Kabinin (Yükün) esas zemini tabanı kamyonetin kasasına zeminine oturmakta taşmamaktadır, yan çıkıntılar (ki bunlar yükün/kabinin tabanının taşması değildir) aracın yan dikiz aynaları kadar limitlerde olabilir ( ki daha geniş açık veya kapalı kasa kamyon ve kamyonetler vardır; bunların yan dikiz aynaları yanları ve geriyi görmeleri için yana daha geniş çıkma imal edilir veya uzatma romörk aynası kullanılır, romörk olarak çekilen çekme karavan çeken araçlarda uzatma romörk aynası kullanılır).
Bence yanlış bir varsayım. Mevzuat'ta yan aynalar genişliğine kadar yükleme yapılır yazmıyor.
Ben basit düşünüyorum ve mevzuat açık. En son cevabı ise yol kenarı denetim istasyonları söyleyecektir.
Allah korusun bir kazaya karışılır ve bu yüklemenin mevzuata uygun olmadığı durumu ortaya çıkarsa, çok zor durumda kalınabilir. Kendi kaskonuz dahi ödeme yapmayabilir.
Kara Taşıtları Kasko Sigortası Genel Şartları
Sanırım sizde bu karavan var. Malum işimiz bürokrasiye kaldığında uzayıp gider. Yetkili bir kurumdan bu yüklemenin uygun olduğu teyit edin. Ardından keyifle gezin.
Herkesin ihtiyaçları farklıdır. Ancak ben şahsi olarak pikap üstü karavan yerine, araç üstü çadır bakardım. Pikap'ın bagaj bölmesi de boş olacağı için çok büyük bir yükleme alanım olacaktır.
Aynı zamanda kışın saklama alanım pikap üstü karavana göre daha küçük olacaktır...
Yaz geldi artık. Herkese keyifli, huzurlu gezmeler