orsaalabanda
Zirve
Ynt: Pratik Kamp ve Karavan Yemekleri
Ben de jüride yer almak istiyorum ;D
Ben de jüride yer almak istiyorum ;D
mayıstosböce' Alıntı:Hiç bir şeY bilmiyorsanız en pratiği sucuk tabi ki .
Diyelimki kalabalıksınız ve malzeme az ,yolda giderken topladığınız 2 kg domates kabuğunu soyup küçük parçalar halinde doğrayın içine istediğiniz kadar sucuk(yoksa yan komşudan) ,varsa biraz da biber(yoksa komşudan da olur) ,suyuna bana bana yersiniz. Baharatı arttırmanızı tavsiye ederim.Daha pratiği ve daha güzeli yok.Diyelim ki makarnanız var,yada komşuda var,atın içine onu da ohh.Eğer sarımsaklı yoğurt ta (komşuda) varsa üstüne dökün.Yanınızda yoksa komşudan alacağınız patatesi doğrayın yine komşudan(Cem olması daha makbul-kaliteli kullanıyor)alacağınız yağda kızartın.Sonra herkesin yürüyüşe çıktığı zamandan yiyebildiğiniz kadar hızlı yiyebilirsiniz.
Bunların hepsini yapabilmeniz için kesinlikle derince bir kabınız olsun o kadar yüzsüz olduğunuzu anlamamaları için ,her şeyi farklı komşulardan isteyin ve kenara not edin hangisinde iyi malzeme varsa bir daha ki sefere yine ondan istersiniz.
Eğer bunları pişirme işlemini onlara yaptırabilirseniz isminizi bana verin bir daha ki kampı beraber yaparız.
atiladi' Alıntı:Vegeta,
memleketi; eski yuguslavya,
içindekiler; kurutulmuş sebze, baharat ve tuz
en iyi eşleştikleri; çorbalar, pilav, kurufasülye
dikkat; benzeri yerli üretimler var, gerçek vegeta ile alakası yok uyarırım..
ben 20 senedir kullanıyorum...