Ortalama Yakıt Sarfiyatları?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan caaltug Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,813
Ynt: Ortalama Yakıt Sarfiyatları?

ömrü hayatımda en nefret ettiğim araba üreticilerinden birinin pejo arabasını aldım peki niye ?

3.1 l 100 km de yakıyor ben maksimum 7 litre yaktıra biliyorum otobanda 200 km hızda 9 litre yazıyor şaka gibi bir araç
bir depoyla istanbul izmir çeşme bodrum marmaris göcek antalya yaptım bune bohem ya :smiley:...

Etiketler

KML' Alıntı:
yuksel abi 32x11,5x15 bende uzun yolda 0,31 ykr sehır ıcınde 0,37 ykr yakıo,
ıstersen bı ayara gotur :D buarada saglam lpg servısı var mı bıldıgınız , benım aracta atıker var ayagımı gazdan cekıp tekrar asıldıgımda kesıo , sarsılıo arac bunun cozumunu bulabılecek bı usta lazımm

benim sanayide var iyibir lpg montaj ve onarım servisi ustaları denenmiştir tavsiye ederim baya tecrübeliler

navaraextreme' Alıntı:
ömrü hayatımda en nefret ettiğim araba üreticilerinden birinin pejo arabasını aldım peki niye ?

3.1 l 100 km de yakıyor ben maksimum 7 litre yaktıra biliyorum otobanda 200 km hızda 9 litre yazıyor şaka gibi bir araç
bir depoyla istanbul izmir çeşme bodrum marmaris göcek antalya yaptım bune bohem ya :smiley:...

Gültekin, sen o arabayı sat... seni ekonomiye alıştıracak, sonra kötü olacak. araziye çıkarken, yakıtı düşünmeye başlayacaksın :smiley:

Mitsubishi L200 Magnum 2.5 Dizel - 2003 model

şehi içi : 11-12 lt/100 km
şehirlerarası : 9 lt / 100 km (90 kilometreyi geçmeden 70 lt mazot ile 760 km)
arazi low wd : 14-15 lt / 100 km

bu ölçümler yapılırken lastik ebatlarım 275*70*16 Bfgoodrich idi. tabanları çok genişti. Şimdilerde 265*70*16 Bridgestone kullanıyorum. Tabanlar da daraldığı için araç biraz daha rahatladı ve yakıt sarfiyatı da biraz daha düştü.

Normal mi?

97 disco1 .3,9 .otomatik vites 33 inch lastik-defender helezonları sehirlerarası yolda 100 km de/17,8 lt. arazi de yazmaya elim varmıyo..yakında tüp taktırcam:smiley:

Arkadaşlar ben 4 senedir cj8 kullanıyorum yakıtta bir düzen tutturamadım. geçenlerde karburotörümü eskişehirde yaptırdım ama km de 1 TL yi geçti. Bir türlü benzinde düzeltemedim üzerinde 4 ileri enter şanzuman var tekerlerde 30 10,5 15 tüptede 1 TL ye yakın yakıyor. bU İŞİ DÜZELTECEK BİR USTA ARIYORUM LŞİMDİYE KADAR BULAMADIM. çÖZÜMÜ OLAN.

şinorkerin bağlantısını yapınca yakıtım çok yükseldi ayar yaptırdım fakat emisyon değerleri çok iyi çıktı tavsiyesi olan varmı (araç 92 benzin lpg defender LR)

Ben yakıtta hepinizi sollarım 98 5.2 v8 uzun yolda 100 km 35litre gaz yani 70 kuruş km de süper ekonomik.

27istanbul27' Alıntı:
Ben yakıtta hepinizi sollarım 98 5.2 v8 uzun yolda 100 km 35litre gaz yani 70 kuruş km de süper ekonomik.

aşağı yukarı ankaradaki taksilerin taksimetre ayarı gibi :D

güzel araba yapmşlarda motora pek eğilmemişler zamanında. eh benzin ucuz olunca neden eğilsinler.

grandcherokee WH avrupa işi WK yani; 3.0 CRD, de sabit hızda 90 ile giderken uzun yol ortalaması 7.6 litre, şehir içi ortalamada ise 9.6 litre dizel tüketiyor. basıp epey kudurunca aynı şehir içi koşullarında 12-13 litre şehir dışında hızla 140 150 gibi hızlardaı giderken ortalamada ~10.5 litre yakıyor.

benim benzinli 2.0 xtraili yazmıştım önceden gerçi, kışın şehir içi aynı yol koşullarında duruma göre 9.5 ile 11 litre arası yakıt harcıyor. yazın 8.5- 9 a düşüyor. uzun yolda sabit hızda 90 la giderken en düşük 6.4 litre görebildim ama genelde 7.5 litrenin altına inmez. 120 130 ile giderken şehir dışı 10 litre filan yakar.

yeni dizeller harika yani yukarıdaki tablodan kıyaslanacağı üzere. hem gidiyor hem az yakıyorlar.

1983 CJ8 2900Dizel Atmosferik Motor - Şehir içi : 9Ltr/100Km Şehir Dışı : 7-7,5Ltr/100Km Shell Vpower GTL Eurodiesiel yakıt sarfiyatım var.265 Taban lastiklerim ve yüksüz,normal kullanım değerlerimdir ;=)

Lastiklerim Tam asfalt lastiğidir.Bu dizel yakıt ise shell in en üst sınıf dizelidir.Arkadan duman atmıyor,pompa sesini minimum a düşürüyor ayrıca yakıt ekonomisi sağlıyor testim sonucu buna ulaştım başka yakıt almıyorum artık ;=)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR