Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kargagakdedi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,846
Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

Garmin haritaları rahat bulunabiliyor fakat ben magellan haritası henüz bulabilmiş değilim bu sebeple Mobile Atlas Creator'dan kendi haritalarımı oluşturuyorum. GPs'i yurtdışından getirttiğim için Türkiye haritası yok ne yazık ki .

Etiketler

atlas creatordan indirdiğim rpm dosyasını vantagepointte açamadım. nerde hata yapıyorum acaba

Telefon hattına gerek duymadan, internet bağlantısız, offline Google Earth uydu fotoğrafları, izohips, münhani, topografik ve raster haritalar ile GPS kullanımı..
Üstelik cihazın hafızası kadar Harita kapasitesi : )

xlbgiq.jpg

2dwdjip.jpg

faagiu.jpg

34g3lnt.jpg

2ngg75x.jpg

iz0x7n.jpg

2gt6qkk.jpg

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=65987.0

Bu konuyla mesajınızın bağlantısı var gibi görünse de, cihazı tanıtma amaçlı yazdığınız yazının yeri sanırım burası değil. Konumuz google earth görüntülerinin gps cihazlarına nasıl aktarılacağı ile ilgili. Yine de verdiğiniz bilgi için teşekkürler. ;)

Ne cihazın markasını biliyorum, ne programı, nede bir firmada çalışıyorum. Amaç haftasonları gezilerimizde GPS cihazlarımızda harita yerine Google Earth Uydu Fotoğrafını görmek değil mi?
Anlayamadım ama yine de yanlış fotoğraf koyduysam özür dilerim..

Bence konu ile ilgili..dikkatli okuyun mesajı İNTERNET VE TELEFON BAGLANTISI OLMADAN yazmış arkadaş.
Ben bunu merak ettim.Biz sadece bellirli bir bölgeyi kısım kısım harita yapabiliyoruz.arkadaş izohips arazi yapısı ve google map görüntülerini aynı anda çalışmış sanırım.

Açıklarsa ve nasıl olduğu konusunu paylaşırsa mutlu olurum...

Teşekkürler.

karadeniz arkadaşım iyigüzel resimler vermişsin bende merak ediyordum böle birşey nasıl geliştiririz diye fakat ayrıntı vermemişsin haritamı yazılımmı cihazmı veya nasıl temin edecez

Arkadaşlar çok anlamıyorum ama sabahın bu 6:20 sinde mesajımın ip adresinden de anlaşılacağı gibi Ankara Aşti'deyim şuan. Az önce otobüsten indim ve zaman geçirmek için internete giriyorum. Bugünkü doktor işlerimi hallettikten sonra ODTU'ye bu cihazı aldığım arkadaşın yanına da uğrayacağım. Ne yapıyor, nasıl ediyor öğrenmeye çalışacağım..

Arkadaşlar magellana harita google earth ve eşyükseltili haritalar nası yüklenir konulu görsel eğitim videosu hazırladık yakında rapide yükleyip buradan linklerini sizlerle paylaşacağım.

Arkadaşlar güzel bir haber daha ; MAgellan Triton 1500 ve 2000 modelleri için bir mod hazırlamışlar. Gps'e yüklediğinizde İGO8'in haritasını ve programını kullanabiliyorsunuz. Sesli yönlendirme 3d görünüm, 3d binalar gibi özellikleri aynı igo8deki gibi kullanabiliyorsunuz. Ben denedim çok güzel oldu. Ayrıca içerisinde notpad 20 civarında oyun, resim çizme programıi adobe raider, flash player, video oynatıcı gibi onlarca programda cabası tam bir interaktif cihaza dönüşüyor. Bunun için ayrı bir konu açıcam. Link'i burada da paylaşırım.

limiti pek anlayamadım 16bin den bahsediliyor ama piksel mi yoksa programdaki tile mı?

fyaver' Alıntı:
limiti pek anlayamadım 16bin den bahsediliyor ama piksel mi yoksa programdaki tile mı?
Programdaki tile miktarından bahsediyor. Belirli bir büyüklüğü geçnce kabul etmiyor. Onun çözümü de basit, küçük bölgeler halinde birden fazla harita hazırlıyorsunuz . GPS içinde hepsi bir arada görünüyor.

Mobile Atlas Creator ile Google Earth üzerinden oturduğum mahalle için bir deneme yaptım, gayet güzel çalışıyor. Şimdi alanı büyütüyorum...

Başta da söylediğim gibi dağ ve orman yürüyüşleri kamplar vb. etkinlikler için biçilmiş kaftan. Gideceğiniz bölgeyi belirleyip Mobile Atlas Creator'dan haritaya çevirmeniz yetiyor. Çok güzel bir program .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.