edaghan' Alıntı:Arkadaslar merhaba,
Turkiye'deki V184 kasa transitlerden cikan mekanik mazot pompali motorlar Euro2 standardinda. 2007 model Defender'da kullanilan TDCI motor ise Euro3 standardinda.
Onur beyin gosterdigi parca Ingiltere'den GMT82 sanziman getirirseniz kullanabileceginiz bir parca. Eger TR'den transit sanzimani alip kullanmak isterseniz tek basina yeterli olmaz. Buradaki sanzimanlar arkadan itisli araclar icindir. Dolayisi ile sanzimanin arkasi koniktir. Bu konikligi, bir flans ve saplamalarla duzeltip o sekilde yukaridaki ara kutuyu kullanip LT230'a baglayabilirsiniz.
MT82'nin son disli orani 0.79 iken R380'nin son disli orani modeline gore 0.77 veya 0.73'tur. Dolayisi ile MT82 takili aracin son surati dusuk olacaktir. MT82'nin avantaji arazide ortaya cikacaktir. Ozellikle tehlikeli inis ve cikislarda 1. Vites cok faydali oluyor.
Kendi aracim Discovery seri 1. 130PS motoru suan R380 ile kullaniyorum. LT230 disli orani 1.22. Arac kalkista MT82 ile oldugu zamana gore daha zorlaniyor ama genel kullanimda daha az yakiyor. 265 75 16 BFG AT lastik ve 2400kg'luk aracimla Istanbul sehiricinde 100 TL euro dizelle genelde 320km yol aliyorum.
Kolay gelsin.
ata036' Alıntı:herkese selamlar umut 16. sayfaya kadar baştan geldim işin içine dişliler oranlar girince kafa dağıldı ama artık sıra bana gelsin diyorum ne diyorsuuunnn![]()
;D ;D
![]()
dron' Alıntı:http://members.shaw.ca/red90/gears.html#mt82
yukarıdaki linkte defenderde kullanılan tüm şanzımanların dişli oranları bulunmakta sonuç olarak sizin verdiğiniz deyer doğru olmakla birlikte ben sondişli oranını yanlış vermişim
mt-82 son dişli oranı 0,742 imiş
ayrıca sizin bu konudaki deneyiminizi biliyor ve taktir ediyorum türkiyedeki disco larda sanırım mt 82 yi kullanan ilk ve tek kişisiniz
sword7' Alıntı:Sen daha satmadınmı Kırat'ı ;D
serci07' Alıntı:o zaman iş bana düşüyor desene. foto falan lazım olur alanyadan
serci07' Alıntı:arada atarım ben. Sen merak etme.
arkadaşlar üstüne varmayın <doktor kendi haline bırakın dedi >ne yese ne yapsa bundan sonra hayır gelmezmiş ben doktorun yalancısıyım TEK kurtuluşu PUMASİLİN naklindeymişata036' Alıntı:yok abi ne satması kim demiş yalan külliyen yalan![]()
![]()
![]()
hasan kola ile görüştüm hemen hemen anlaştık nisanın ilk haftası veya ikinci haftası KIRAT kalp nakl için alanyaya gidiyor
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
PUUUUUUUUUUU MMMAAAAAAAAAA