Puma Operasyonu Başladı :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 534
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,983
Ynt: Puma Operasyonu Başladı :smiley:

sword7' Alıntı:
Bu motorlarda devre kesici var mı? Senin connecteki beyinli motor değil mi Yunus abi ? Belki ondan devre kesici vardır, ama mekanik pompalılarda oalcağını sanmıyorum...
Hayır bendeki motor bildiğin pompa enjektör mekanik pompalarad regulatör vardır yani 1. videse koy dibine kadar bas bir noktada aracın sanki firen yaparmış gibi olur o ana kesici açmış demektir yanı motorun son devri odur

Etiketler

yunus bager' Alıntı:
Hayır bendeki motor bildiğin pompa enjektör mekanik pompalarad regulatör vardır yani 1. videse koy dibine kadar bas bir noktada aracın sanki firen yaparmış gibi olur o ana kesici açmış demektir yanı motorun son devri odur

Anladım şimdii, benim motorda da oluyor aynısı araba kafasını gömüyor gaza yüklenince, ben turbo yetersiz kalıyor diye düşünmüştüm, ondanmış meğerse :smiley:)

sword7' Alıntı:
Anladım şimdii, benim motorda da oluyor aynısı araba kafasını gömüyor gaza yüklenince, ben turbo yetersiz kalıyor diye düşünmüştüm, ondanmış meğerse :smiley:)
:smiley: Yani benim tahminim devir yetmiyor olabilir
Turbo tahmini konuşuyorum 1500 devirde devreye girmesi gerekir yanı o devirde hissedebilirsin turboyu yani minimum tork devri neyse o devirde turbo devreye girer

yunus. regulator konusunu acar misin? nedir nasil kontrol edilir vs. Benim bildigim motor vitesteyken yol kosullari ve yuk + surtunme nedeniyle max devire ulasamayacagi. Bahsettigin regulator pompanin icinde mi?[color=][/color][color=][/color]

edaghan' Alıntı:
yunus. regulator konusunu acar misin? nedir nasil kontrol edilir vs. Benim bildigim motor vitesteyken yol kosullari ve yuk + surtunme nedeniyle max devire ulasamayacagi. Bahsettigin regulator pompanin icinde mi?[color=][/color][color=][/color]
Abi bende uzman değilim hoş :smiley: ama regulatör pompanın içinde son devirde kapatır
Senin dediğinde doğru sürtünme vs ama düşük videste denersen anlarsın hangi devirde kapattığını

Bu da son durum...

[attachment=1][attachment=2]

Resize of Görüntü001.jpg

Resize of Görüntü000.jpg

yunus bager' Alıntı:
Birde 4, videste dene 4000 deviri geçmemesi gerekir eğer geçmiyorsa sorun yok son hızın demekki en fazla 150km

Tmm Yunus abi. Hızıda gücü de fazlasıyla yeterli zaten. İstediğim motordan en iyi verimi alabilmek...

edaghan' Alıntı:
korkarım senin ayna mahrutilerin 4.11

açıp dişleri saymak gerekecek.

Çok mu kötü ayna mahruti oranının 4.11 olması. Son sürat dışında ne gibi eksileri olur benim için? Artıları nelerdir bu oranın? Bilgi verebilirsen sevinirim Engin abi...

Bir soru daha; Aracın hava filtresi sol tarafta(karşıdan bakınca) şnorkel sağ tarafta. Sert ve kaliteli bir boruyla hava filtresini şnorkele bağlasam herhangi bir sorun yaşarmıyım, motor rahat emiş yapabilir mi?

sword7' Alıntı:
Çok mu kötü ayna mahruti oranının 4.11 olması. Son sürat dışında ne gibi eksileri olur benim için? Artıları nelerdir bu oranın? Bilgi verebilirsen sevinirim Engin abi...
Hiç sorun olmaz Umut sürmeye devam et 90-100 km hizida hiç geçme
Bu sayede debyajın ömrü artar ve düşük devirlerde veremediği torku tolere eder :smiley:
Daha güçlü olmuş olur varsın uzun yoldada hızlı gitmesin maden hızlı araç arıyordun neden land rover defender alasın
benim tercihim BMW- Mercedes olurdu :smiley: Arazi şaysiya o bakımdan ;)

sword7' Alıntı:
Bir soru daha; Aracın hava filtresi sol tarafta(karşıdan bakınca) şnorkel sağ tarafta. Sert ve kaliteli bir boruyla hava filtresini şnorkele bağlasam herhangi bir sorun yaşarmıyım, motor rahat emiş yapabilir mi?

Şnorker-hava filitresi -interkol -manifolt
Bu sıralamayı bozmada nasıl geçirebiliyorsan geçir farketmez

yunus bager' Alıntı:
Hiç sorun olmaz Umut sürmeye devam et 90-100 km hizida hiç geçme
Bu sayede debyajın ömrü artar ve düşük devirlerde veremediği torku tolere eder :smiley:
Daha güçlü olmuş olur varsın uzun yoldada hızlı gitmesin maden hızlı araç arıyordun neden land rover defender alasın
benim tercihim BMW- Mercedes olurdu :smiley: Arazi şaysiya o bakımdan ;)

;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri