Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası
jeep' Alıntı:
o kolu sökünce araç beşik gibi sallanıyor onu biliyorum ayar kısmını incelemedim..
Helezonda sallanması mantıklı, çünkü diferansiyelin sağa sola yükünü alan başka bir bağlantı yok o sistemde.Makas yine tutuyor diferansiyeli sağa sola kayması zor ihtimal.
Şu an direksiyon çevirdiğinde aracın kafası şaha kalkıyor, özellikle sola çevirirken.Benim gözlemlediğim nedenleri arasında da birincisi lastiklerde çok ofset olması sebebiyle lastik normal formundaki gibi merkez nokta üzerinden dönmüyor yay çizerek lastiklerde ileri geri hareket ediyor.İkincisi ise direksiyon kutusu bağlantı noktaları arasındaki mesafe yükseldiği için hem yatay hem de dikey kuvvet uyguluyor.Lastikler bir yere kadar dönüyor ondan sonra çok sıkışınca kutunun uyguladığı dikey kuvvetten ötürü lastiği çeviremeyip, kupayı kaldırıyor.
Gönül hepsi bir defada yapılsın sonradan bir daha uğraşılmasın, sorun çıkmasın istiyor ancak bazı şeyleri de uygulayıp denemeden görmenin şansı yok.Bu aracın asfaltta yüksek süratte çok da iyi yol tutuşu olacağını zaten zannetmiyorum
Açıkcası hem maddi hemde fiziken çok yoruldum, biran önce aracı yürütüp eksikliklerini gözlemleyerek yavaş yavaş tamamlamayı düşünüyorum.Erkan ustada bunaldı
Çıkaralım şunu dükkandan başka birşey istemiyorum diyor her gelene laf anlatmaktan bıkmış
Gerçekten insanların soruları bezdiriyor bazen
Şu an erkan ustada arka dodikler, arka tampon, arka diferansiyelin takozlarının kaynatılıp bana ince gelen U civataların kalınlaştırılarak arka denge kolunun diferansiyel bağlantı ayaklarının kaynatılması kaldı.Bir de kaputta bir tadilat yapmak istiyorum, Erkan usta dükkandan kovalamazsa beni onu da halledip ondan sonra şanzımanlar şaft ve frenler için doğru şenol ustaya çekecez gülazeri.