Ortalama Yakıt Sarfiyatları?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan caaltug Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,814
Ynt: Ortalama Yakıt Sarfiyatları?

aras' Alıntı:
2,5 düz dizel defender 245/70/16 lastikle 100km.de ortalama11,5 lt.normaldizel yakıyor.orjinal lastiği takınca yakıt artar mı azalır mı ben de bilmiyorum açıkçası.

lastiklerini değiştirir isen ortalaman 10lt./100km olur ben garanti ederim 235/85/16 ebat olur ise

Etiketler

235/75/15 At.lerden 31x10,5x15 MT.lere geçince LPG tüketiminin %25-%30 artması normal mi, bana abartılı geldi bu rakam, lastiktenmidir yoksa başka bir neden aramalımıyım???

28.9" çaptan 31" çapa artış %7 dolayında olmuş. Bu artışa göre yakıtın bu kadar artmaması gerekir.
Bende (disco-1 tdi) lastik çapı artışı yaklaşık %5 ama neredeyse yakıtta hiç farketmedi diyebilirim.
sevgiler

Teorik olarak MT lastikte sarfiyat artıyor, daha geniş taban lastik takmanızda sarfiyatı artırır, lastik çapını büyüttüğünüz için aynı hızda daha düşük devirde gideceksiniz, uzun yolda sarfiyat biraz düşer... %25 - 30 artış tuhaf..kaçak olmasın??

Kaçak olmasını ümit ediyorum açıkcası, baktırıcam ilk fırsatta... Uzun yol sarfiyatıda ürkütücü şekilde arttı, hemde 80-90 km gibi sabit hızlarda. Aracın yol bilgisayarına göre tüketimde çok fark yok ama gerçekte durum feci, kaçak olması büyük ihtimal eğer bu kadar fark etmiyorsa tüketim.

BolbuzJack' Alıntı:
235/75/15 At.lerden 31x10,5x15 MT.lere geçince LPG tüketiminin %25-%30 artması normal mi, bana abartılı geldi bu rakam, lastiktenmidir yoksa başka bir neden aramalımıyım???

mümkün değil bende zj ye 3.5" yükseltme ve 31" mt marshall taktım neredeyse hiç artış olmadı...
uzun yolda km de 240 kuruşyakıyordu şuan 250 kuruş gibi
şehir içi 280 kuruş yakıyordu suan tam ölçmedim ama 300 kuruşu geçmiyor...

istanbul - antalya arasi ( istanbul-izmit-yalova-inegöl-kutahya-afyon-burdur-antalya)
Land Rover Discovery I 300 TDI motor. 95 model.

agustos ayinda yakilan yakıt miktarı:

normal dizel : 2,90 ytl
yakılan yakıt: 180 ytl

km hesaplamadim ama 750-800 km olması lazım

Sakın arabana dokunma. bakıma götürme, hatta kaputu bile açma... 7.75lt/100km ortalama yakıt süper bi rakam. nazar değmez umarım :smiley:

Grand Cherokee 3.0 lt motor CRD ile 100km/ 14 lt. On-road. / 33'' MT Lastik.2.750 kg.araç ağırlığı.
CJ7 4.2 lt.motor Benzin 1ytl / 1 km :( / LPG 0.60 krş/ 1.km / 35'' MT Lastik 1.850 kg.araç ağırlığı.

İki yerde LPG kaçağı tespit ettim, ayak üstü bir kontrolle; detaylı bir kontrolde fazlası çıkabilir...

Benim xj 32/11.5 lastikler 4.5'' yükseltme ve diğer aksesuarların etkisiye.Şehir kullanımda 400 kuruş yakıyor.Ağustos ayında Marmaris-İstanbul arası (90-120 hızla)1800 km yolda 650 Ytl'yi yuttu. :D

yuksel abi 32x11,5x15 bende uzun yolda 0,31 ykr sehır ıcınde 0,37 ykr yakıo,
ıstersen bı ayara gotur :D buarada saglam lpg servısı var mı bıldıgınız , benım aracta atıker var ayagımı gazdan cekıp tekrar asıldıgımda kesıo , sarsılıo arac bunun cozumunu bulabılecek bı usta lazımm

Geçen hafta ayarlarını yaptırdım.Bir filtre tıkanmış ve basınç fazla geliyormuş.ayarlandı ama bakamadım şu anda ne yakıyor.Birde arkadaşlar şu sıralar piyasada kötü gazlar varmış.Bir depoda 50km eksik gittim.Bunu lpg ciye söylediğimde onunda ve birçok kişininde aynısının başlarına geldiğini söyledi.
Kamil,kadosanda okcan lpg Yusuf usta var.Sen muhakkat tanırsın.İsoff dan.Tartarini sistemleri takıyor araçlara.Bilmiyorum başka markalara servis verirmi?Belki buji ve buji kablolarından olabilir.

evet yusuf abıye gıdecem olmazsa, bujı kablolarından olcagını sanmıyorum , benzınde hıc bı prblem yok, 1 depoya yakın benzın harcadım lımıtlerde kullandım aynı seyı yapacak mı dıye , yapmıyo sadece lpg de yapıo nedense , ınt arastırdım regulator,enjektor memesı ,borularda problem olabılecegı yada emme manıfoldundakı delıklerın kucuk olabılecegı denıyor , musaıt oldugumda kadosan a gııdp yusuf abıye danısayım bakalım.

LPG kaçağını klasik yöntemle tespit ettim, sünger ve bulaşık sabunu köpürterek ;D Bir tane depo çıkışında bir de regülatör girişinde var...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri