Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 279,668
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

AL1820' Alıntı:
mrat bey, diyelimki öyle değil, diyelimki dusteristanbuldaki bütün fırınlarda pişen
ekmeği üç öğün yemiş gelmiş ozaman ne olacak?
[/quot

parkurun şekli pit stoplu toplu start 50 km kadar bir mesafe katedilecek yarışın güzel olacağı görünüyor.kimler yarışacak onuda öğrensem
izlemeye değer görünüyor ama su bekleyen 100 fide var.meteorolojinin beklediği cumartesi pazar yağışları gerçekleşir fideleri ve parkuru sularsa belki izlerim.neka yağmur o kada aksion.o zaman gider izlerim duster bişi yaparsa alkışlarım.onay mercii ben biz değiliz.binlerce satılmış arkasında nissan reno grubu olan araca söylediklerimizi kim takar,gezenbilir kaymakamı hesabı .Ki buranın bilirkişileri bu ara suskun.işin guru larından nadir bey bişi sölememiş.bize matraklık düşer.

Etiketler

TUĞSAN' Alıntı:
cooper stt tam mt sayılmaz daha çok %50 arazi , %50 asfalt içindir.ancak kullandığım kadarı ile asfaltta güvenli yol tutuşa sahip olan arazidede çok sağlam çamur olmadıkça yolda bırakmayan bir lastiktir.aracı çok yormaz.

at değildir ama

TUĞSAN' Alıntı:
bu arada sanırım ümit beyin gezilerinde çektiği fotolarıda gördüm.bayağı güzel resimler.resimlerin çekildiği yerler ve yollar çok zorlu olmasada ,duster bu yolları düz lastikle geçtiği için takdir ettim doğrusu....ben diğer off roadçu arkadaşlardan farklı olarak şimdiye kadar incelediğim bir çok aracın 4 çeker sisteminin pek farklı olmadığını gördüm bu yüzden bu tür arazilerde her türlü 4 çeker arazi aracı iş yapar.duster da bu konuda sanırım düşündüğümüzden biraz daha iyi olabilir.ancak tabiki bir off road aracı olarak seçmek ve hazırlamak için bence uygun değil.
Bunun genel olarak 3 ana nedeni var.
1.motor gücü ve ağırlığı göz önüne alındığında ,her ne kadar araç standart hali ile çevik olsada ,off road için gereken vinç ,tamponlar ve diğer ekipmanların ağırlığı araca eklendiğinde aracın torku zorlu arazide yetersiz kalacaktır.
2.aracın yeni olması ve fiyatının yüksekliği aracı araziye sokma konusunda araç sahiplerini caydıracaktır.
3.Ön takımlarının salıncaklı olması ve rot kollarının arazi şartlarına göre ince kalması aracın arazide problem yaşamasına neden olabilir.
Ancak genede yeterli para ,sponsor desteği ve teknik bilgi ile yapılacak iyileştirmeler dusterı off roada uygun hale getirebilir.Sanırım issoff yarışlarına katılacak araçta bu tarz değişimler geçirmiş bir araçtır.(bu kötü bir şey değil zira Land Cruserde alsanızda her off road aracında bazı iyileştirmeler yapılır.)sonuçta para ve azim her şeye imkan verecektir.Ve gördüğüm kadarı ile bu azim dustercılarda fazlasıyla var.hatta bazıları buna aşk diyor...

Neyse sonuçta dustera yarışlarda başarılar diliyorum.Umarım iyi sonuçlar alır.Sonuç ne olursa olsun araçlarıyla off roada veya hafif de olsa araziye çıkacak arkadaşlara tavsiyem güvenliği elden bırakmamaları ve asla tek araç olduklarında araziye girmemeleri(bu kural tüm markalar için geçerlidir.

Tuğsan Bey, Vitara, Jimny, Samurai vs. gibi torku düşük benzinli araçlara göre Dizel Duster'ın torku ve gücü baya yüksektir. Ekipman ağırlığı ile Duster'ın gücünün yetersiz kalacağını pek zannetmiyorum. (Az önce saydığım araçlara kıyasla tabi)

Evet kesinlikle cooper stt bir at değildir.ancak en az bir at kadar asfaltta iyidir.arazide ise bugger olmasada yeterl bir mt lastiktir.

Tuğsan bey, vitaralarda 1.6 motorlu ve bu aksesuarların hepsi
var, dusterin dizel motoru düşünüldüğünde yeterli torku olur gibi
geliyor.
aynı zamanda sanırım vitarada da salıncak var.
bana şasesi olmadığı için esner gibi geliyor

Tuğsan bey size katılıyorum ben ikisinide kullandım
stt den çok memnunum

burdan İSOFF daki arkadaşlara sesleniyorum pazar günü için
murat beyin tişörtünü hazırlasınlar. Kupalar verilirken
duster da dereceye girmişse murat beyede tişörtünü verirler.
Biz gelemesekde basındaki resimlerinden murat beyi tanımış oluruz.

DUSTER 1280 kilo dur. jimny ise 1050 kilodur.aradaki 230 kg ekstra yük iki aracı farklı kılıyor .ayrıca duster jimnye göre uzun şaseli bir araçtır.jimnyi arazide başarılı yapan çok kısa bir araç olmasıdır.motor gücüde hafifliği ve kısa olması nedeniyle yeterli sayılır.genede bu aracada off road ekipmanları takıldığında arazide problem yaşayabilir.genelde yarışlara katılanlar koltuklar gibi bir çok ekstraları araçtan atarak bu kilo güç dengesini yakalamaya çalışırlar.bu yüzden jimny veya vitara dusterdan farklıdır.

suzukilerin motorları eski teknoloji olup dizel dustere göre
zayıf kalırlar, ağır devirdir önemli olan yoksa o dizel araç
bu saydıklarınızı rahatlıkla taşır.

evet vitara ve jimnyde salıncaklı araçlar ancak yarışa katılanlar bunları eğmeyi ve kırmayı göze alıyorlar.Ancak yeni aracı olan bir sürücünün bu durumu göze alıp aracını sürmeyi isteyeceğini sanmıyorum .ayrıca rotilleri değiştirmek çok zor bir iş değil off roadçu arkadaşların çoğu yanında yedek taşır.dağda değiştiren çok gördüm.

bir önceki mesajdada söylediğim gibi vitara ve jimmy de duster için belirttiğim ekipman taşıma problemini yaşıyor.ancak avantajları 230 kg daha hafif olmaları ve motor güçleri çok zayıf olmadığı gibi torklarıda yüksek

Duster in en onemli avantaji dizel olmasi, yanlisim varsa duzeltin ama araziye hazirlarken chip, yazilim ve turbo uygulamalari ile benzinli herhangi bir aractan cok daha verimli sonuclar elde edilebilir.

Bence Renault ya toplu dilekce verelim, bir arac yapip bize gostersinler :smiley:

Daha önce 1 sene jimny kullandım, Jimny'lerin ve 1.6 vitaraların torkları hiç de yüksek değildir. Duster, Jimny'den ağır olsa bile güç açısından dizel bir araçla saydığım benzinli araçları kıyaslamak yanlış olur. Hele ki karşılarında 240Nm Torklu bir Duster varsa. Jimny ise 110Nm Torkludur.

Duster, 4 Haziranda yapılacak bir organizasyon için hazırlık yapıyor, ayrıntılar yakında belli olur ;)

[attachment=1]

Kaynak: http://www.facebook.com/DUSTER.4X4.EVERYONE

Duster_Offroad.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri