OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 954
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 244,744
Ynt: OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

bu arada 60lt olan LPG tank'ıma FULL yapmaya çalıştığımda max 45lt gaz alıyor. Sonuna kadar kullandım yani tüp bitip benzin e de geçirdim sonra gene fulledim gene 45lt aldı. 88tl ile 93tl arasında bir rakama doluyor ve ortalama 260 ila 320km yol gidiyorum. karması 290km...

yakış ile ilgili bir sorun yok da neden 60lt yi dolduramıyorum anlamadım. Fikri bilgisi olan var mıdır?

Etiketler

mrdnmz' Alıntı:
bu arada 60lt olan LPG tank'ıma FULL yapmaya çalıştığımda max 45lt gaz alıyor. Sonuna kadar kullandım yani tüp bitip benzin e de geçirdim sonra gene fulledim gene 45lt aldı. 88tl ile 93tl arasında bir rakama doluyor ve ortalama 260 ila 320km yol gidiyorum. karması 290km...

yakış ile ilgili bir sorun yok da neden 60lt yi dolduramıyorum anlamadım. Fikri bilgisi olan var mıdır?
çünkü likit gaz yakıt depolarda için %12 likit gazın genleşme opsiyonu vardır.

balikay' Alıntı:
çünkü likit gaz yakıt depolarda için %12 likit gazın genleşme opsiyonu vardır.

ama daha önce alıyordu ??? genleşme deyince aklıma hava durumu geldi... Malum buralar çok daha sıcak... o bakımdan mı acaba???

mrdnmz' Alıntı:
ama daha önce alıyordu ??? genleşme deyince aklıma hava durumu geldi... Malum buralar çok daha sıcak... o bakımdan mı acaba???

yok genleşme filan değil lpg şamandırasın da problem tam bitir deponu lpg. lpg dönüşüm yapan ustalar halleder onu yada lpg deposunun üstüne cekiçle vur yada söktür en kötü şamandıra değişir onun maliyetide en fazla 150 tl dir.saygılar.

Bugun bir dost umuzla daha tanistik... cok guzel sohbet ettik... arada Levent Abi de dahil oldu :smiley: standart geldi boyu uzadi :smiley: resimler dostumuzda...

Bu arada Kadir gecemiz tum alemler icin ayirli olsun insallah...

Evet sizlerle tanıştıgım için çok mutluyum gerçekten. hüseyin ustam emre bey telefonda levent abiyle tanışma olanagı buldum. aracımın bayagı bir bakıma ihtiyacı varmış hüseyin ustam ellerine saglık :smiley: fotografları henüz yolda oldugum için bilgisayara yükleyemedim en yakın zamanda burada olacak. hepinize şimdiden iyi bayramlar saglıcakla kalın...

Herkese iyi bayramlar...
Başka bir başlık altında soruduğum sorulara iyi cevaplar aldım. Bilgili kişilerden cevap almak oldukça güzel.
Aracımla ilgili problemi kısmetse yarın çözmeyi umut ediyorum.
İnternette aramama rağmen 2000 model Frontera 3.2 at ile ilgili kullanıcı kılavuzu bulamadım. Nereden temin edilebilir.

Araç daha üç dört günlük olduğundan henüz yeni yeni alışıyorum.
iyi çalışmalar...

okufa' Alıntı:
Herkese iyi bayramlar...
Başka bir başlık altında soruduğum sorulara iyi cevaplar aldım. Bilgili kişilerden cevap almak oldukça güzel.
İnternette aramama rağmen 2000 model Frontera 3.2 at ile ilgili kullanıcı kılavuzu bulamadım. Nereden temin edilebilir.

iyi çalışmalar...
aramıza hoş geldin. 2000 model 3.2 nin kullanım kitabı elimde yok. ama ingilizce frontera haynes kitapcığı mevcut. e-posta adresini verirsen sana e-posta olarak atabilirim.

okufa' Alıntı:
Herkese iyi bayramlar...

iyi çalışmalar...
Gittiniz mi ustaya sonuc nedir meraktayim.

Maalesef kitapcik elektronik ortamda ucretsiz paylasim icin mevcut degil ancak e buy gibi sitelerden satin alabilirsiniz.

Bugün ustaya gittik. Usta alt tarafta hava ile beslenen bir donanımın (heralde bu hub oluyor), düzgün çalışmadığını hava gelişi veya vakum yapmadığını söyledi.
bu işlerden anlayan asıl elektrikçide bugün gelmemiş vs. usta el yardımıyla 4x4 e geçişini yaptı.
şuan düğme basılı konsoldaki simge sürekli yanıyor şekilde. 4h ve 4l olarak kullanabiliyorum.
ekleyebilirsem aracım bir resminide ekliyorum.

20120822_131408k.jpg

Arkadaslar merhaba, bayram icin istanbuldan trabzona gelmistim dun aksam itibari ile ordu unyeye geldim bir kac gunde burda gecirecegim ancak bi yokus var dun cikana kadar akla karayi sectim 1. Viteste arabayi kaldiramadim kac sefer 30-40 cm gidiyo zorlana zorlana sonra stop edicekmis gibi oluyor acayipte bi koku geliyo sanirimbaski balatadan ben burayi gecen sene vw polomla cikmistim, nedeni ne olabilir acaba? Aslinda fotoda var ancak telefondan girdigim icin yukleyemiyorum

Quinsley' Alıntı:
Herkesin bayrami kutlu olsun...

murat bey size ve diğer arkadaşlara bir kaç sorum olacak.. artık tamamen 2.2 fronti almaya karar verdim siz bu aracın her şeyini bildiğiniz için size sormak istiyorum özellikle.. aracı şehir içi ve hafta sonu hafif arazi için kullanacağım.. forumdan sayenizde araç hakkında gerekli bilgileri aldım bunun dışında uzun süredir opel kullanıcısıyım o yüzden pek çeklincem yok ama 1 yıl kadar evdeki tek araç olacak yani eşimde kullanacak bayan sürücü için bir sıkıntı olurmu.. şehir içi kullanım için uygun olurmu sizce? şu an vectra 2.0 dti kullanıyorum aracımla takas edeceğim büyük ihtimalle yani açıkcası aslında arazi işine çok hevesliyim ve forumda takip ettiğim buluşmalar organizasyonlar beni çok etkiledi bu konuda beni yönlendirirseniz çok sevinirim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR