Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,637
Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri


olcay şaraplı parça somon da harikaydı. ama bunlar içerisinde en beğendiğim midyeli pilav. enfes olur.

cem, bu kurbağaları alattin diye bir arkadaşımızla birlikte yaptık. daha doğrusu her şeyi o yönlendirdi. o sebeple onun adına yazıyorum ki kara kurbağası yenmiyormuş. ayrıca dikkat edersen sadece bacaklar var. üst kısım yenmiyor. olcay'ın bekletmekteki amacı bana göre acılıktan daha ziyade etin biraz daha yumuşaması oalbilir. zira kurbağa kaslı ve hareketli bir hayvan. yağ tutmuyor, sırf kas. et de tavuk etine nazaran sert. acılık öyle dokunacak cinsten değil.

bir sonraki mesajda ben de bulgur pilavı tarifi vereyim o halde :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri


fukara yemeği bulgur pilavı, zorlu geçen günlerin, aysonunda parçalanan bütçelerin en nadide yemeğidir :smiley:)

şaka bir yana, bulgur pilavı, iyidir iyi.

1 ölçek bulgur 2 ölçek su (kimisi 1,5 ölçek yapar) mantığına göre yapıyorum ben. soğanları yağda kavururken, bir yandan da yeşil biberleri atıyorum, ardından domates/biber salçası, sarımsak katıp az su ile iyice kavuruyorum. bulgurları döküp birkaç dakika çevirdikten sonra gerekli ölçek suyu ekleyip kısık ateşte 10-12 dakika pişiriyorum. tencerenin kapağı kapalı bir vaziyette. piştikten sonra üzerine kurunane döküp, gaste kağıdı ile demlenmesini bekliyorum. afiyet olsun... ay başlarında yapılan bulgur pilavına ise özellikle 'gerdan eti' koyuyorum. kemikli ve oldukça leziz oluyor. aklınızda bulunsun. ve de afiyet olsun :smiley:

img26061.jpg


img26062.jpg


img26063.jpg


img2606s.jpg
 


Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

chatlak' Alıntı:
olcay şaraplı parça somon da harikaydı. ama bunlar içerisinde en beğendiğim midyeli pilav. enfes olur.

cem, bu kurbağaları alattin diye bir arkadaşımızla birlikte yaptık. daha doğrusu her şeyi o yönlendirdi. o sebeple onun adına yazıyorum ki kara kurbağası yenmiyormuş. ayrıca dikkat edersen sadece bacaklar var. üst kısım yenmiyor. olcay'ın bekletmekteki amacı bana göre acılıktan daha ziyade etin biraz daha yumuşaması oalbilir. zira kurbağa kaslı ve hareketli bir hayvan. yağ tutmuyor, sırf kas. et de tavuk etine nazaran sert. acılık öyle dokunacak cinsten değil.

bir sonraki mesajda ben de bulgur pilavı tarifi vereyim o halde :smiley:

O kadar kara kurbağasını bulmak için 1 hafta dolaşmak lazım :smiley:.
Bulgur için anlatılan o ilk aşama aslında birçok yemek için geçerli,yemek bilmeyen bir kız arkadaşıma aynen bunun tarif edip ondan sonra istersen kuru istersen sebzeli ne yaparsan yap demiştim.
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Bülent, 1990'lı yılların başında , Adapazarı Poyrazlar'da göl kenarında, gece ucuna çatal bağlanmış 1mt sopa, bir elfeneri ve boş bir kova ile, bir saat içinde yarım kova kurbağa yakalayabiliyorduk, 4 kişide rahat rahat doyuyorduk, butlar bir elin baş parmağı büyüklüğünde oluyordu..
 



Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Atilla hocam senin o tuttuğun kurbağalar karada yakalasan da kara kurbağası değil :smiley: kara kurbağası,hiç suyun olmadığı yerlerde daha çok rastladığımız bir tür,evin bodrumunda duvar dibinde,kaldırım dibinde ,heryerde görebilirsin farkları, su kurbağasına göre çok yavaş hareket eder daha tombalak,rengi daha farklı,ayakları su kurbağasına hiç benzemez zaten kaçarken zıplamaz yürür, genelde de kaçmaz zaten.
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Burada bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek gerek;

Kara kurbağaları yenmiyormuş...

Ancak, kurbağanın ne kadar meraklısı varmış meğer... Et fiyatları malumunuz... Yurdum insanı bizden özenip bu işe el atarsa ortalıkta tek kurbağa kalmaz valla :D

Ben vazgeçtim arkadaş, yemiyorum!..
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

orsaalabanda' Alıntı:
Burada bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek gerek;

Kara kurbağaları yenmiyormuş...

Ancak, kurbağanın ne kadar meraklısı varmış meğer... Et fiyatları malumunuz... Yurdum insanı bizden özenip bu işe el atarsa ortalıkta tek kurbağa kalmaz valla :D

Ben vazgeçtim arkadaş, yemiyorum!..

ülkede üretimi yapılıpta bizler tarafından yemeyen, ilgi gösterilmeyen o kadar çok ürün var ki.... kurbağa, salyangoz, domuz... vs vs. bizde kampta, ormanda bir kısmından sebepleniyoruz işte
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

hayvan hakları savunucuları bu anlattıklarınızı duyarlarsa ne yaparsınız bilmem tıpkı birtakım çevrelerin avcıları topa tuttuğu gibi sizde baya eleştiri alabilirsiniz
kurbağa avcılarına söylüyorum :D :D
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Madem iş kurbağadan açıldı size traji komik birşey anlatayım,kayınvalidem kızına yakın olması için Adapazarından ev aldı yerleşti tabi Adapazarı malum 50 cm kaz su çıkar aldığı evde daha sıfır ve sitede sığınak için onun aldığı blok seçilmiş ve tabi altında da su,yalıtım iyi yapılmadığından.Kayınvalidemin de kurbağa korkusu var o kadar ki kurbağadan O diye bahsediyor ve dün akşam olduğu gibi gece eve gittiğinde girişe komşusu gelip onu alıyor.15 gün önce evini sattı(yeni evinin bitmesini bekliyo) hemde çok sevdiği halde.Keşke bizim kurbağacı karavancılarla bir akşam evinin önünde kamp yapsaydık :D .
 



Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri


tavali - fasulye turşusu kavurması

malzemeler
fasulye turşusu (turşucularda mevcut. 1 kilosu 9-10 lira'dan satılıyor)
tereyağ
soğan
isteğe bağlı olarak kırmızı biber ve yumurta...

fasulye turşusu yıkanır ve tuzunun gitmesi sağlanır. büyük boyda olanlar ortadan ikiye kesilir. bu esnada tereyağ kızdırılır, içine isteğe göre 1-2 tane soğan yemeklik biçimde kesilerek atılır. soğanlar ölünceye kadar soğan kavrulur. sonuna doğru isteğe göre bir tutam kırmızı biber atılır. ardından fasulyeler atılarak karıştırılır. yaklaşık 4-5 dakika devamlı karıştırmak suretiyle fasulyelerin de soğanla karışarak kavrulması sağlanır (tabiri caizse tıngırdatılır). fasulyelerin çok ölmemesine dikkat edilir. iyice suyunu salarsa ve yumuşarsa lezzeti de kaybolur. hafif ekşimsi tadını koruması makbuldür. isteğe göre tavalinin üzerine 1-2 yumurta kırılır ve karıştırılır. bu şekilde servis edilir.

afiyet olsun.

dscf3830z.jpg
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

çok deneyimli biri olmadığım için bildiğin tek şeyin fotoğrafını ekliyorum ;D





24086_392751280101_593880101_3578927_2175289_n.jpg
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri


Amanın..! Sucuk kardeşliğine namzet genç arkadaşlar gelmişler.. :smiley:

Sağ öndeki mavi montlu bana benziyor. Siyahlı olan da Bülent'in gençliğinin tıpkısının aynısı.. :smiley:

İyi düşündünüz mü gençler? Bu camiaya giriş çok kolay, ama çıkış bir o kadar zordur... 8) 8) 8)



[attachment=1]

24086_392751280101_593880101_3578927_2175289_n.jpg
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Kararımız kesin Cem abi, girip bir daha çıkmamayı düşünüyoruz biz de zaten camianızdan :D
 

Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri


Gördüğüm kadarıyla, karavanda yemek konusunda sadece beylerin emeğinden sözediliyor.. Sanıyorum, beyler üstlendiler, bunu ... (Ki böyle olması biz hanımlar açısından son derece sevindirici..) ;D

Ben de, kuralı bozmayayım. Yavuz'un yemek konusundaki katkılarını paylaşayım, sizlerle.. Kendisi, balık pişirme ve kebap ustasıdır... Şartlar ne olursa olsun, 'hayır' demez.. Bana da salatayı ve rakı bardaklarını hazırlamak kalır, sadece... :D

Herkese afiyet olsun...

Ülker

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

2.jpg


1.jpg


3.jpg


1.jpg
 



Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri

Ülker hanım 3.ve 4. resimlerin karavanla bağını kuramadım :eek: sanırım Yavuz bey evdede oldukça hünerli,saadetler dilerim.
Levent
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Mesajlar
1,524,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst