Otomatik Şanzıman Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kcs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,607

kcs

Yeni Üye
selamlar
bugün sabah 1994 5.2 zj aracımla işe gelirken bir gariplik oldu 100km hızda aracımın hızlanmadığını daha doğrusu vites yükseltmediğini farkettim devir saati 6000lerde ama vites değiştirmiyor arac bağırıyor.
sanırım sanzumanda bir problem var. boyle bir olay basına gelen arkadasım varmı. bana yardımcı olurmusunuz
saygılar

Etiketler

Ynt: Otomatik Şanzıman Sorunu

Motoru yıkattırdıysanız veya yüksek gerilim hatlarının yanından geçtiyseniz,bazen bu durumlar yaşanabilir.
Bendeki XJ de aracı çalıştırmadan kontağı 3 kere açıp kapayınca ( her açışta 5 sn kadar bekliyorduk.)aracın beyinleri sıfırlanıyordu.
Böylece şanzımanda fiziksel bir arıza yok ise şanzıman düzeliyordu.
ZJ de beyin sıfırlamayı bilmiyorum.Ama buna benzer bir şeydir.
eğer şanzımanda fiziksel bir arıza yok ise düzelecektir

Sedat beyin dediği gibi otomatik şanzımanda en önemli bileşenlerden biride yağdır.
eksiltmesi veya değişim zamanın gelmesi veya yanlış yağın kullanılması bu sorunları beraberinde getirir.
Çok nadir de olsa TPS sensörü kurum bağladığı ve temizlenmediği için vites veya rölanti sorunları yaratabilir.
Tavsiyem:şanzıman beyninin sıfırlanması,yağın kontrolü ve TPS sensörünün 1 saat kadar mazota yatırıp bekletilmesidir.
Arıza devam ediyorsa tavsiyem zj şanzımanın dan anlayan birine gitmeniz.kesinlikle anlamayan ustalara kurcalattırmamanız.
Eğer böyle bir ustanız yok ise bulunduğunuz şehre göre ZJ si olan arkadaşlarımız size yardımcı olacaktır.

selam
benim sorunum biraz daha büyüdü sanırım geri vitesinde hareket etmiyor.beyin sıfırlaması işe yaramadı , yağ seviyesi biraz düşükmüş tamamladım ama sorun devam ediyor..

sanırım öyle kayseride usta bilen varmı
yoksa ankara?

Kayseri de bilmiyorum.
Ankara da Akgün&Aydın var.Eskiden yetkili servisti.
ABD Büyük elçilik araçları hala kendisini tercih ediyor.
Şanzıman problemim olmadığı için Ankara daki iyi şanzımancıları bilemiyorum.
Bilen arkadaşlar burdan yardımcı olurlar sanıyorum.

saygıdeğer abicim aynı sorunu xj de yaşadım toplamda 428.000 km yol yapmış bir araba satın aldım. 265000 mil de idi. neyse aynı sorun bendede oldu. yağ ilave ettim para etmedi.servisine sordum şanzuman bitmiş dediler. İstanbuldaki bir sürü otomatik şanzumancıya gittim tamiri için 2000 ytl istediler ve garantiside yok. yenisi nekadar diye araştırdım. 2500 ytl. yenisini aldım taktırdım allah'a şükür saat gibi.tavsiyem yenisini takın. eskiyi tamir daha külfetli olur. benden söylemesi. bu arada motor kaç km de?

sonunda ankaraya kadar gelip otomatik viteste bir numara olan bir usta buldum, sanzumanı yapmış güya ancak 4
calışarak bıraktığım arabam artık calışmıyormus ECM beyni bozukmus anti-theft sistemi hatalı sinyal veriyormuş, benzin pompasına giden elektriği kesiyor ve arac 3-5sn sonra stop ediyormuş,
beyin gerekiyormuş????
bu konuda bilgisi olan arkadaslarımdan acil yardım talep ediyorum lütfen, ne yapmalıyım??

Bundan yaklaşık 1 yıl önce bende öyle bir problem yaşamışdım.... Şanzıman kiti takıldı , gerekli onarım ve bakım yapıldı fakat araç vitesi devri geldiğinde değiştirmediği gibi , sizinkine benzer sorunlarda yaşadım... motor ve şanzıman beyni aynı kapalı kutunun içinde birbirine koordineli olduğu için bende Amerikadan beyin getirtip sorunu kökünden halletmişdim.... Şanzımanı tamir eden usta bir başka 5.2 nin beynini takıpta araçdan randıman alınıyorsa iki ihtimal var sizin için eğer beyin tamirle düzelebiliyorsa tamir görecek yada sıfır veya çıkma (tamir görmemiş) beyin alacaksınız....kolay gelsin........

aykut bey beyin değişince tamamen düzeldimi sorunlar, kaca maloluyor beyin?

Merhabalar ; sorunun düzelip düzelmeyeceğini ancak aracı tamir eden usta söyleyebilir.... Başka bir grand beynini takıp test ederse ve randıman alınırsa sorun beyin diyebiliriz.... Bu tür problemlerde eş bir parçayla test etmeden sorunu çözmek biraz deneme yanılmaya girer ki çoğumuzun o şekilde sokağa atacak parası yok açıkçası.... Size önerim ustayla konuşup netleştirmeniz... Eğer elinde test edecek parçası yoksa mutlaka çevresinde sizin aracınızın aynısından olan vardır , dolayısıyla hatır gönülle ödünç alıp sizinkinde deneyip ondan sonra problem kesin beyindir denebilir... 1 yıl önce servisimin bana verdiği listeye baktığımda : şanzıman hidrolik beyni 550$ ( sonrasında indirim yapıp 500$ da anlaşmışdık ) , motor beyni 800$ .... eğer aracınızı yaptırıp kullanacaksanız birde şanzıman soğutucu radyatörü taktırırsanız şanzımanın sağlığı ve daha uzun ömürlü olması açısından çok daha sağlıklı olur ki onun fiyatı da 100$... Ben şanzımanım yapıldıktan sonra hiçbir sorun ve problemle karşılaşmadım , vites değiştirmesi gayet sessiz ve sarsıntısız... en ufak bir kaçırma yok. Umarım sorununuz kısa zamanda çözülür....kolay gelsin...

tesekkür ederim , haklısınız sorun galiba ustamla sadece telefonla görüşebilmemiz sağolun.iyi aksamlar

sonunda aracım tamirden çıktı daha kavuşamadık ancak tamiri bitmiş,
bu sayede baya birseylerde öğrenmiş oldum
özellikle ankarada gidilmemesi gereken tamirciler...
gelişmeleri yazacağım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,717
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR