Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kargagakdedi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,972

Etiketler
Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

Programı kullanan diğer arkadaşlar, bu aralar google earth la ilgili problem yaşıyor musunuz ? Ben artık istediğim bölgeleri görüntüleyemiyorum.

bazı bölgeler .özellikle şehir merkezleri dışında kalan alanlarda netlik kayboldu bende de.sanırım sınırlama getirildi.

Sanırım kolay yollarla google earth raster haritaları elde etmeye elveda diyoruz. Kaldı 2 seçenek ;

1- Triton Raster map maker kullanmak.(linki : http://www.msh-tools.com/download.html) Bu programla sadece bir fotoğraf üzerinde haritalandırma yapıyorsunuz. Google earth dan indirdiğiniz bir fotoğrafa yada taranmış bir haritaya uygulayabiliyorsunuz. Ama bu MOBAC'ın sağladıkları yanında hiç bir şey.
2- Magellan el tipi gps sahipleri Vantage point programındaki digitalglobe seçeneğini kullanabilirler. 25 dolar karşılığında 1 yıl boyunca, program aracılığıyla yeryüzü fotoğraflarını sınırsız indirip haritalandırarak, gps lerine aktarabiliyorlar. Bazı bölgelerde Google Earth'den daha da net görüntüleri var.
Bu arada GPS inizi magellan'ın sitesinde kayıt edip (pil yuvasında seri numarası vardır) bu opsiyondan bir süre ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. Link ve açıklaması : http://www.magellangps.com/Maps/Digital-Globe-Satellite-Imagery
Ben yinede, yeni ve ücretsiz bir yolunu bulmayı deneyeceğim.

emeğinize sağlık iyi bir çalışma teşekkür ederim

Osmandmapcreator gerek opencycle gerekse google terrain haritalarını indirebiliyor. Bunların gps'de kullanmak için kaydedilip kaydedilemeyeceğini bilmiyorum ama osm (yanlış hatırlamıyorsam) formatı ile kaydedilip MOBAC ile istenen formata çevrilebilir gibi geliyor. Ayrıca android telefon kullananlar istediği haritayı kaydedip osmand programı ile offline olarak kullanabilirler. Tek sıkıntı 15 zoom seviyesinde 21 GB gibi bir rakama ulaşması. 13-14 gibi 5 GB iniyor.

ben birşey sormak istiyorum bende magellan explorist 500 var.herşeyi dediğin gibi yaptım.programdan haritayı rpm uzantılı magellan için olanı seçtim.ancak benim gpsteki haritalar .imi uzantısında. bu rpm uzantısını imi uzantısına çevirebilirmiyim? eğer çevirebilir isem nasıl çeviririm? şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

Sayın Volvolus , Rpm Magellan'ın desteklediği bir formattır. Rahatlıkla gps'inizde görüntüleyebilirsiniz. Bellek kartına atmanız yeterli.

zucchero' Alıntı:
Osmandmapcreator gerek opencycle gerekse google terrain haritalarını indirebiliyor. Bunların gps'de kullanmak için kaydedilip kaydedilemeyeceğini bilmiyorum ama osm (yanlış hatırlamıyorsam) formatı ile kaydedilip MOBAC ile istenen formata çevrilebilir gibi geliyor. Ayrıca android telefon kullananlar istediği haritayı kaydedip osmand programı ile offline olarak kullanabilirler. Tek sıkıntı 15 zoom seviyesinde 21 GB gibi bir rakama ulaşması. 13-14 gibi 5 GB iniyor.
şimdi inceliyorrum bakalım dediğiniz gibi olacak mı elimde 10 a yakın harita programı var hepsini denerim. Size dönücem.

Ne yazık ki mobac herhangi bir harita formatını başka bir formata dönüştürme işlemi yapmıyor ayrıca söylediğiniz program, tüm harita sağlayıcılarına bağlanabilmesine rağmen; haritaları sadece klasörlere ayırarak png formatında fotoğraflar olarak kaydediyor. Neredeyse 2 haftadır akşam eve geldiğimde bu konuyu araştırıyorum bir türlü pratik bir çözüm bulamadım. Bakalım, ilerleyen günlerde farklı bir programla karşılaşırız umarım.

Tam istediğiniz anlayamadım ama mobac ile indirilen bilgiler gps e akatarılabiliyor. Garmin marka gps ile kullanıyorum haritaları.

Tuğrul Bey,
Ben de epeydir bakıyorum bu harita işlerine ancak henüz işin içinden çıkamadım. Şu anda üzerinde çalıştığım bir planım var eğer başarırsam sizi bilgilendiririm.

Kazım Bey, bu program Google Earth uydu görüntülerini önceden sıkıntı yaşamadan indiriyordu fakat lisans sorunları nedeniyle artık bu görüntüler indirilemiyor bizde buna bir çözüm arıyoruz.

Benimde şahane bir planım var ::smiley: şu an uygulamadayım eğer biterse tüm türkiyenin google earth uydu görüntülerini, 15 yakınlaştırma derecesinde , tek bir dosya halinde ve magellan triton modellerde kullanılacak şekilde haritalandırıcam. bundan sonra da programa falan ihtiyaç kalmayacak. Hemde boyutu en fazla 3-4 gb olacak . Bu işe bir son vericem arkadaş :mad:

Tuğrul Bey,
O dosyanın android'de çalışanını da rica etsem :D

MOBAC 1.7 ile 15 zoomda kaç gündür Türkiye haritası insin diye bekliyorum. Hafıza dolu diye hata verdi yarım kaldı :mad:
Sinirden köpürüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.