Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan softdevel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 533
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,305

Etiketler

Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

tyt.fan' Alıntı:
cengaver duster ını şekildeki gibi kullanacak dağa tepeye sürecek babayiğit aranıyor.

Eh, o kadar cengaver ve gözü kara olmasak da, asfalta yapışmış da değiliz hani. Bugün gittiğim dağ yolları mesela.... (Denizli'yi bilen için söyleyeyim; İsrafil deresini takiben, zirveye tırmanılan, yolun iyice dikleştiği ve kıvrım kıvrım çıkmaya başladığı yere kadar. ) Kar yağmış, sel akmış yolu oymuş vs. vs. Geçtik evelallah. ;D

tyt.fan' Alıntı:
cengaver duster ını şekildeki gibi kullanacak dağa tepeye sürecek babayiğit aranıyor.

kardeş, Duster cilere gaz vermeyin... arabalar yeni, sert hard off road a kıyılmaz şimdi... sizinkiler gibi 5-10 yaşı geçsin, eskisin biraz, motor-mekanık-lastık modlama yapıp, çıkarız o zaman... orta seviye araziye kadar çıkanlar var zaten... pıyasada bırsuru jıp var, dağa çıkanlar belli araçlar, ortak özellikleri de belli...(eski model, amerıkan-japon jıpler genelde) hiç dağda off roadda x5-6, qq,cyne,vb. görmedim.... çıkılmaz da, motor-mekanık uyumu sorunlu ve pahalı olur... şehırli jıpler genelde... neyse, netice olarak, Duster ler mekanık olarak(nıssan 4x4 sistemi nedeniyle) makul sevıyede olup, çok sert olmayan off roada rahat gırer, bıraz modlama yapılabılır (esas offroad jıplere yapılan modlar kadar olmasa da) .... ;) 8)

sevgili dağadamı bilgiler için teşekkürler , subaru forester kullanıcısı olarak pratikte yaşadığım rahatlığı , başkasının kaleminden okuyunca ayrı hoşuma gitti.

duster , subaru elele :smiley: giderler heryere :smiley:

Bir şey değil.Naçizane bilgilerimizi paylaşıyoruz.
Sizin gibi dostlarla aynı ortamda bulunmaktan mutluluk duyuyorum.

duster'ın esp testinde başarısız olması arka frenlerin disk değil kampana olmasından kaynaklıdır :smiley: esp, abs olan olan araçlarda olabilmektedir duster'ın arkasınında kampana olması buyüzden büyük dezavantaj. ancak şuvarki duster'ı devirebilene helal olsun derim. acaba kaç 4x4 arazi aracı var üstündeki tüm sistemler kapalı oldugunda esp testinde devrilmeyecek olan....

ben üstümde stock lastiklerle subaru forester ile epey seviştim üstelik kar lastiği var üzerinde. araç çaprazda iyi asılıyor ona hiç laf yok üstünede araç yok zaten. ama bendede kar tipi lastik olsaydı onu aratmazdım buna eminim onun gittiği heryerden çok rahat gittim ama yer yer ondan daha fazla patinaja magruz kaldım ayrı mesele.

şurdan bişeyede açıklık getirmek isterim 4wd lock duster'ı çok ayrı bişey yapıyor. don varken karlı dik bir rampayı yaklaşık 2 metre çıkabiliyoken sistemi lock'a aldıgımda 7 metre çıkmayı başardım tabi sonrasında geri kaydım ayrı mesele.

2tane güzel vidyo ilede sizleri başbaşa bırakıyorum
=UIJ_dRbMjnQ&feature=share =D7zgJ5-UOPE&feature=share

sayın dustero , karlar kalktı ama keşke uygun bir yer bulabilsek de sizinle duster - subaru sevişmesini bir görsek , subaru'nun tamamladığı bir yokuş çıkışında duster kaç metre gidebilecek merak ediyorum. yine de bir çok 4x4 ten daha iyi gideceğine de eminim.

s.forester' Alıntı:
sayın dustero , karlar kalktı ama keşke uygun bir yer bulabilsek de sizinle duster - subaru sevişmesini bir görsek , subaru'nun tamamladığı bir yokuş çıkışında duster kaç metre gidebilecek merak ediyorum. yine de bir çok 4x4 ten daha iyi gideceğine de eminim.
Yokuş demişken, Pajero'nun tamamlayamadığı Duster'ın tamamladığı bir çıkış örneği ;)
http://www.youtube.com/watch?v=P7LeqHeRy54

ümiterkan' Alıntı:
Yokuş demişken, Pajero'nun tamamlayamadığı Duster'ın tamamladığı bir çıkış örneği ;)
http://www.youtube.com/watch?v=P7LeqHeRy54
Bu videonun gerçekliğine,tarafsızlığına kendiniz inanıyor musunuz ? :smiley: Duster'da kar lastiği var,pajeroda lastik yok.Pajero'nun kullandığı lastikleri Unimog'a taksanız o bile çıkamaz oradan.Pajero dediğimiz araç bırakın Duster'ı, Suzuki'ydi Daihatsu'ydu vs. vs. bu markalardan bile çok daha kabiliyetli bir modeldir.Kendi araçlarınızla mukayese etmeyin Pajero'yu. :smiley:

Assasin' Alıntı:
Bu videonun gerçekliğine,tarafsızlığına kendiniz inanıyor musunuz ? :smiley: Duster'da kar lastiği var,pajeroda lastik yok.Pajero'nun kullandığı lastikleri Unimog'a taksanız o bile çıkamaz oradan.Pajero dediğimiz araç bırakın Duster'ı, Suzuki'ydi Daihatsu'ydu vs. vs. bu markalardan bile çok daha kabiliyetli bir modeldir.Kendi araçlarınızla mukayese etmeyin Pajero'yu. :smiley:

yıllarca paris dakarı bedavadan kazanmış demekki pajero.pajeronun arazi şanjmanı ve kilitleri 1 duster eder tahmin ederim.kemal sunalında böyle bir filmi vardı propaganda adında..bu videoyu izleyip ulan ben nasıl bir araba sahibiymişim diyen duster sahibi yoktur herhalde.

sayın ümit erkan duster'ın o güzel şakasını bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim çok güldüm Allah'ta sizi güldürsün ;D

sevgili forester kardeşim eğer ümit beyin paylaştıgı vidyoyu izlediysen ordaki rampanın açısına 7-8derece daha ekle benim vurduğum rampa o derece dikti ve araç tıkandığında fren falan boş yani o derece süratlenerek geri geliyodu düze indiğinde bile hala kayıyıodu. bende size şöyle bir soru tanımlayayım duster'ın tamamladığı bir off road parkurunun acaba subaru kaç etabının tamamlayabilcek? ben burda bişey yarıştırmıyorum yanlış anlaşılmasın subarunun ortadan dağılımlı simetrik çeker sistemi harika diye vurguda yapıyorum siz niye olayı forester duster çekiştirmesine getirdiniz onu anlayamadım dahaa bir çok araç var off road turu yaptığım

sevgili assain pajoruyu dusterdan daha kabiliyetli yapan kısım nedir acaba bu biraz göreceli ve açılması gereken bir mevzu? sizdede nasıl göz varmış pajeroda kış lastiği olmadığını dakkada yazdınız. bende üstünde takılı gelen lastikle jeep cherokee de a/t lada niva ok 144 , suzuki samurai m/t kumho, subaru forester lassa snoways, cj5 ismini bilmediğim a/t lastikli araçlarla off road turuna çıktım hiçbirindende eksik kalmadım assvalt lastikleriyle şimdi ne olcak peki? budamı gerçek dışı :smiley: yapmayın Allah aşkına gidiyor işte araç kabullenin şu 5 sene içindede zaten öyle yada böyle kabul edeceksiniz 1300 kilo hafif bir aracın üstündeki güzel sistem ile nasıl gittiğini.

tyfan bey 3 5 dakar kazandı diye çok mu iyi oldu dakarda pajeroyu pajero yapan orjinalliğimi yoksa üstündeki modlarmı :smiley: biraz sabredin duster' ıda modlarlar bak çıkalı 2 sene oldu pikes peak ta yarıştı dakarada el atar siz tasalanmayın birazcık modla neler olabilcegini görmek istiyosanız duster andres troph yazıp arkanıza yaslanıp bi seyredin :smiley:

ilahi assasin paylaştıgınız vidyoya bakın :D toyota'da gidiyor orda hatta lada bile gidiyor siz şimdi pajeroyu çok farklı bişeymi sandınız merak etmeyin toyota orada gezi araçları olarak kullanılıyor zaten :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR