Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri
AL1820' Alıntı:
ziraat mühendisi bulmuşken soralım ;D
meyve ağaçları senede kaç kere budanır? bordo bulamacı senede kaç defa hang aylarda
yapılır?
bilgi rica ediyorum
ali bey ilk olarak sizinle başlayım ziraat kendi içinde 2 elinizdeki parmaklar kadar bölümlere ayrılır bahçe bitkileri, bitki koruma, peyzaj mimarlığı, süt teknolojisi, tarım ekonomisi, tarım makinaları, tarla bitkileri, tarımsal yapılar ve sulama, toprak bilimi ve bitiki besleme ve zootekni. benim bölümümse tarım makinaları idi nasıl bir hastaneye gittiğinizde hastalığınızla ilgili olan bölümlere gidiyorsanız ziraatte aynı bu şekildir yani bordo bulamacı sorununuza derman olamayacağım
ancak bildiğim esaslar doğrultusunda öncelikle yaz ve kış olmak üzere 2 mevsimde yapılır. kışlık budama için en uygun dönem yaprak dökülmesinin başladığı an ile ilkbahar gelişimine kadar olan zaman dilimde gerçekleşmelidir. ancak şiddetli don olan yerlerde şiddetli don tehlikesi geçmeden budama yapılmamalıdır. ağaçların çıplak kaldığı durgun dönemler en iyi zamandır. yaz budaması yaparken ise meyve yaprak oranına dikkat etmeniz gerekmektedir. ilk bahar gelişme evresi bittikten sonra yaz gelişme periyodunda yapılır sürgünler odunsunlaşmaya başladıktan sonra yapılabilir.
arman bey katılıyorum bunlara hiç gerek yoktu biri bir kuyuya taş atıyor bin kişi çıkartamıyor kavga çıkıyor. sanırım ümit beyi günah keçisi olarak seçeceğiz
ancak olay öyle bir yere varıyorki yok rezil olursun foruma yok bilmemne konuyla alakasız apık sapık yorumlara kişisel saldırılara geçiliyor. yani şurda çekirdek çitleyip 2 hos sohbet olmuyor.
abdullah bey siz renault9 u hiç arazide kullandınızmı size önce öyle bir soru yönelteyim? trakyada nekadar çiftçi varsa gidip bakın hepsinde renault9 veya en kötü toros vardır. renault9 hafife alınabilcek türden bir araç değildir yolda basarsınız hiç gitmez doğru ama bu aracın siz kabul etsenizde etmesenizde arazi kabiliyeti var abdullah bey. 80lerin teknolojisiyle üretilmiş araç okadar hor kullanılıyorda dağılmıyor ama bugün duster dağılıyor ben buna anlam veremiyorum??? ve ben isuzu dmax ın yazın kuru sürülmüş buğday tarlasında oturup kalıpta renault 9un lapır lapır gittiğini gördüm buna nediyceksiniz
siz nerelisiniz bilmiyorum trakayada üstelik topraklar büyük inch li pulluklarla sürülür anadolunun tüm yörelerinde 12 14 no kullanılırken en falza trakyada 18 20 inch pulluklarla sürüm yapılıyor kaya gibi kesekler çıkıyor. abdullah bey yapmayın bi renault 9 edinip bi girmenizi isterim hiç acımadan araca korkmayın ölüsü bile sağlam o araçların en sert yerlere vurun askıda kalmayacağı sizde deneyiminizle görmüş olursunuz üstelik 175/65/13 lastikle. ben mt takılırsa zaten 2 çekere göre başarılı olan aracı dahada başarılı olacağına vurgu yaptım. ve o lada vs vs bahsettiğiniz araçlardaki herkes kendi ağzıyla duster'a hayranlıklarını dile getirdiler günün aracı diye espiride yaptılar pek kameralara ilgim yok ama keşke ses kaydı alsaydım görüntülü sizin için.
sayın forester pajeroya ben geçmedim pajeroyu ittiler ben bir iddiada bulunmadım. biraz aklı selim yorum yok burada tarihi 1982 lere dayanan 30 senelik bir aracın girdiği yarışmalar ile daha henüz 2 yılını tamamlamış aracı o parkuda kıyaslamak ne akla sığar ne mantığa. dediğim şudurki bakın dakarı kazanmış falan tamam o ondan iyidir bu bundan iyidir demek saçma. benim pajero ile ilgili söylediğim tek şey bana deniz beyin pajeroya rakip görmediği(düşüncesine saygım var hiçbişey demem) benimse pajeroyu rakip olarak gördüğümdür. ve bu düşünceyede saygı gösterilmesi gerekir. ama bu konuşmalar demek değildir duster pejorodan iyi yada pajero duster'dan iyi ortada sadece bir rakiplik var. olay bundan ibaret
farklı anlamlara çekip büyütmeye gerek yok. evet dediğiniz gibi konu çok değişti topiği artık kirletmeyelim konu başlıgı devam etsin