Pikapüstü Karavanlar?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,800
Ynt: Pikapüstü Karavanlar?

serkus' Alıntı:
Arkadaslar Merhaba,

Knaus artik bu tür camperler üretmiyor. Piyasada bu marka fazla tutulmadi.
Ben 2 senedir Dodge Power Wagon ve Lance 825 kullaniyorum ve cok memnunum. Cok yönlü kulllanilabilmesi acisindanda cok avantajlari var. Tavsiye ederim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40543.0

Selamlar

Serkan

yorumlarınız için öncelikle teşekkürler .. Ben en çok lance 830 beğeniyorum 6 kişiilik olması bir avantaj peki bu araçlarda kasadan biraz çıkıntı oluyor bu çıkıntı off road yaparken sorun oluyormu denedinizmi bilemiyorum ama.Bu karavanları off road konusunda çok merak ediyorum off road yönünden biraz bahsedermisiniz ?
saygılar..........

Etiketler

@Haldun Bey, resimlerde gördügüm kadariyla pinonun yaptigi camper fena degil. Ic aksamda neye ihtiyaciniz olduguna sizin karar vermeniz gerekir. Teknik olarak benim tavsiyem mümkünse disaridan ulasilabilecek dolaqplarin konulmasi mesela LPG, uzatm akablosu, mangal v.s tasimak icin. Sunu unutmamak gerekirki ne olursa olsun pickup camperlerde normal karavanlara nazaran daha az yer var ve yüksek oldugu icin disaridan ulasilabilecek dolaplarin olmasi fena olmaz. Ayni zamanda güneslik, port bagaj ve giris kapisinin üstünede güneslik/tente olursa camp yerlerinde daha rahat edersiniz. Port bagajda kamping masa,sandalye v.s ihtiyaclarinizi tasiyabilirsiniz. Bu tür seyleri koymak icin iceride yer kapladiginiz zaman yolda mola verdiginizde iceri girip dinlenme mümkün olmayabilir. Bunun haricinde bu karavanin agirligida cok önemli.
selamlar
Serkan

@vwcaravelle, Offroad olarak mesela plajda, dag yollarinda gitmek sorun degil. Arkadaki cikinti mesela benim 825 te arka kapagi acip üstüne koyuyoruz bu yüzden aslinda kabinin cikintisi rampalarda rahatsiz etmiyor. Önemli olan bu kabini tasiyacak olan aracin offraod kabiliyeti. 830 un kuru agirligi 1150kg + su+ yakit+malzemeler derken en az 1700 kg-1800kg yük biniyor. Bunu ancak Sprinter, Unimog yada Amerikan 2500/3500 lük pickuplar kaldirabilir. Bu kabin birde cok yüksek oldugu icin yolda özellikle arazide saga ve sola calkantilar cok oluyor. Mesela ben ekstradan 2 ser tane kalin makas ve heavy duty hava süspansiyonu taktirdgim halde bazen sallantilar rahatsiz edebiliyor (cukurlarda falan). Tam bir offroad yapabilmek icin ben sizlere pick up üstü popup kabinleri tavsiye ederim. Bunlar cok agir degiller ve katlandiklari icinde arazide fazla sallanti yapmazlar.
Selamlar
Serkan.

Değerlendirme için çok teşekkürler üstadım...
Bu türden ürünler için Atilla abi bir şeyler yazmış...
Sanki tekne olayı gibi...
Tekne sahipleri bir alırken, birde satarken çok sevinirlermiş... :D
Acaba bu pick-up karavanlarda da öyle mi?
Yani madalyonun bir yüzü güzel, bir japon pick-up ı, normalde şehirde kullanacağınız binek gibi, hafta sonları da doğaya kaçışı yada en azından kültür gezilerini gerçekleştirebileceğiniz bir imkan...
Peki diğer yüzünde neler var?
Aynı çekme karavandaki gibi bir süre sonra kullanıcıya zor geliyor mu aracı hazırlamak, o liftleri bağlamak, aracı geri geri altına sürmek yada en azından iç mekanın küçüklüğü illa büyüğe misal bir panelvana doğru meyl etmeyi beraberinde getiriyor mu?

Haldun Bey,
pickup camper diger panel van türü araclara göre bence cok avantajli. Karavan ve teknecilikte benim gördügüm kadariyla kullandiginiz arac size gün gectikce kücük geliyor. Insan devamli daha fazla alana ve lükse sahip olamk istiyor. Pino karavan bence tek cocuklu bir aile icin yeterli. Daha büyük aileler icin kücük gelebilir. Asagida size bir link gönderiyorum. Almanya ve civarindaki Pickup campercilerin bulustugu bir forum. Zannediyorum burada bütün sorulariniza cevap bulabilirsiniz:
http://www.wohnkabinen-magazin.de/de/forum.html

Serkan bey,

Mesajınız için teşekkürler...
Benim tereddütte kaldığım en önemli noktalardan biri Japon-Amerikan pick-up lar arası farkın konfora ne ölçüde yansıyacağıydı?
Keşke pick-up-panelvan karavan farkının avantajları yönünden bir iki örnek mesajınıza ekleseydiniz...
Ülkemizde çok yabancı bir konu olduğu için karavan üreticileri dahi alıcıları, pick-up üstü yerine çekme karavana yönlendirmek istiyorlar...
Link için ayrıca teşekkürler...

Haldun

http://www.youtube.com/watch?v=zvHnyLNRz6Y&feature=channel

http://www.youtube.com/wat ch?v=zvHnyLNRz6Y&feature=channel

Haldun Bey,
pickup camper ile cekme karavan veya panelvan türü camperler karsilastirildiginda özellikle japon pickuplari icin yapilan camperler biraz kücük geliyor. En büyük dezavantaji bu.
Avantajlarina gelince: inidirme bindirme aslinda o kadar büyük bir sorun degil. Mesela benim kabinide elektirili morolar ve uzaktan kumanda yardimiyla cabucak indirip bindirme yada kamp yerine gittigimiz zaman karavani teraziye getirme islemlerinde kullaniyoruz.
Yukaridaki videoda da görüldügü gibi pickupla gittiginiz yerlere diger camperlerle gitmeniz cok zor, hem yagmurda karda kista camurda yada ormanlik yerlerde pickup hem yüksek hemde 4x4 oldugu icin daha avantajli. Biz kampta mesela denizin dibine kadar iniyoruz. 4x4 olmayan araclarin böyle yerlere tek baslarina girebilmeleri imkansiz.
Tatile gittiginiz yerde kabini indirip pickupla alisveris, günlük turlar v.s yapmak mümkün. Kabin indirildigi anda bile kullanmaniz mümkün.
Kabinle daha hizli ve sorunsuz seyahat edebilisiniz(cekme karavana nazaran)
Yolda herhangi bir yerde uyuma molasi verdiginizde pickup camperle herhangi bir degisiklik yapmadan sanki otomobolle seyahat ediyormus gibi hemen yola devam edebilirsiniz. Panel vanlarda bazen söför mahali bile uyumak icin kullanildigi icin herseyi tekrar düzeltmek zorundasiniz(arka koltuklari v.s.)
Pickup eskidgi zaman kolayca satip yenisni alabilirsiniz. Camperi baska pickupla kullanmaniz mümkün. Yürüyen aksami olmadigi icin camperleri cekme karavanda nveya panelvandan daha uzun süre kullanabilirsiniz.
Biz yaz tatili dönüsünde yolda Adapazari nda Saly Karavani ziyaret ettik. Oradaki karavan bayagi hosuma gitti. Büyüklük olarak tek cocuklu veya 2 adet kücük cocuklu aileler icin yeterli. Pino karavani hic görmedim, gidip bu kabinleri görmekte yarar var.

Avrupa da camperler yük sayildigi icin herhangi bir vergisi, tüv kaydi, gaz kontrolu v.s. yok. Panelvanlar senede 1 defa gaz kontroluna gitmek zorundalar bu kontroller sanki TÜV gibi. Cekme karavanlar sanki bir otomobil gibi ruhsati, vergisi, tüv`ü, gaz kontrolu, sigortasi, yürüyen aksamlari oldugu icin kullanimi ve bakimi masrafli. Pickup camperi isniz bittigi zaman garajina yada parkyerine indiriyorsunuz ve isiniz bitiyor. Geriye sadece pickupin masraflari kaliyor ki oda bir otomobil gibi. Bir otomobile zaten ihtiyaciniz olacak. Birde cift kabin bir pickup in diger araclara göre olan avantajlarini sayarsak mesela yük tasima, hobby amacli kullanim v.s. avantajlar cogaliyor.

Selamlar
Serkan

Selamlar,

Pino karavanda olçuler araca gore cıkartılıyormus arac degısıklıhınde uymayabılır ozaman ve fiyatı min. 10000tl den baslıyo dedıler.Bilginize

Avrupa ve Amerikadaki kamper üreticileri standartlastirmislar mesela Avrupada tek kabinli, cift kabinli yada 1,5 kabinli (mesela kingcab) olarak, Amerikadada shortbed yada long bed olarak. Marka ne olursa olsun farketmiyor. Kasadaki camurluklarin arasindaki mesafe en önemlisi. Bu uyduktan sonra zaten uzunlukta pek bir sorun yok. Umarim yerli üreticilerde yakinda bunlari standartlastirirlar.

Avrupadaki en ünlü üreticilerden birisi mesela asagida, hangi modelin hangi araclara uydugunu gösteren güzel bir brosuru var
http://www.tischer.ch/deu/09/index.html

Serkan

Merak ettiğim bir nokta var...

Diyelim Halil abi Nissan ve pino yapımı pick-up üstü karavanla Yunanistandan çıkış yaptı ve Avrupada turlayıp döndü...

Çıkışta yada girerken bunu "yük" olarak mı gösteriyor?

Yada nasıl bir "kayıt" tutuluyor?

Veya diğer yönden düşünürsek toyota hi-lux le bir arkadaşımız çıkış yapsa ve Yunanistandan benzer kasa üstü karavanla geri dönse...

Yani bunun yasal tespiti vb yok mu?

Aslında aynı olayın benzerini yönelik kendi aramızda sürekli geyik yaparız, 2-3000 TL lik dandik çekme karavanla kapıkuleden çıkıp, şahane bir 2. el çekme karavan alıp yeniden ülkeye girebilir miyiz diye ... ;D

Pickup camper ile sinirdan Türkiye ye girerken ruhsatta pickup yazmasina ragmen motorkaravan olarak kayit yapiliyor, cikarkende motorkaravan olarak cikmak gerekiyor. Üstteki karavanin tek tespiti bu, ruhsati falan olmadigi icin (olayi sanki bir hardtop gibi düsünün) bir aksesuar gibi islem görüyor. Cekme karavanin avrupada ruhsati olmasi gerekir. Bu ruhsatta karavanin cogu teknik bilgileri ve serino v.s kayitli olur.

Merhaba,

Öncelikle bütün doğa sever ve karavancı dostların ramazan bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur ve bereket dolu nice bayramlar diliyorum.

Ayrıca, Pino Karavan'ı takip eden ve çalışmalarımızı beğenen tüm gezenbilir'cilere çok teşekkür ederim. Son günlerde, değerli bir arkadaşımızın dediği gibi, pick up karavanlara ilginin arttığını ve merak edilen konular için burada bilgi paylaşımı olduğunu gözlemledim. Özellikle Pino Karavan'ın ürettiği Pick up modeli karavanların teknik ve kullanım açısından sorunları, sıkıntıları vb. konusuna değinilmiş. Halil Bey, kendi düşüncelerini sizlere aktarmış. Ben de, bir başka Pino Pick up kullanıcısı dostumuzun telefon numarasını, kendisinin de onayı ile sizinle paylaşmak istedim. Böylece, diğer sorularınızı bu vesile ile kendisi ile görüşebilirsiniz. (Hakan Gülder: 0 506 314 6280).

Diğer yandan, pick up karavanla ilgili aklınıza gelen her türlü soru/sorun için beni ararsanız, detaylı bilgi verebilirim.

Güzel günler.
Faruk Karatan

Faruk bey,

Öncelikle hoşgeldiniz... Sizin ve Pino karavan ailesininde bayramı kutlu olsun...

Direk üreticiden bilgi almak bizim için büyük şans...

Pick-up karavanlarla ilgili bir kaç sorumu hemen yazayım...

1- Bu karavanların faturası ne olarak kesiliyor?

2- Anlaşılan yurtiçinde "yük" statüsünde kabul gördüğü söyleniyor ancak "polis" ve yasalar nezdinde durum nedir?

3- Yurtdışı çıkışlar Avrupa yada ortadoğu ülkelerinde durum nedir, hala "yük" olarak kabul görmekte mi?

4- Amerikan pick-up lar güç ve genişlik olarak en uygun araçlar gibi görünse de, fiyat-ulaşma vb. sorunlardan japon markalara yönelinmekte sanıyorum... Bu noktada genişlik, yük kapasitesi, en az sorun yaşama açısında hangi marka daha uygundur yada belirgin farklar var mı bu modeller arasında?

5- Belirli bir zaman sonra aracı değiştirmek istediğimizde yada model yükselttiğimizde karavan ölçülerinden dolayı yeni pick-up aracımıza uymaz mı yada baştan ona göre dizayn yapılabiliyor mu?

6- Karavanın dış kısmına çekme karavanlardaki gibi gömülü dolap-boşluk vb. yapma olanağı var mı?

7- İçine trumatik takıldığında akü-lpg gibi enerj-yakıt sorunları nasıl çözülmekte?

8- Alkovanlı kısımda yatak en ve boyu max. kaç cm olabilir?

9- Karavanın aksesuar dahil ağırlığı kaç kg civarındadır?

Dediğiniz gibi pick-up karavanlara ilgi giderek artıyor... Süreç içinde daha da artacaktır diye düşünüyorum...

oooo Faruk üstad, hoş geldin sefalar getirdin...seni burada görmek ne güzel..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR