyorsuuunnn ;) ;) ;D ;D :D

Sen daha satmadınmı Kırat'ı ;D

dron' Alıntı:
http://members.shaw.ca/red90/gears.html#mt82

yukarıdaki linkte defenderde kullanılan tüm şanzımanların dişli oranları bulunmakta sonuç olarak sizin verdiğiniz deyer doğru olmakla birlikte ben sondişli oranını yanlış vermişim
mt-82 son dişli oranı 0,742 imiş
ayrıca sizin bu konudaki deneyiminizi biliyor ve taktir ediyorum türkiyedeki disco larda sanırım mt 82 yi kullanan ilk ve tek kişisiniz

Onur Bey,

Linkte gösterilen şanzıman dişli oranları Land Rover'ın Defender'da 2007'den sonra kullandığı orjinal şanzımandaki oranlar. Türkiye'deki transitlerden çıkan şanzımanlar bu oranlara sahip değil, ufak farklılıklar var.

MT82 kullanmak isteniyorsa, en doğrusu UK'den orjinal şanzımanı getirtmek. Ki, bu durumda bahsettiğiniz ara kutu ile şanzımanı herhangi bir işleme gerek kalmadan LT230'a bağlamak mümkün olacaktır.

sword7' Alıntı:
Sen daha satmadınmı Kırat'ı ;D

Tarık, arabayı satıyor musun?

yok abi ne satması kim demiş yalan külliyen yalan :D :D :D :D hasan kola ile görüştüm hemen hemen anlaştık nisanın ilk haftası veya ikinci haftası KIRAT kalp nakl için alanyaya gidiyor :D :D :D :D :D :D :D PUUUUUUUUUUU MMMAAAAAAAAAA

serci07' Alıntı:
:D o zaman iş bana düşüyor desene. foto falan lazım olur alanyadan

kaaardeşim ne demek lazım olur arabayı bırakıp geri dönecem artık alanyadakilerin insafına foto atarlarsa geceleri rahat yatarım foto olmazsa 15 20 gün nasıl dayanacağım diye düşünüyordum :D :D :D :D :D

ata036' Alıntı:
yok abi ne satması kim demiş yalan külliyen yalan :D :D :D :D hasan kola ile görüştüm hemen hemen anlaştık nisanın ilk haftası veya ikinci haftası KIRAT kalp nakl için alanyaya gidiyor :D :D :D :D :D :D :D PUUUUUUUUUUU MMMAAAAAAAAAA
arkadaşlar üstüne varmayın <doktor kendi haline bırakın dedi >ne yese ne yapsa bundan sonra hayır gelmezmiş ben doktorun yalancısıyım TEK kurtuluşu PUMASİLİN naklindeymiş
malum rogan naklinde akdeniz üniverstesi tr de 1. sırada ben randevuyu aldım şimdi ön araştırmalar yapılıyor kan grubu tamam doku uyumu tamam allah yar ve yardımcımız olsun inşallah değerli kardeşimizi el birliği ile hayata döndüreceğiz yazık çoluğu çocuğu var allahh bizlere ve çocuklarına bağışlar İNŞALLAHHHHHH ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley:

AMİNNNNN ameliyat ve plastik cerahi için tüm hazırlıklar başlamıştır hüseyin abi çok yakında kurtulacam inşallah :D :D :D hayata yeniden dönecem sizden ayrılmak istemiyommm :D :D :D :D

PU PU PU PUpupumaaaaaAAAAAAAAAAAAAa :D :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR