Pikapüstü Karavanlar?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,800
Ynt: Pikapüstü Karavanlar?

gezmen' Alıntı:
Çok güvenli gibi gelmiyor bana...

Cavid Sezen

Cavid abi,

Güvenilirlikte sorun olduğunu sanmıyorum...
Pino üretimi Sally ye göre çok daha hafif sanırsam...
Benim merak ettiğim iç kullanım boyutu yeterli mi?
Sıkıntılar, artılar, eksiler, hangi araç daha uygun vb...
ABD de çok yaygın diye biliyorum lakin oradaki pick-uplar Japon modellere göre daha geniş ve hacimli... :-\

Etiketler

taiga' Alıntı:
Cavid abi,

Güvenilirlikte sorun olduğunu sanmıyorum...
Pino üretimi Sally ye göre çok daha hafif sanırsam...
Benim merak ettiğim iç kullanım boyutu yeterli mi?
Sıkıntılar, artılar, eksiler, hangi araç daha uygun vb...
ABD de çok yaygın diye biliyorum lakin oradaki pick-uplar Japon modellere göre daha geniş ve hacimli... :-\

Boyutları yeterli gibi. Üst yatak bayağı büyük. Hatta sen bile boy olarak sığabilirsin :smiley: tahmin ediyorum

Benimkisi, pek bilgiye dayalı birşey değil. Arka tampondan bu denli çıkıntılı ve havaleli araçlar, bende o güven duygusunu yaratamıyor demek ki.. Şimdi bu araç, yükünü de aldı mı, bir de rampaya sardığında, tırsmaz mı insan? :D Amerika'daki pikaplarla bizdekilerin en ve boyunda önemli miktarda ayrılık var...

[attachment=1]

Cavid Sezen

950418.jpg

bu şekilde araç sırf arka tekerde seyahat ediyor, ister istemez ön takım boşa çıkıyor, birde arazi yollarında düşünemiyorum, banada güven vermiyor, bana göre kasaya adapte edilmiş açılır tavan veya çadır sistemleri daha güvenli

Bu araçlar zor arazi koşullarında zaten başarılı değildirler...

Ancak 4x2 modellerinin yayla yolları, patika yollar gibi hafif koşullarda arkasında karavan varken sorun çıkaracağını sanmıyorum...

800 kg kadar bir ağırlıktan bahsediyoruz, ki bu da taşıtın "yasal" sınırları içinde...

Tofaş kartallara bile 1 ton yükü atan yurdum insanı çok abarmazsa bence bu türden aracı olanlara kullanışlı bir çözüm gibi duruyor ...

Sonuçta ruhsat sorunu vb derdiniz yok, aracı değiştirme, model yükseltme kolaylığınız var, iç hacimde yeterli ise kullanışlı gibi durmakta...

Aslında bu "çözümü" artı ve eksileri bakımından çekme karavanla kıyaslamak daha doğru olabilir... (Özellikle de 3.10 yada 3.70 karavanlarla)

Bu araçların işlevselliğine söz söylemek kimin haddine? Hele benim gibi, "multi kullanım" peşinde olan biri için müthiş birşey. Geziyi yap; gel sırtındaki bağayı at, kentte otomobil olarak kullan; gübre çuvalları, çimento torbalarını, zeytin kasalarını... taşı; üstelik devletle de muhatap olma!...
İster istemez ağırlık arkaya kayacaktır; şaha kalkmaz mı bu?..
Ben de bunları çok düşünmüştüm bir zamanlar ve beni ikna edememişti bu araçtan epeyce çıkıntılı düzen...

Cavid Sezen
Not: Bu yazdıklarım, daha subjektif şeyler; beklentiler ayrı olunca, çok şey değişir elbette.

Bildiğim kadarıyla su deposu, yedek akü vb. ağırlıkları oturma grubu altına koyuyorlar...

Mesele aracın arkadaki taşan kısım, ki orayada wc-duş kısmı ile buzdolabı gelmekte... :-[

Yanılmıyorsam yelken halatlarıyla 3-4 yerden araca bağlanıyor bu "kütle"...

Aslında dediğim gibi çekme karavanla mukayese edilse daha gerçekçi olabilir...

En güzeli kullanıcıları bulabilsek... :'(

Hakan hocam, Çanakkalede forumumuza da üye olan Nissan Navara+Pino pick-up sahibi Halil beyden söz ederdi...

Onun görüşleri aslında çoğu soru işaretlerimizi çözebilir...

Birde Sakarya civarından bir arkadaş vardı, galiba araçla beraber satışa çıkarmıştı diye hatırlıyorum... (Nissan + Sally yapımı pick-up karavandı sanırım)

taiga' Alıntı:
En güzeli kullanıcıları bulabilsek... :'(

Hakan hocam, Çanakkalede forumumuza da üye olan Nissan Navara+Pino pick-up sahibi Halil beyden söz ederdi...

Onun görüşleri aslında çoğu soru işaretlerimizi çözebilir...

Aracı yerinde görmek ve izin verirse, biraz kullanmak gerek... Böylece bir gezi de yaratılmış olur bahane ile... :D

Cavid Sezen

Pikap üstü karavanlar ile ilgileneler bir anda arttı, yine herzaman olduğu gibi, saygılı laflarla herkes bir birine gaz vermeye başladı..Pikap üstü karavanlarda araç çok önemli yeni model (2000-2005) bir navaraın üstüne koymayı düşünüyorsanız ne ala eski model ucuz bir pikaba koymayı düşünüyorsanız Yandınız, aracı yolda düz tutamazsınız, gezer..Ayrıca kullananların söylediği yoldaki kasislerden dolayı öne arkaya doğru aşırı salınım yaptığı...karavan pikabın üzerinde yük statüsünde olduğu için hiç bir prosedür ve belge gerekmiyor....Karavanı pikabın üstüne bindirmek hiçde sanıldığı kadar kolay deyil, karavanın krikolarını kaldırıp zeminde askıya alıyorsunuz aracı geri geri altına sokuyorsunuz en ufak hatada bağlantı yerleri rast gelmezse yeniden manevra yaparak tekrar deniyorsunuz, tabi bu arada karavana çarpıp yerle birde edebilirsiniz...Karavanı pikaba bağlamak için pikabın içine özel demirler takılıyor buralardan civatalanıyor, ayrıca ön tarafda sağlı sollu iki adet kalın zincir var bunlarlada gerdirilerek extra emniyete alınıyor...Bence bu indir bindir eziyetine değecek bir alet deyil, ayrıca yol sürüş emniyetide yok, alan bir pişman almayan iki, içi beni yakar dışı seni muhabbeti... Düşmanıma tavsiye etmem....Şimdi alın sonra yazdılarımı hatırlayınca kafanızı duvarlara vurursunuz...

Merhabalar,ismim Halil Yılmaz.
Hakan beyin bahsettiği arkadaş benim ve elimden geldiğince yardmcı olmaya çalışayım.
Aracım 2008 model 4x2 Nissan Navarra,geçen yıl araca göre ölçüler alınarak karavan yapıldı.
Alkovan kısmında iki kişilik yatak var,aşağıdaki oturma gurubu gerektiğinde iki kişilik yatak olup çocuklar yatabiliyor.Yeterlimi ? bence 3 kişi için iyi.
Su deposu oturma gurubunun altında.Vebasto lavabonun altında özel bir bölümde,Arkada wc duş kabini,karşısında buzdolabı ve dolaplar var.
Karavan araca 4 adet tekne liftin ile bağlanıyor.Ağırlık için araca takviye makas yaptırdım.
Fazla sürat yapmamak gerek,80 km iyi.
Bu yaz Çanakkaleden çıkıp Balıkesir-Uşak-Afyon-Konya-Karaman-Mersin-Adana ve Hatay'a kadar gidip,dönüşte Mersin-Anamur-Antalya sahil yolunu kullanarak tüm Akdeniz ve Ege kıyı
boyunu kullanarak tekrar Çanakale'ye döndüm.(Kalkan marinaya inip konakladım ve sorunsuz geri çıktım.) Bu seyahat boyunca herhangi bir problem yaşamadım
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Halil hocam,

Size özel mesaj attım...
Bilginiz olsun...
En kısa zamanda tanışma umuduyla...

Haldun

Haldun bey,
Telefonum 0532 3245070
Yolu Çanakkale ye düşen arkadaşlarla tanışmak isterim.

Türkiye'de imalatcılar hesaplıyor mu bilmiyorum ama Amerika'da pikap karavan yaptıktan sonra ağırlık merkezini mutlaka belirliyorlardır. Ağırlık merkezini belirlemeden yapılan her şey körlemesine seyahat etmek demek olacağı için dikkatli olmak gerekir. Ağırlık merkezi arkaya kayarsa şaha kalkar, sağa sola yakınsa savrulur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR