Ortalama Yakıt Sarfiyatları?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan caaltug Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,816
Ynt: Ortalama Yakıt Sarfiyatları?

88 model 2.5 L wranglerim şehir içi km.de 300-350 krş. yakıyor şehirler arası 250 krş.civarında yakıyor.

Etiketler

Arkadaşlar, yakıt sarfiyatını YTL yerine 100 km de sarfedilen Lt cinsinden yazarsak daha kalıcı bir bir bilgi olur zira mazot ve benzin fiyatları her an değişiyor.
sevgiler
Erdal

haklısınız.şehir içinde 15 lt-18lt,şehir dışında 12lt-13lt civarı lt. fiyatı 1.940 ytl arazide 20lt nin üzerine çıkıyor.sanırım normal . bu yakış ortalaması,çoğu binek aracın benzin sarfiyatıyla aynı sayılır.

92 model defender 110 benzin/lpg 2500cc motor var 500 krş gercekten fazla şimdi uzun yolda hafta sonu yeniden deneyeceğim son ayarlarımı yaptırdım bakalım neticeyi yazacağım

Suzuki yeni Grand Vitara 1.9 DDIS için

Ben mümkün olduğu kadar sürüş tekniklerine ve verimliliğe çok dikkat ederim ve faydasını hep görüyorum,aşağıdaki değerler sanırım +,- 0,3lt/100km değişebilir;

6,0-6,5 lt/100 km 80-90 km sabit hızla düz yolda(eğimsiz-az eğimli ,otoban veya duble yol)
7,0-7,3 lt/100 km 90km sabit hızla(karma yol)
7,5-8,0 lt/100 km şehiriçi
*Arazide,düşük vites konumunda ve sürekli rampada istatistik yapmadım ama x2 yapabiliriz herhalde :smiley:

Son LPG ayarları sonrası:
1998 Jeep XJ 4.0 İstanbul-Şile arası açıkyol verileri, 90 km hız aşılmamıştır. 13 lt/100 km LPG. Eski hesaplara göre 1 lt daha ekonomik hale gelmiş. Şehiriçi henüz kontrol edemedim.

1988 , Toyota LC BJ62 , 3500 cc Diesel (Fabrika çıkış standartlarında, orjinal lastik ölçülerinde)
Uzun yolda hıza bağlı olmak üzere 11-12,5 lt/100 km
Şehiriçi trafiğinde 13-14 lt/100 km

2000 Model Suzuki Vitara 1,6 JLX Wagon Benzinli
Şehirlerarası ve düz yolda klima kapalı -sakin kullanımla 5,6lt/100km
Şehirlerarası ve eğimli yollarda klima kapalı -sakin kullanımla 6,75lt/100km
Karma (şehiriçi%30 şehirlerarası%70) 7,7lt/100km

geçen hafta toyota hılux 2300 cc benzinli aracıma tartarani lpg taktırdım ve tatile çıktım uzun yolda 220 krş. yaktı dizelinden daha az yaktı

92 model land rover defender 110 uzunluğu 2300 km olan hertürlü yol koşulunda ortalama 300 YKRŞ (depo değişimlerinde bazen 250 bazen 400 krş çıktığı yerler olsu genelde 15 il1 17 litre yakıyor )

2,5 düz dizel defender 245/70/16 lastikle 100km.de ortalama11,5 lt.normaldizel yakıyor.orjinal lastiği takınca yakıt artar mı azalır mı ben de bilmiyorum açıkçası.

Opel frontera 2.2 1998 model düz vites.. 100 km de 12.5 litre ortalama şehir içi tüketimi şehir dışında da pek bir şey değişmiyor.. (benzinli araç)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR