Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kargagakdedi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,892
Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

haklısınız hocam, pratik ve başarılı, sonuçtan memnunum..

tek bir sıkıntım kaldı; garmin oregon'a Atlas ile hazırladığım 20 adet harita parçacığını attığımda, açılışta "çok fazla özel harita var, bir kısmı yüklenecek" gibi bir uyarı verip sadece 6-7 parçacığını yüklüyor.. sebebi nedir bilmiyorum, belki dosya boyutları büyüktür, belki de alan fazla geniştir, belki de başka bir sebep.. buna bir çözüm bulabilirsek tam süper olacak :smiley:

Etiketler

Herkese merhaba,
Öncelikle böyle bir paylaşımda bulunduğunuz için herkese teşekkürler.
Mobile atlas Creator ile belli bir alanı tarayıp, zoom ayarlarını yapıp, Garmin için KMZ uzantılı, harita doyasını oluşturuyorum.
Buraya kadar her şey normal, ÖZellikle garmin kullanıcılarından ricam bundan sonrasında ilgili KMZ dosyasını GPS içine nasıl aktaıyorsunuz.
KMZ dosyasını, KML uzantılı olarak değiştirdim, Babel programında Garmin ne uyumlu konvert ettim, fakat Mapsource açamadım.
Sizin yaptığınız yolu anlatırsanız sevinirim.
Teşekkürler.

Ömer hocam Garmin için .img uzantılı haritalarda kendi içinde iki grup galiba, bazıları cihazda görülen .img bazıları da Mapsource programında görülen .img gibi. Acaba bu KMZ ve KML'ler içinde böyle bir fark olabilir mi?

Merhaba;

aslında zaten yanlışı orada yapıyorum farkındayım ama sorunumun çözümünüde bilmiyorum.
Ben KML uzantılı formatı hem gdb hemde mps olarak convert ettim.img olarak nasıl convert edilecek bulamadım.
BUna paralel olarak internetten bulduğum img uzantılı topo haritalarıda mapsource de açamıyorum:(

hocam, .kmz uzantılı dosyayı direk olarak GPS veya hafıza kartındaki Garmin klasörünün içindeki CustomMaps klasörünün içine yapıştırıyorum, sonra GPS onu direk görüyor, hepsi bu..

kullandığınız GPS'in bu uygulamayı desteklemiyor olma ihtimali var mıdır? bildiğim kadarıyla sadece Oregon, Dakota ve Colorado modellerinde çalışıyor.

Teşekkürler ben fazladan uğraşmışım, GPS yanımda yok akşam denemeye çalışacağım vakit bulursam.GPS GArmin60csx, belki desteklemiyor, deneyen arkadaşlar varsa uğraşmayada gerek kalmayacak.

Netten bulduğumuz img uzantılı dosyayı direk Gps atarsak çalışma şansı nedir? yada img uzantılı dosyaları nasıl gps atabiliriz.BU konudada fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler.

.img uzantılı dosyalar için bilgim yok hocam.. birşeylere rastlarsam paylaşırım..

Teşekkür ederim.
Sıkıntım Topo harita temin edemedim.Forumlardan bakıyorum genelde img uzantılı ama uygulaması anlatılmamış.

bisikletle uğraşan bir insan olarak programa tek kelimeyle bayıldım.Çok teşekkürler ;D

Arkadaşlar size bir kötü bir de iyi haberim var.Bu bir kaç gündür Haldizen yaylasına kamplı gezi düzenlemekle meşgulüz. Bu sebeple uzun zamandır kullanmadığım MOBAC (Mobile Atlas Creator) programını açtığımda zoom derecelerinin 13 ten yukarı çıkmadığını ve haritalarla ilgili güncelleme hatası verdiğini gördüm. Aradım yeni 1.9 versiyonunu indirdim. O da aynı şekildeydi hatta Google MAps Google Earth, Microsoft earth gibi sunuculardan destek çektiklerini farkettim. Sanırım lisans sorunları var. Tabi moral bozmak yok. Araştırdım alternatif bir şey bulamadım. Sonunda Aynı programın değişik bir sürümünü buldum. Google Earth-terrain-maps-hybird haritalarını rahatlıkla indirebildim. Size bu bahsettiğim versiyonun linkini de veriyorum. Bu da iptal olmadan gerekli haritalarınızı indirin derim. Link Burada : http://www.backcountrynavigator.com/content/creating-offline-maps-android

merhaba hocam, versiyon 1.7'yi yüklediğimde benzer sıkıntıyı ben de yaşadım geçmişte, sonra tekrar eski sürümü 1.6'yı kurdum, o hala çatır çatır çalışıyor :smiley: bazen eski yeniden iyidir, denemenizi tavsiye ederim..

1.6 yı yükleyebilirmisin ??netten bulamadım.
kocaali' Alıntı:
merhaba hocam, versiyon 1.7'yi yüklediğimde benzer sıkıntıyı ben de yaşadım geçmişte, sonra tekrar eski sürümü 1.6'yı kurdum, o hala çatır çatır çalışıyor :smiley: bazen eski yeniden iyidir, denemenizi tavsiye ederim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri