Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,054
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 159,317
Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

Np203 un milinin kisaltilip freze acilmasi gerekiyor.Malzeme su verilmis cok sert bizim frezecide malzemeyi isleyebilecek uygun bicak yok.Ancak isitarak isleyebiliyor.İsitilincada malzeme ozelligini yitiriyor suyunun filan verilmesi lazim ki onu da trabzonda yapacak usta yok.

Mili isitmadan isleyebilecek bicaga sahip tek adamda bana salıya gun verdi.MR'dan sira alsam daha erkene gun alabilirdim herhalde :S

Etiketler
Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

ısıtma ve kesme açma işlemi yapılmadan çift flanşla olmuyormu?

jeep' Alıntı:
ayna sistemi ters duruyor. dolayısıyla akslar ters dönüyor. cer dişlileri ters dönünce 2 ters bir düz ediyor . böylece araç ileri gidiyor

hani iki yanlış bir doğru etmezdi, veya üç yanlış bir doğruyu götürürdü.. matematik ile mekanik farklı kurallar içeriyor :smiley:

yavuz-çelikel' Alıntı:
ısıtma ve kesme açma işlemi yapılmadan çift flanşla olmuyormu?

Yavuz abi np205 10 freze np203 32 freze, ikiside erkek, elimizde 10 freze disi boru var.Zaten np 203 un mili sadece disli gurubu kullanildigindan sisteme cok uzun geliyor.Mecbur kisalmasi lazim en kolay yolda elimizdeki malzemeyi kullanarak 32 freze uzun mili kisaltip 10 freze acmak ve disi boruyla ikisini birlestirmek.

unimog alıp v8 taksaydınız daha kolaydı be :smiley:))))

Tempus' Alıntı:
unimog alıp v8 taksaydınız daha kolaydı be :smiley:))))

İlerde bir proje olacaksa isin icinde v8 ve unimog kesinlikle olacak ama kombinasyon nasil olur bilemem :smiley:

Bu arada freze acmak icin yarin gun veren farkli bir yerle gorustuk, ancak fiyat konusunda bir netlige varamadik.Kirilan elmas sayisina gore fiyat belirleyecekmis adam :smiley:) Hayirlisi bakalim isimiz gorulsun de...

Derin mevzuu var :smiley:) np205'i twin stick (ön ve arkayı bağlamak için ayrı vites kolu) yapabilmek için shifterı sökme çalışmaları.

IMG_1507.JPG

IMG_1508.JPG

Hazır shifterı sökmüşken komple dağıtalım dedik :smiley:

Şanzıman temiz çıktı ancak yatmaktan bazı dişliler çillenmeye başlamış.

IMG_1513.JPG

Bu da np203'ün np205 e bağlanacağı taraftaki flanşımız.

Mili kestirip frezeyi açıp ayarladıktan sonra bilye ve keçe için yapılacak birkaç işi daha var yani malzeme biraz daha incelecek.

IMG_1512.JPG

IMG_1515.JPG

IMG_1516.JPG

Bu adamın zımpara yapmaktan canı çıktı ama maşallah :smiley: ben zımparayı iki sürttüm mü kolum ağrıyor, Tuncay usta kompresör gibi :smiley:

Bir aksilik çıkmazsa yarın gülazer boyaya giriyor :smiley:

IMG_1514.JPG

Frezeyi açacak usta hala bizim malzemeyi tezgaha bağlamadı.Akşam üstü bağlayacakmış, yani bugünden geçti.Pazartesi de bizim usta İstanbul'a gidiyorlar Disco varmış bir tane onu bakmaya.

Bir ihtimal salı ya da çarşamba bitirebiliriz doublerı.

Ancak gülazerin boyası bugün atıldı, gayet güzel gözüküyordu fotoğrafları akşama atarım.

Zevkle takip ettim ve hala bir o kadar zevkle takip ediyorum ;D ;D ;D

Böyle giderse Gülazer benim patrolden önce çıkıcak maşallah :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR