Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 269,987
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

tyt.fan' Alıntı:
g mercedes ekibi geçmişler.mümkünmü standart duster la bunu başarmak.mühendis olmaya gerek varmı görmek için.daha önce tartışmıştık.en azından finishe tek parça gelebilsin diye 1 km boru var her araçta roll cage.o kadar boruyu 2 pilotu taşıycak motorda standart değildir herhalde

Standart bir Duster'ın böyle bir offroad parkurunda ne işi olabailir ??? Ama yapılan modifikasyonlar da mühendislik harikası şeyler değil, normal herkesin yaptığı modifikasyonlar. Boruların ağırlık yaptığı doğrudur ama ön iki koltuk harici tüm ekipmanı araçtan çıkardıklarını da düşünmek gerek. Ayrıca tamponlar da orjinal plastik tampon, aracın altında ise herhangi bir skid plate tarzı boydan boya bir çelik koruma da yok.

Etiketler

Geçen sene ki TAT 2010'a katılan ve iyi bir derece edinen Duster için şu söz söylenmişti: Throughout the race, everyone understood that the classic “don’t judge a book by its cover” proverb applied more than once in this context.

Bu sene ise TAT 2011 ve diğer offroad performansları ortada, ama yine de bazı şeyleri kabullenmek zaman alacaktır :smiley:

ümiterkan' Alıntı:
Standart bir Duster'ın böyle bir offroad parkurunda ne işi olabailir ??? Ama yapılan modifikasyonlar da mühendislik harikası şeyler değil, normal herkesin yaptığı modifikasyonlar. Boruların ağırlık yaptığı doğrudur ama ön iki koltuk harici tüm ekipmanı araçtan çıkardıklarını da düşünmek gerek. Ayrıca tamponlar da orjinal plastik tampon, aracın altında ise herhangi bir skid plate tarzı boydan boya bir çelik koruma da yok.

o zaman beklenenden çok daha başarılı bence de, etaplarda görmeye başlarız umarım 1-2 sezon içinde :smiley:

Almanya'da düzenlenen ABENTEUER & ALLRAD 2011 fuarına Duster da katılmış.

Fuardan kareler...
[attachment=1]
[attachment=2]

Diğer görüntüler için: http://www.eraffe.de/treffpunkte/profil/id,5806/landkreis-bad-kissingen/fotos/album/album_id,798203

hunter.jpg

hunter-2.jpg

1.5 dcı 90 hp lik versiyonları çıkyor 4x4 dusterlerin. fiyatı belli değil ama resmi sitesinde teknik özellikler bölümüne eklemişler.

ümiterkan' Alıntı:

150 beygirlik tırmalama herhalde amele işi değildir :smiley:bu tarz trophy yarışlar tandem yani takım yarışlarıdır.araçların kabiliyeti kadar ekip ruhu yardımlaşma da önemlidir.diğer katılımcılar duster gibi fabrika destekli değiller sanırım.ama demekki yapınca oluyor.duster da off road yapabilir hale getiriliyor.darısı duster türkiye takımının başına.en azından şu hazır duster lar getirlip isoff challenge da yarışsa.yada ilker beyin duster ı parkurda öncü araç vs çıksa canlı izlesek duster ı arazide

ilker bey aracını satmazsa kışa
duster i arazide
görürüz gibi geliyor

elbette duster'dan da off road aracı olur neden olmasın , sonuçta vw bettle da buggy haline gelmiyor mu ? tabii ne kadar bettle ya da duster kalıyor ortada o tartışılır.. bence standard haliyle en azından göze ve bütçeye hitap ediyor , bunlar defalarca knouşuldu yazıldı zaten 90 sayfayı da buldu. Fakat bu sayede güzel kareler ve videolar da paylaşılmış oldu. Dustercı arkadaşlarımızın araçların standart halleriyle de hiçbir daveti geri çevirmeyeceklerini , olanca centilmenlikleriyle parkurlarda da boy göstereceklerini düşünüyorum.

Bu arada kahraman bey kusura bakmayın da koymuş olduğunuz videodaki yerleri renault stationwagon dahi geçer , kaldırım taşı gibi ezilip yuva yapmış taşlar zaten siz de düz asfalt lastiğiyle burayı geçmişsiniz , duster daha da iyisini yapar emin olun.

kahraman1520' Alıntı:
1.5 dcı 90 hp lik versiyonları çıkyor 4x4 dusterlerin. fiyatı belli değil ama resmi sitesinde teknik özellikler bölümüne eklemişler.

fiyatı ne olur sizce? türkiye ye ne zaman gelir ve konsol da değişiklikler olur mu 2012 model de?

macmaneman' Alıntı:
fiyatı ne olur sizce? türkiye ye ne zaman gelir ve konsol da değişiklikler olur mu 2012 model de?

Fiyatı tahminen şöyle olur, Örn; Almanya'da 90bg'lik 4x4 Ambiance modeli satılıyor, orada satılan diğer paketlere kıyasla burada Ambiance modelin 40.000TL olması gerekiyor, Romanya'da ise 4x4 90bg'lik Laureate modeli satılmakta, oradaki fiyatlara kıyasla Türkiye'de ki fiyatı 44.000TL civarında olur. Kısacası 90 ile 110 arasında 1000-1500TL gibi bir fark olur.

Almanya Fiyat Listesi: http://www.dacia.de/dacia_duster_preise.php
Romanya Fiyat Listesi: http://www.dacia.ro/modele-si-preturi/lista-preturi.jsp

Konsol değişikliği ise en az 3 sene sonra olur gibi. Yakın zamanda hele ki 2012'de çok zor ;)

Daha önce aracıma taktıracağım dodiklerden bahsetmiştim, resimlerini çekmek bugüne kısmet oldu. Ama sormak istediğim bir konu var, daha önce Suzuki Jimny'de kullandığım portbagajı geçen hafta araca taktım. Ne kadar düzenli de takmış olsam 70-80km'den sonra aracın üzerinde F16 uçuyor gibi ses geliyor. Daha önce Jimny'de kullanırken herhangi bir ses yokken bir ara çıkartalım dedik, sonradan taktığımız da ise felaket bir ses gelmeye başlayınca çıkardık. Aynı durum Duster'da da başıma geldi. Bu port bagajlar da ayar sıkıntısı olduğunu biliyorum. Ama bu işin bir püf noktası var mı acaba ?

[attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Bir de aracıma portatif bir vinç almak istiyorum, 5000lbs'lik ve çekme kapasitesi 2500kg, makara ile de arttırılabilir. Fiyatı: 490TL Sizce böyle birşey normal vinç kadar olmasa da işe yarar mı ? Forumda bir arkadaş satıyor, kullananlar da var. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67777
[attachment=1]

1.JPG

2.JPG

3.JPG

5000 lbs winch.jpg

eastblood' Alıntı:
Ümit bey dodikler işçilik dahil toplam ne kadar tuttu ?

Şöyle anlatayım; dodikleri sipariş vermeden önce gidip fiyat sormuştum, bana 550TL demişlerdi. Ertesi gün gidip sipariş verdim ve 2-3 gün sonra da dodikler geldi ve araca takıldı. Sıra ödemeye gelince bana 700TL civarı bir fiyat çıkardılar. Daha önce 550TL fiyat verildiğini söyledim hatta fiyatı veren satıcı da bana 550TL dediğini hatırlıyordu. O fiyata inebilmek için baya bir indirim yaptılar 590TL'ye kadar ancak düştü. Sonra yaptıkları hatadan dolayı 40TL'lik fazlalığı şimdi ödememi daha sonra bakımda veya başka bir aksesuar alırken ek 40TL'lik indirim yapacaklarını söylediler. 40TL indirim yapılacağını da bir kağıda yazıp kaşelediler :smiley: Kısaca herşey dahil 550TL'ye almış sayılırız. ;)

ümit bey dodikler çok yakışmış hayırlı olsun, indirim çekinide cam rüzgarlığında kullanmanızı tavsiye ederim ;) bu arada vinçle ilgili bir sorum olacak,resimdeki gibi bir vinç türkiye'de takılabiliyormu? vermiş olduğunuz linki inceledimde şimdi,vincin portatif olmasıda çok güzel! geçen hafta konya beyşehirde kayınpederin kyron'u kuma sapladık ve saolsun istanbullu bir abimiz aracındaki vinç ile bizi çekti. anlıyacağınız acı bir tecrübe yaşadık ::smiley:

hunter-2.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri