Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kargagakdedi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,895
Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

http://www.peepor.net/loonchew/blog/?p=118#comments

Yukarıdaki bağlantıda yeni versiyon (1.9.4) MOBAC programına farklı harita kaynaklarının nasıl eklenebileceğini bulabilirsiniz.

Google terrain için olan dosya şu anda çalışmıyor ama bağlantıyı aşağıdaki şekilde değiştirirseniz o da düzeliyor.

http ile başlayan kısımda rakamları şu şekilde düzeltin
t@140,r@128

(google bu rakamları yine de zaman zaman değiştiriyormuş)

"Eski versiyon MOBAC'larda zaten bu haritalar zaten çalışıyordu" dediğinizi duyar gibiyim. Yeni version MOBAC bu haritaları çok fazla sayıda programda kullanmak üzere kaydedebiliyor dolayısıyla Android kullananların çok daha fazla program seçeneği oluyor. Ben oruxmaps ve viewranger haricindekileri hem kullanış hem de yazılım olarak beğenmedim.
Bir artısı da bu yöntemle MOBAC'da hiç olmayan harita kaynaklarını ekleyebilmeniz. Denemedim ama sanırım google-earth bunlardan bir tanesi olabilir. Tek sorun harita kaynağı olan ve yukardakine benzer url adresini tespit etmeniz. Bunun için de fiddler vb programlar mevcut. Vakit bulduğumda onlar üzerinde de çalışacağım.

Etiketler

Hocam araştıran ellerinize sağlık diyorum :smiley: . Henüz test etmedim ama akşam evde uygulamaya koyarım. Konu başlığını da güncelleştiririm eğer dediğiniz gibi çalışırsa.

Yukarıda linkini verdiğim google_satellite_hybrid dosyasını notepad ile açın

<url>http://khm0.google.com/kh/v=100&amp;x={$x}&amp;y={$y}&amp;z={$z}</url>

olarak değiştirin

Özellikle düşük (5-6) zoom seviyelerinde bazı bölgeler çıkmıyor ama 11 ve üstünde pek sıkıntı yok gibi.

Not:
Belirttiğim tüm hususlar sadece bilgi amaçlı verilmiştir. Lütfen kurumların telif haklarına ve diğer yasal kısıtlara uyun. Bu bilgilerin bu kısıtlara aykırı bir şekilde kullanılması halinde hiçbir sorumluluk kabul edilmez.

Ne olur ne olmaz...

Dediğiniz gibi yakın zoom derecelerinde sorun yok özellikle 15-18 arasında ama bu aralar google bu gibi programların önünü kesmek için uzun süre aynı IP den yüksek değerde indirme farkederse 20 30 dk içinde seni engelliyor servera ulaşamıyorsun. Modemi aç kapa yapmak zorunda kalıyorsun.

Türkiye Haritasını denizler dahil bölge bölge ayırıp hepsini rarladıktan sonra hayır dua almak için bir yere yükleyip isteyene sunsa bir hayırsever .... :smiley:
Yok, anlasam ben yapacağım...

2 gündür google earth uydu görüntülerini 15 yakınlaştırma derecesinde indiriyorum. Magellan triton 1500/2000 kullanıcıları ile wince altyapısıyla çalışan cihazlar dahil olmak üzere (androidler için de araştırma yapıyorum) kullanılabilecek ve takriben 3 gb lık bir dosya olacak 3-4 gün daha sabır şu an %36 :smiley:

Tuğrul Hocam,
Beklemedeyim....

Kargagakdedi' Alıntı:
2 gündür google earth uydu görüntülerini 15 yakınlaştırma derecesinde indiriyorum. Magellan triton 1500/2000 kullanıcıları ile wince altyapısıyla çalışan cihazlar dahil olmak üzere (androidler için de araştırma yapıyorum) kullanılabilecek ve takriben 3 gb lık bir dosya olacak 3-4 gün daha sabır şu an %36 :smiley:
Valla ne diyeyim, Allah Razı Olsun.... :-[
Android için olan kısmı çok makbule geçeçecek... :smiley:

Kargagakdedi' Alıntı:

tuğrul bey hangi programla ve nasıl indiriyorsunuz.ben garmin kullanıyorum hazırlayacağınız dosya garmin e uygulanabilirmi..

hypnotod' Alıntı:
tuğrul bey hangi programla ve nasıl indiriyorsunuz.ben garmin kullanıyorum hazırlayacağınız dosya garmin e uygulanabilirmi..
programın adı sas planet forumda paylaşımı var. Aslında herkes rahatça harita indirebilir. Ama ben öncelikle kendim için sonra da tüm insanlık için bir adım atayım dedim. Zira google, bu tarz programların, kendi veri tabanından dosya çekmesini engelliyor. Bende hazır programda sorun yokken tüm türkiyeyi indireyim dedim. Benim indirdiğim zoom aralığı 15, çok mükemmel değil ama iyi ayrıca aynı programla, gezi planladığınız bölgeyi özel olarak daha yakın görünümleriyle bu yükleyeceğim haritaya ekleyebileceksiniz. Benim indirdiğim harita bir nevi tüm Türkiye'nin yüksek kaliteli bir BASEMAP haritası kıvamında olacak ve kolayca güncellenebilecek. Araştırdım garmin için JNX Raster Map formatında export edilebiliyor mobil uygulamaların da çoğunda çalışabiliyor. Bu harita Sas wince ile ve de Android Rmap ile de görüntülenebiliyor. Zor bir işi yok . Benim gibi Magellan triton 1500/2000 kullanıcıları da; hali hazırda mevcut olan wince altyapılı bir mod'a yaptığım ufak tefek değişiklikler sayesinde, bu programı kullanabilecek. aslında herkesin yapabileceği ama yüksek amelelik gerektiren bir işi gönüllü yapıyorum diyelim. Zira programın indirmeye devam etmesi için 20-30 dakikada bir modemi resetlemem gerekiyor. Ayrıca dakika da 2mb tan fazla indiremiyor.

Tuğrul Bey...
Aslında programı çalıştrmak belki basitdir de bir türlü kafam basmadı... :-[
Çok büyük bir "Hayr" işlediğinizi belirtirim...
Tekrar teşekkürler... :smiley:

Ben uzun zamandır bu harita programlarını araştırıyorum kullanıyorum ve tecrübe edindikçe kolaylaşıyor. Programın kullanılışıyla ilgili Paskalaki rumuzlu arkadaşımızın açtığı topiği http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78079.0 takip edebilirsiniz. Ben hem görüntülü hemde sesli ayrıntılı bir video hazırlamayı düşünüyorum şu haritalar bir inse 5. gün oldu şu an %88 de yarın akşama tamamlanır. Bu harita umarım herkese yardımcı olur.Program Binlerce klasör oluşturduğundan zip'lemek te baya zamanımı alacak. Torrent haline de getirebilirim. Eğer site 3-4 gb lık bu haritayı upload etmeme izin verirse tüm olarak buradan da indirilebilir. Hele bir bitsin de :-\

Kargagakdedi' Alıntı:
programın adı sas planet forumda paylaşımı var. Aslında herkes rahatça harita indirebilir. Ama ben öncelikle kendim için sonra da tüm insanlık için bir adım atayım dedim. Zira google, bu tarz programların, kendi veri tabanından dosya çekmesini engelliyor. Bende hazır programda sorun yokken tüm türkiyeyi indireyim dedim. Benim indirdiğim zoom aralığı 15, çok mükemmel değil ama iyi ayrıca aynı programla, gezi planladığınız bölgeyi özel olarak daha yakın görünümleriyle bu yükleyeceğim haritaya ekleyebileceksiniz. Benim indirdiğim harita bir nevi tüm Türkiye'nin yüksek kaliteli bir BASEMAP haritası kıvamında olacak ve kolayca güncellenebilecek. Araştırdım garmin için JNX Raster Map formatında export edilebiliyor mobil uygulamaların da çoğunda çalışabiliyor. Bu harita Sas wince ile ve de Android Rmap ile de görüntülenebiliyor. Zor bir işi yok . Benim gibi Magellan triton 1500/2000 kullanıcıları da; hali hazırda mevcut olan wince altyapılı bir mod'a yaptığım ufak tefek değişiklikler sayesinde, bu programı kullanabilecek. aslında herkesin yapabileceği ama yüksek amelelik gerektiren bir işi gönüllü yapıyorum diyelim. Zira programın indirmeye devam etmesi için 20-30 dakikada bir modemi resetlemem gerekiyor. Ayrıca dakika da 2mb tan fazla indiremiyor.
bilgiler için çok teşekkürler ayrıca emekleriniz içinde.bahsettiğiniz sas planet programını forum kanalı ile indirmiştim ancak google earth yoktu ben yetişememişim demekki.inşallah sizin çalışmanız bitince bizde garmin e uygulamak yönünde araştırırız.anladığım kadarı ile trabzonda yaşıyorsunuz bende öyle.bir gün tanışma fırsatımız olursa bir çay içer haritalardan konuşuruz belki.bu arada birkaç gün önce yeni aldığım garmin etrex 30 modeli için dayanamayıp birdseye üyeliği almıştım ancak özellikle bizim bölge için bazı yerlerin yüksek çözünürlüklü verilerinin olmadığını görünce biraz hayal kırıklığı oldu doğrusu.bildiğim kadarı ile bu veriler sadece kayıt yaptırdığım gps için kullanılabilir oluyor.ancak bir şekilde yolunu yordamını biliyorsanız bunlarıda benden temin edebilirsiniz.belki bazı açıkları yada eksikleri tamamlayabilir.çalışmalarınızda kolay gelsin..

Slm arkadaşlar garmin alpha100 diye bir gps aldım ve buna Google eart haritası yükletmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim tşk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON MESAJLAR

SON KONULAR