Puma Operasyonu Başladı :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 534
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,185
Ynt: Puma Operasyonu Başladı

sword7' Alıntı:
Bu motorlarda devre kesici var mı? Senin connecteki beyinli motor değil mi Yunus abi ? Belki ondan devre kesici vardır, ama mekanik pompalılarda oalcağını sanmıyorum...
Hayır bendeki motor bildiğin pompa enjektör mekanik pompalarad regulatör vardır yani 1. videse koy dibine kadar bas bir noktada aracın sanki firen yaparmış gibi olur o ana kesici açmış demektir yanı motorun son devri odur

Etiketler

Anladım şimdii, benim motorda da oluyor aynısı araba kafasını gömüyor gaza yüklenince, ben turbo yetersiz kalıyor diye düşünmüştüm, ondanmış meğerse )

sword7' Alıntı:
Anladım şimdii, benim motorda da oluyor aynısı araba kafasını gömüyor gaza yüklenince, ben turbo yetersiz kalıyor diye düşünmüştüm, ondanmış meğerse )
Yani benim tahminim devir yetmiyor olabilir
Turbo tahmini konuşuyorum 1500 devirde devreye girmesi gerekir yanı o devirde hissedebilirsin turboyu yani minimum tork devri neyse o devirde turbo devreye girer

1800 2000 arası turbo giriyor devreye, bambaşka oluyor makine onda sonra

yunus. regulator konusunu acar misin? nedir nasil kontrol edilir vs. Benim bildigim motor vitesteyken yol kosullari ve yuk + surtunme nedeniyle max devire ulasamayacagi. Bahsettigin regulator pompanin icinde mi?[color=][/color][color=][/color]

edaghan' Alıntı:
yunus. regulator konusunu acar misin? nedir nasil kontrol edilir vs. Benim bildigim motor vitesteyken yol kosullari ve yuk + surtunme nedeniyle max devire ulasamayacagi. Bahsettigin regulator pompanin icinde mi?[color=][/color][color=][/color]
Abi bende uzman değilim hoş ama regulatör pompanın içinde son devirde kapatır
Senin dediğinde doğru sürtünme vs ama düşük videste denersen anlarsın hangi devirde kapattığını

5. vites 3800 devirde 140 yapıyor kalıyor bu alet :

sword7' Alıntı:
5. vites 3800 devirde 140 yapıyor kalıyor bu alet :
Birde 4, videste dene 4000 deviri geçmemesi gerekir eğer geçmiyorsa sorun yok son hızın demekki en fazla 150km

yunus bager' Alıntı:
Birde 4, videste dene 4000 deviri geçmemesi gerekir eğer geçmiyorsa sorun yok son hızın demekki en fazla 150km

Tmm Yunus abi. Hızıda gücü de fazlasıyla yeterli zaten. İstediğim motordan en iyi verimi alabilmek...

edaghan' Alıntı:
korkarım senin ayna mahrutilerin 4.11

açıp dişleri saymak gerekecek.

Çok mu kötü ayna mahruti oranının 4.11 olması. Son sürat dışında ne gibi eksileri olur benim için? Artıları nelerdir bu oranın? Bilgi verebilirsen sevinirim Engin abi...

Bir soru daha; Aracın hava filtresi sol tarafta(karşıdan bakınca) şnorkel sağ tarafta. Sert ve kaliteli bir boruyla hava filtresini şnorkele bağlasam herhangi bir sorun yaşarmıyım, motor rahat emiş yapabilir mi?

sword7' Alıntı:
Çok mu kötü ayna mahruti oranının 4.11 olması. Son sürat dışında ne gibi eksileri olur benim için? Artıları nelerdir bu oranın? Bilgi verebilirsen sevinirim Engin abi...
Hiç sorun olmaz Umut sürmeye devam et 90-100 km hizida hiç geçme
Bu sayede debyajın ömrü artar ve düşük devirlerde veremediği torku tolere eder
Daha güçlü olmuş olur varsın uzun yoldada hızlı gitmesin maden hızlı araç arıyordun neden land rover defender alasın
benim tercihim BMW- Mercedes olurdu Arazi şaysiya o bakımdan

sword7' Alıntı:
Bir soru daha; Aracın hava filtresi sol tarafta(karşıdan bakınca) şnorkel sağ tarafta. Sert ve kaliteli bir boruyla hava filtresini şnorkele bağlasam herhangi bir sorun yaşarmıyım, motor rahat emiş yapabilir mi?

Şnorker-hava filitresi -interkol -manifolt
Bu sıralamayı bozmada nasıl geçirebiliyorsan geçir farketmez