Puma motor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Acrotech Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,001
Ynt: Puma motor

göktu' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-minivan-van-ford-transit-130-bg-ps-komple-motor-yeni-53699974/detay/

bunun üzerinde turbosu var

eksik olan sadece 2 şey var dediğine göre marş ve şarj dinamosu

Bu eksikler de toplasan 750-1000 civarı bi fiyat yapar. Üstündeki mazot pompası da Bosch ise gayet uygun aslında fiyat. Motorun flanşalrı ve montaj işçiliği ile beraber 13 civarı bir rakama malolur gibi geliyor.
Ben kendi adıma bayram sonrasını bekliyorum... Motor tartışmalarından keyif alsam da öncelike ya yapılmış yada hurda ne olursa olsun artık bir defender bulmam ve ne yapacağıma karar vermem gerekiyor:smiley:

Ayhan

Etiketler

Defendermania' Alıntı:
Bu eksikler de toplasan 750-1000 civarı bi fiyat yapar. Üstündeki mazot pompası da Bosch ise gayet uygun aslında fiyat. Motorun flanşalrı ve montaj işçiliği ile beraber 13 civarı bir rakama malolur gibi geliyor.
Ben kendi adıma bayram sonrasını bekliyorum... Motor tartışmalarından keyif alsam da öncelike ya yapılmış yada hurda ne olursa olsun artık bir defender bulmam ve ne yapacağıma karar vermem gerekiyor:smiley:

Ayhan

Marş şarj yok diyor. Kayışta yok intercoolerda yok, intercol hortumuda yok baskı balatada yok. Baskı balatası 350-400 arası zaten...

Bursa da sigorta eksperi bir akrabamın vasıtası ile pert transitlere bakmaya gidicem bursa ya. anlattığına göre 2011 model bile araçlar varmış. takla atmış kısmen yanmış vb. sigorta şirketleri fatura ile parça satışı yapıyorlarmış. geçen yıl 4500 tl ye komple satılan transitin (motor sağlam ama arka kapılardan söför koltuğunun arkasına kadar tır girmiş) sanayide seyyar köfteci büfesi haline getirilmesini görmüştüm. ozamanlar LR yoktu tabi bende ilgilenmemiştim. kısmetse kasım ayı gibi gidicem bilgi alır almaz yazarım.

Arkadaşlar;

Marş dinamosu aracın, şarj dinamosunun sıfırı 300 TL, radyatör ve turbo soğutucu için 300TDI ya da TD5'inkini kullanın. Transit'inkiler ufak.

Kazalı araçlardan çıkan motorları kullanabilirsiniz. Göktuğ'un verdiği ilandaki satıcı kardeşler aynı zamanda çıkma motor da sağlıyorlar.

Umut;

Mekanik mazot pompalı bir TDI motorun güç artırımında fazla seçenek yok. Ve de TDCI'lardaki kadar verimli değil. Mazot pompasını biraz açabilirsin, seriliği ve kalkışı artar... Yakıt da artar. Aşırı ısınma başlayabilir. Enjektörlerde işeme yaratabilir. Turbo basıncı ile oynayabilirsin... Biliyorsun fazlası ne yapıyor...

Eğer Transit gövdesinin altına Defender şasesi ve yürüyeni takmayacaksan, 200PS'liği de unutmakta fayda var...

edaghan' Alıntı:
Arkadaşlar;

Marş dinamosu aracın, şarj dinamosunun sıfırı 300 TL, radyatör ve turbo soğutucu için 300TDI ya da TD5'inkini kullanın. Transit'inkiler ufak.

Kazalı araçlardan çıkan motorları kullanabilirsiniz. Göktuğ'un verdiği ilandaki satıcı kardeşler aynı zamanda çıkma motor da sağlıyorlar.

Umut;

Mekanik mazot pompalı bir TDI motorun güç artırımında fazla seçenek yok. Ve de TDCI'lardaki kadar verimli değil. Mazot pompasını biraz açabilirsin, seriliği ve kalkışı artar... Yakıt da artar. Aşırı ısınma başlayabilir. Enjektörlerde işeme yaratabilir. Turbo basıncı ile oynayabilirsin... Biliyorsun fazlası ne yapıyor...

Eğer Transit gövdesinin altına Defender şasesi ve yürüyeni takmayacaksan, 200PS'liği de unutmakta fayda var...

200 ps de ne lastik çevirir ama :smiley: Sanırım 130 da gücü arttırmak için en iyi seçenek intercolü direk hava alacak biryere koymak. Benim ki radyatörünn arkasında durmasına rağmen 300 tdi motorlu defenderı rampada da düz yolda da sildi süpürdü. Gerçekten bu motorlar çok seri...

sword7' Alıntı:
200 ps de ne lastik çevirir ama :smiley: Sanırım 130 da gücü arttırmak için en iyi seçenek intercolü direk hava alacak biryere koymak. Benim ki radyatörünn arkasında durmasına rağmen 300 tdi motorlu defenderı rampada da düz yolda da sildi süpürdü. Gerçekten bu motorlar çok seri...

daha neyını arttırcaksın ya :D 130 bg makınen var haala arttırmanın pesındesın :smiley: nası durduyosun pekı bu aracı? arkaları da dısk e mı cevırdın?

berk' Alıntı:
daha neyını arttırcaksın ya :D 130 bg makınen var haala arttırmanın pesındesın :smiley: nası durduyosun pekı bu aracı? arkaları da dısk e mı cevırdın?

Yok yav duruyor, arkalar kampana olmasına rağmenn.. Camdan çıkacak gibi oluyorsun lastikler kızaklayınca :smiley:

Gerçekten çok verimli bir konu olmuş,
kafamdaki herşeye yanıt buldum.

Bende düz dizel 88 var. Çizgisi ve yürüyeni çok iyi, hidroliği yeni taktırdım.
Sadece hafta sonları kullanırım diye almıştım şimdi üstünden inmek istemiyorum.Aslına bakarsanız motoru da değiştirip kullanmaya devam edebilirim.
Ancak iç döşemesi, ses yalıtımı ve ROLL Bar eksikliği, ön konsol tatminsizliği beni yeni bir araca yönlendiriyor. Çünkü sıfırdan topladığım bir araçta bunlar daha az maliyetli. Bu aracı sökmek daha problemli.

Bende motor konusunda Fren sisteminin önemi konusunda uyarıldım. Ama görüyorum ki o kadar mesele değil.

Puma motor kaputu ile puma motor arasında bir ilişki var mıdır? Puma motor için bu bahsettiğim kaput şart mıdır? Normal kaput ile arasında görüntü dışında nasıl farklar vardır acaba?

Ayhan

mtdemiral' Alıntı:
Gerçekten çok verimli bir konu olmuş,
kafamdaki herşeye yanıt buldum.

Bende düz dizel 88 var. Çizgisi ve yürüyeni çok iyi, hidroliği yeni taktırdım.
Sadece hafta sonları kullanırım diye almıştım şimdi üstünden inmek istemiyorum.Aslına bakarsanız motoru da değiştirip kullanmaya devam edebilirim.
Ancak iç döşemesi, ses yalıtımı ve ROLL Bar eksikliği, ön konsol tatminsizliği beni yeni bir araca yönlendiriyor. Çünkü sıfırdan topladığım bir araçta bunlar daha az maliyetli. Bu aracı sökmek daha problemli.

Bende motor konusunda Fren sisteminin önemi konusunda uyarıldım. Ama görüyorum ki o kadar mesele değil.

Roll br konusunda gördüğüm en iyi uygulama İbrahim Bey'in aracında mevcut. Burada detayları görebilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47433.660;topicseen

??? bendemi problem var acaba

arkadaşlar siz 130-150 ps lerden bahsederken benim arabada 0-100 km niye 45 dk. falan diye düşünüyodum ;D oda yazlığa giderken rampa aşağı silivri inişinde. ;D 100-0 da 1-2 km sürüyo herhalde. :smiley:

dturan' Alıntı:

arkadaşlar siz 130-150 ps lerden bahsederken benim arabada 0-100 km niye 45 dk. falan diye düşünüyodum ;D oda yazlığa giderken rampa aşağı silivri inişinde. ;D 100-0 da 1-2 km sürüyo herhalde. :smiley:

güzelce rampayı çıkış, maxiye gelirken ki çıkış

oralarda varyaaa
ömrümden ömür gidiyor resmen:smiley:

dturan' Alıntı:

Ben 16 saniyede falan 100 bulmuş oluyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR