OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 954
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 245,197
Ynt: Opel Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

maestro34' Alıntı:
2000 frontera 3.2 de dün abs ışığı yandı, motoru kapatıp tekrar çalıştırınca söndü. belli bir mesafe yaptım, birkaç kez daha motoru kapatıp çalıştırdım, sadece birinde ksıa bir süre yandı ve söndü. sorun ne olabilir?
1-GÖSTERGE PANEL IŞIĞI ARIZALI,
2-SENSÖR ELEKTRİK TESİSATINDA TEMASIZLIK.
3- ABS BEYNİ VEYA RÖLELERİNDE SORUN

Etiketler

maestro34' Alıntı:
2000 frontera 3.2 de dün abs ışığı yandı, motoru kapatıp tekrar çalıştırınca söndü. belli bir mesafe yaptım, birkaç kez daha motoru kapatıp çalıştırdım, sadece birinde ksıa bir süre yandı ve söndü. sorun ne olabilir?
asfalt ya da düz bir zemin haricinde belli bir süre kullandıysanız sarsıntı dolayısı ile olmuş olabilir. bunun için bağlantıları kontrol ettirmenizde fayda var. ayrıca su v.s. geçisi yaptı iseniz su veya nem almış olabilir temizletince normale dönecektir.

diğer seçenekler Levent abi bahsetmiş zaten.

Her ne sebeple olursa olsun özellikle ABS işini mutlaka bilen bir usta ya gösterin derim...

mrdnmz' Alıntı:
asfalt ya da düz bir zemin haricinde belli bir süre kullandıysanız sarsıntı dolayısı ile olmuş olabilir. bunun için bağlantıları kontrol ettirmenizde fayda var. ayrıca su v.s. geçisi yaptı iseniz su veya nem almış olabilir temizletince normale dönecektir.

Her ne sebeple olursa olsun özellikle ABS işini mutlaka bilen bir usta ya gösterin derim...
aynen katılıyorum...

arkadaşlar, bu harici vinç sabitleyicisinden isteyen varsa listeye adını yazsın. cns fabrikasında ürettireceğiz. fiyatı kargo dahil 230TL.
1-balikay

Vinç Çapa Destek Aparatı.jpg

SB2727__lg-01.jpg

balikay' Alıntı:
arkadaşlar, bu harici vinç sabitleyicisinden isteyen varsa listeye adını yazsın. cns fabrikasında ürettireceğiz. fiyatı kargo dahil 230TL.
1-balikay

abi boyut, ağırlık gibi bilgiler de lazım... katlanınca ölçüleri ne gibi... ben sıcak bakıyorum hatta buna alternatif stepne ile alternatif kurtarma var onu denedim geçende :smiley:

aparatın ölçüleri, ağırlığını bilmiyorum ama tahminim 5-10 kg arası olur. ayrıca tüm parçaları sökülebilir vaziyette olacak resmdeki gibi.

Vinç Çapa Destek Aparatı-2.jpg

balikay' Alıntı:
bu alternatif malzemenin resimleri var mı sende yada satış linki falan.?

satılmıyor Levent Abi... Stepneyi gömüyorsun vinç i de gömülü stepneye bağlıyorsun. videosu vardı bulursam atayım tekrar...

Selamlar
Levent hocam verdiğim linkte var. Açılımları
Bende arşivden resimlerini atıyorum.

http://www.more4x4.eu/

more 4x4 1.png

obraz[5].jpg

obrazCAOAEUIP.jpg

obrazCAV60DV4.jpg

mrdnmz' Alıntı:

öncelikle balikay ve size cevaplarınız için teşekkürler

aracı asfalt dışında kullanmadım, bir süredir parktaydı, çıkartıp benzincide yıkattım ve geri geldim. park ettikten bi 15 dakika sonra tekrar çalıştırdığımda bu olayla karşılaştım.

su geçişi değil ama yıkamadan kaynaklı olabilir mi? şu otomatik yıkayan makinalardan hani aracın üstünden bir kere gelip geçiyor...

temizletince derken hangi kısmı temizletmekten bahsediyorsunuz?

umarım böyle basit bir sebepten dolayı olmuştur, çünkü eğer balikay'in dediği sebeplerden olduysa temassızlık haricinde işimiz iş.....

o zaman benim yazdıklarım eleniyor.. otomatik yıkamacıdan sonra olmaz çünkü...

iyi bir elektrikçi varsa yakınlarınızda eğer tek tek ABS sensörlerini kontrol edin. bazen de kabloları aşınma dolayısı ile temassızlık yapabiliyor. inşallah sebep budur...

maestro34' Alıntı:
öncelikle balikay ve size cevaplarınız için teşekkürler

aracı asfalt dışında kullanmadım, bir süredir parktaydı, çıkartıp benzincide yıkattım ve geri geldim. park ettikten bi 15 dakika sonra tekrar çalıştırdığımda bu olayla karşılaştım.

su geçişi değil ama yıkamadan kaynaklı olabilir mi? şu otomatik yıkayan makinalardan hani aracın üstünden bir kere gelip geçiyor...

temizletince derken hangi kısmı temizletmekten bahsediyorsunuz?

umarım böyle basit bir sebepten dolayı olmuştur, çünkü eğer balikay'in dediği sebeplerden olduysa temassızlık haricinde işimiz iş.....
bilgi paylaşıldıkça işe yarar, size yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. aracınızın bir süredir parkta olduğunu söylemişsiniz. emre kardeşimin dediği gibi tesisatı santim santim kontrol ettirmeniz gerekli. muhtemelen oksitlenme olabilir yada bazen sokak hayvanlarından kaynaklanan (fare, gelincik, kedi gibi) sorunlar olabiliyor. en iyisi 4 tekerin abs kablolarını tekerlek içinde davulumbazdan soketini söküp, abs sensörlerini dışarıya alıp kontrol edilip sonrasında tesisatı santim santim kontrol ettirmeniz gerekli. ama bu işlemi iyi bir oto elektrik ustasına yaptırın.

Merhabalar,

forum içinde aramada bulamadım, bana aks körükleri ve şaft mafsalları lazım.
Nereden bulabilirim? Başka bir aracınki uyarmı?

okufa' Alıntı:
Merhabalar,

forum içinde aramada bulamadım, bana aks körükleri ve şaft mafsalları lazım.
Nereden bulabilirim? Başka bir aracınki uyarmı?

Merhaba

Isuzu parçasına git rahatlıkla bulursun fiyatta uygun olur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR