Otomatik Şanzıman Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kcs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,618

Etiketler
Ynt: Otomatik Şanzıman Sorunu

Hocam geçmiş olsun öncelikle ...
Çözülemeyen sorun insanı ençok sıkıntıya sokan şey . Hele birde kötü ustaya denk gelince .
Bende Zj kasa aracımı yeni aldım . Tecrübelerinizi ve özellikle gidilmemesi gereken ustaları merakla bekliyorum .

İyi akşamlar

evet arkadaslar, geri viteste hareket etmeme sorunum tekrarladı,
saşmazda otomatikvites hüseyin usta yapmıştı ,yapamamışmı demeliyim yoksa...
gelişmeleri ayrıntısıyla yazacağım benim yaşadıklarımı baska kimse yaşamasın istiyorum

Hocam merakla bekliyoruz .

Neyazıki ortalıkta işten anlamayıp hallederiz abi zihniyetinde üçkağıtçı tipler çok . Bu konularda en güzeli birbirimizi uyarmak aslında .

Tekrar geçmiş olsun . Hocam Akgün&aydın servis var şaşmazda orayı denedin mi ?

Birde belki hurdacılardan parça bakılabilir . Birde fiyalarını bilmiyorum ama revizyonu yapılmış sıfır halde şanzmanlar varmış piyasada . Öğrenmeye çalışayım fiyatlarını ...

kcs' Alıntı:
evet arkadaslar, geri viteste hareket etmeme sorunum tekrarladı,
saşmazda otomatikvites hüseyin usta yapmıştı ,yapamamışmı demeliyim yoksa...
gelişmeleri ayrıntısıyla yazacağım benim yaşadıklarımı baska kimse yaşamasın istiyorum

Ayni sorun bendede basladi.
Usta bunun sanziman yaginin eski olmasindan ve yag filtresinin tikali oldugu icin yukariya yag cikartmadigini söyledi. Henüz bir sey yapmadim. Motor sogukken yapiyor, geri vitese taktiginda garip olagan disi sesler geliyor. Ama yag devir daimi tamamlayinca yani motorda isininica kesiyor. Daha sonralari bunu (N)`dede yapmaya basliyor.
Ayni sorunmu?
Sonuc ne oldu? merakla bekliyorum.

selamlar iyi bayramlar;
ankara dönüşü yine yolda kaldım, sanırım ben bu sanzumandan randıman alamayacağım
ne önerirsiniz, yeni şanzuman???

Gecmis olsun :(

hani sen cözüm bulmustun?
Hatta gelismeleride anlatacaktin, bizde merakla bekliyorduk, ::smiley:
Ne oldu, nasil yolda kaldin ???
Gelismeleri anlatirsan belki yardimci olabilirim.
Benim tanidigim serviste yeni olsun veya cikma olsun Sanzimanlar var.
Ve otomatik sanzimandada iyiler + (hesapli)

selam
sorunu hallettiklerini söylemişlerdi, kardesim teslim almıştı.gelirken elmadagda araba gitmez oldu.
bırakıp geldim

Yani ne ileri ne gerimi????
Senin sorunun geri gitmiyor diyeydi?

Acaba debriyaj balatasi bitmis olmasin?

evet
geri gitmemesiydi
şanzuman yapıldı(güya),beyin değişti...tekrar geri gitmez oldu yapıldı(güya)
şimdi ilk yürürken birazgidiyor 15-20m sonra hiç gitmiyor
boşta gibi bağırıyor ,ivmelenme yok.

Hocam çok geçmiş olsun . Sanırım bu araçların otomatiğini kurcalatmaktansa değiştirmek daha iyi :-(

Perşembe yada cuma ortalık açılmış olur . Ayrıca birazda hurdacı gezmeyi planlıyorum perşembe cuma . Birkaç yerden fiyat sorayım . Ama yanlış hatırlamıyorsam 2000 ytl civarına komple bulunuyor pazarlıkla ve seninkini vererek daha hesaplı halledilebilir belkide ...

Bendede ayni sorun vardi (Motor sogukken geri vitese taktiginda garip seseler geliyordu ve hatta bazen gerei gitmekte bile zorlaniyordu. Iki sene önce yine böyle bir durum olmustu serviste sanziman yagi ve filtreyi degistirdiler kesilmisti. Bu gün ayni islem yapildi yine kesildi. Istersen benim ustamla bir görüs ( en azindan telefonla ) sana yardimci olabilir. Yillarca bu arabalarin sanzimanlarina bakiyorklar üstelik ellerinde su anda bir kac sanzimanda var.
Ismi Mithat usta Tel; 0533 617 81 40 samimi bir arkadastir, istedigin saatte arayabilirsin, yardimci olur. Selalmimi söyle. Bol Sans.

EYYYYYYYYYYYYYYYYYYY ALLAHIM BUNLAR NASIILLL USTAAAA ÇILDIRMAMAK ELDE DEĞİL SİZİ USTA DİYE İŞE ALANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINN !!!!!!!!! Arkadaşlar en yüksek vitesten sonra durmaya yakın yavaşladığımda viteste vuruntu oluyordu ve normal ilerlerken bazen özellikle soğukken sözde revizyondan sonra çıktı sorunlar ve adı usta olan sahtekar beceriksizlere sordum sorunu bulamadılar ve arabayı 1 hafta bize bırak iyice bakalım gibi bir zırvalık söylediler neyse geçelim bikere olur o. Yetkili servise götürdüm şanzıman yağını yeniden değiştirttim sorunumun çoğu azaldı ama tamamen geçmedi. Servise tekrar gittim usta yanıma bindi yarım saat tur attık bana yeniden revizyona girecek araç dedi sorun iyice artsın ondan sonra getirin bir haftada şanzıman revizyonunu yaparız dediler EYYYYYYYYYYYYYYYYYYY ALLAHIM BUNLAR NASIILLL USTAAAA ÇILDIRMAMAK ELDE DEĞİL SİZİ USTA DİYE İŞE ALANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINN !!!!!!!!!fiyatı sordum açalım öyle dedileer tahmin edin artık nasıl bir kazığı sivriltecekler sonra getiririm dedim KASABA MİNNET EDENE KADAR KES ....... DEMİŞLER YAKENDİM SORUNU BULDUM VE DÜZELTTİM ARKADAŞLAR,BU USTA DİYE GEÇİNEN DALLAMALAR VARYA TOPUNUN ALLAH BELASINI VERSİN YA PROBLEMİ BİLİYORLAR BİLE BİLE KAZIKLAMAYA KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR YADA BİR BOKTAN ANLAMIYORLARLAR BUNLAR MAL İKİ TÜRLÜDE VAY Kİ NE VAYNEYSE ÖBÜR TARAFA KALMAZ BU DÜNYADA BULSUNLAR BELASINI !!!!!BEN SORUNU ÇÖZDÜM HEMDE 5 TL YE EVET SADECE BEŞ TL YE NASILMI ...................................?

İyi günler
Sy Uzman
Ustaların çoğunluğu arıznın nereden kaynaklandığını bilmese dahi arcın orasını burasını sökerek tamir etmeye çalışıyor.
Bu ustaların iyisi, arızayı giderenese dahi aracı eski arızası ile toplayabiliyor.İkinci çeşidi ,bir arızayı gidermek için dağıtığı aracı en az iki veya daha çok arıza ile size teslim ediyor.
Saygılar
Batuhan

Cok dogru soylediniz Benim arizam yani dururken vuruntu boğaz kebeğinden kaynalanıyormuş kendim buldum ve sorunu duzelttim Adamlar arabanin şanzımanini tekrar indireceklerdi iyiki kabul etmemişim Bunununla ilgili emin olun ustalardan ve usta geçinenlerden çok daha fazla bilgim oldu sorun yaşayan olursa yardimci olurum iyi gunler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,718
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR