Otomatik Şanzıman Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kcs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,618
Ynt: Otomatik Şanzıman Sorunu

Bir eski ZJ OTOMATİK ŞANZIMAN ZEDE olarak birden eski günlerim geldi aklıma :smiley:
Benim şanzımanda indirildi,komple revizyona girdi(YERSEN)..Sonra 500 km kullandıktan sonra Otobanda şanzıman resmen kilitlendi..Tekrar indi,bindi falan filan...Adamın kartı halen duruyor,üzerindede GARANTİLİ OTOMATİK ŞANZIMAN TAMİRİ yazıyor.Ama onun topladığı şanzıman yüzünden tam 10 bin tl zararına aracımdan soğuyup satmak zorunda kalmıştım.
ZJ için konuşuyorum,almak isteyen dostlar varsa ,en önce iyi bir otomatik şanzıman servisi bulsunlar.Ben bulamadım o ayrı.Fakat sadece OTOMATİK ŞANZIMAN tamiri yapan 1-2 firma var sanırım Türkiyede.Geriye kalan sanayideki oto şanzuman tamircileri ancak 1975 model mercedesin otomatik şanzımanını toplarlar.Toplamak diyorsam,sorunsuz ,sıkıntısız ,kullanmak anlamında diyorum.
Yoksa anahtar takımı olan herkez açar ,içine bakar ,aşınmış bir kaç dişliyi göz kararı değiştirir,onda sorun yok.
Bu tarz araçların otomatik şanzımanı sadece dişliler,zincirlerden ibaret değil.Elektronik kısımlarda var.E bizim ülkedede kendini geliştiren,araştıran usta olmadığına göre...

Dip not:Yetkili servise dahi gitseniz,otomatik şanzımandan anlayan ve tamirini yapan ustaları bulunmuyor.Onlarda anlaşmalı ustalara yaptırıyorlar.

Etiketler
Ynt: Otomatik Şanzıman Sorunu

bu konu başlığı 2008 acılmış ama gene güncellenmiş gercek şuki yeni versiyonların hepsinde okuyucu gibi en basit anlatılabilir tabiri ile bircok dişli harici aksam vardır ve ne garipdirki bu sene herkesda acaip bir otomatik şanzıman sorunu yaşanıyor bunun için en anlıtabilir tabiri ile otomatik şanzıman işi başlı başına bir sektör bilgi beceri isteyen bir durumdur normal hiçbir mekanikcinin otomatik şanzıman tamir edeceğini düşünmüyorum cünki püf noktası arıza tespiti ölcümleri hepsi farklı olduğundan ve bunlar normal hiçbir mekanikcide olmadığından bu tip işi olan arkadaşlar sadece otomatik şanzıman işi ile uğraşan ustaları tercih etmeleri bence en doğru karar yoksa tamir omaz vs diye bişe yok

merhaba arkadaşlar bende 2003 model 3.7 renegade mevcut. Araçla bodrumdan artvine dönerken yolda vites takıldı yada ustanın dediği şanzumanı korumaya almış. aracı kenara çektim arabayı açtım kapattım düzeldi yaklaşık bi 100 km sonra yine rampa çıkarken yine yaptı. yine açıp kapattım düzeldi. daha sonra ankarada sanayiye uğradım. bilgisayara bağladılar Selenoid arızası vermiş deyip değiştirdiler. aynı zamanda şanzıman yağınıda değiştirdim. Fakat ağrıza düzelmedi. artvine dönerken bir kez daha yaptı. Selenoid değiştirdik den sonra arabanın vites geçişlerini daha çok hissetmeye başladım. Birde şimdi uzun rampalarda 3 viteste sanırım titreme yapıyor hafiften , gaza yüklenince vites küçültüyor ve hızlanıyor gazı biraz kesinçe vites atıyor ama rahatsız edecek düzeyde değil titreme . Ankarada arabanın dengesini bozdular . sizce sorun ne olabilir şimdiden teşekkür ederim...

merhaba arkadaşlar bende 2003 model 3.7 renegade mevcut. Araçla bodrumdan artvine dönerken yolda vites takıldı yada ustanın dediği şanzumanı korumaya almış. aracı kenara çektim arabayı açtım kapattım düzeldi yaklaşık bi 100 km sonra yine rampa çıkarken yine yaptı. yine açıp kapattım düzeldi. daha sonra ankarada sanayiye uğradım. bilgisayara bağladılar Selenoid arızası vermiş deyip değiştirdiler. aynı zamanda şanzıman yağınıda değiştirdim. Fakat ağrıza düzelmedi. artvine dönerken bir kez daha yaptı. Selenoid değiştirdik den sonra arabanın vites geçişlerini daha çok hissetmeye başladım. Birde şimdi uzun rampalarda 3 viteste sanırım titreme yapıyor hafiften , gaza yüklenince vites küçültüyor ve hızlanıyor gazı biraz kesinçe vites atıyor ama rahatsız edecek düzeyde değil titreme . Ankarada arabanın dengesini bozdular . sizce sorun ne olabilir şimdiden teşekkür ederim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,718
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR