En yakın mesafeden gördüğümüz aslan. Diğerleri çıplak gözle bizim algılayamayacağımız kadar ufak görünüyordu. Rehberimizin çok uzakta otların arasında sırt üstü yatmış bu hayvanları nasıl gördüğünü hala anlabilmiş değilim. Kendi tabiri ile “eğitimli gözleri” sayesinde bunu yapabiliyormuş. Sanırım 15 yıllık rehberlik sonunda hangi hayvanın nerede olabileceğini ve nereye bakıp ne görmesi gerektiğini biliyordu.
Safari’yi Nissan Patrol araç ile yaptık, sorun çıkartmadı. Kullanılan araçların çoğunluğu Toyota Land Cruser idi. Yolda bir tane arızalanmış Land Cruiser gördük, bir Defender tarafından çekiliyordu. Yine aks kesmiş bir Land Cruiser gördük, kenara çekmiş tamir edilmeyi bekliyordu. Ngorongoro tarafında Defender’lar daha ağırlıklı kullanılıyordu (normal halk arasında) ve park görevlilerinin araçları da Defender idi.
Özetle Tanzanya'da SAfari ve Zanzibar'da tatil böyle. Gitmek isteyenlere tavsiyem aşılarınızı olu, bol bol sinek kovucu ve mutlaka doğa renklerinde hafif kıyafetler götürün. Uzun kollu gömlek, pantalon ve siperlikli şapkalar şart. Özellikle siyah, lacivert gibi renkleri kesinlikle tercih etmeyin. Bazı cins sinekler bu renklere geliyor.
Paylasim icin cok tesekkurler
Fotograflar cok guzel.
Gormek istedigim yerlerden biri, imrenerek okudum yazdiklarini.
Bir sey soracagim. Yalniz gidip gezmeye kalksam problem yasar miyim ? Insanlarin genel tutumu nedir ?
İnsanların tutumu ne olursa olsun ben olsam dünya üzerinde belli birkaç yer hariç hiçbiryere yanlız başına gitmem. Ayrıca 1964'e kadar köle ticareti yapılan biryer olması da ilginç http://blog.milliyet.com.tr/tanzanya--zanzibar-adasi/Blog/?BlogNo=378441
Bence tek başına gezilebilecek o kadar güvenli yer var ki tanzanya gezilmese de olur Yani o bahsettiğim birkaç belli "yer" birkaç belli kıta aslında. Oralarda da güvenli olmayan yerler vardır ama afrika ile kıyaslanmaz. Yine de oraların hepsini gezdim geriye afrika kaldı diyorsanız güney afrika cumhuriyetine gidebilirsiniz o kıtada medeniyetle uzaktan yakından alakası olan başka biryer yok.