Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 269,955
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

dusterilker' Alıntı:
Sevgili Murat Kardeşim
senin yazını okumadan ben yağış sonrası Kemerburgaz civarlarında feci bi şekilde battım ( lastik nedeniyle ) aracın altını kazmak suretıyle kendi imkanlarımla cıktım ve gaz kesmeden geri dondum. Buradan o benim telefonumu acı acı caldırıp benimde gaz kesip batmama sebep olan arkadasımın kulaklarını cınlatıyorum.....

geçmiş olsun.ciddi ciddi ofroad yapmaya başladınız.yakında araca vinç mt lastik te takacaksınız.kalmayan araç yok duster da takılacaktı bi yerde:smiley:

Etiketler

dusterilker' Alıntı:
Sevgili Murat Kardeşim
senin yazını okumadan ben yağış sonrası Kemerburgaz civarlarında feci bi şekilde battım ( lastik nedeniyle ) aracın altını kazmak suretıyle kendi imkanlarımla cıktım ve gaz kesmeden geri dondum. Buradan o benim telefonumu acı acı caldırıp benimde gaz kesip batmama sebep olan arkadasımın kulaklarını cınlatıyorum.....

evet kalmaların çoğu lastik yüzündendir zaten; belli bir yere kadar MT lastik çoğu 4 çeker aracı götürür; onun dışnda da yalnız arazide çıkılıyorsa araçta en azından kürek, kazma, balta, testere, iş eldiveni bulundurmakta fayda var. hatta fiber glas paletler olsa (taşıması zor işte malesef) iş çok daha sağlama biner.. Ve vinç tabiki, 1 sene vinçsiz lastiksiz grup içinde yol alırsınız ama tek başınıza kaldınız mı bela :smiley:

Offroadçu Duster etkinliklerinden kareler ;)

http://www.youtube.com/watch?v=k2IyHnxLfck

http://www.youtube.com/watch?v=055M4TwqR7c

ümiterkan' Alıntı:
Duster, Pikes Peak International Hill Climb Yarışında 3. olmuş ;)

[attachment=1]
1-Nobuhiro Tajima (Suzuki SX4), 9m51s
2-Rhys Millen (Hyundai RMR PM580), 10m9s
3-Jean-Philippe Dayraut (Dacia Duster), 10m17s

Kaynak: http://www.usacracing.com/ppihc

Yarıştan ve ödül töreninden kareler

http://www.youtube.com/watch?v=qckoisJhS8A

Offroadçu arkadaşlara bir sorum olacak, bugün bir araç benim sol ön çamurluğa park ettiğim yerde sürtüp kaçmış. Çamurluk biraz ezildi ve boyada da ufak tefek soyulmalar var. Servis kaskoyu bozmadan 250TL'ye yaparız dedi. Kaskoyu bozup bozmamada tereddüt içerisindeyim. Asıl sorum şu; keşke araçta dodik olsaydı dediğim oldu. Gerçi usta dodik olsaydı yine de kaportada ezik olurdu dedi ama yine de ufak tefek çizikler belki de olmazdı. Uzun vadede dodik uygulması sorun çıkartır mı ? Avantaj veya dezavantajları nelerdir ? Bu dodik uygulamasında benim tereddüt ettiğim nokta aslında şu; dodikler aracın çamurluğuna alttan orjinal vidalarıyla takılıyorlar ama kaportanın üst kısmına silikonla yapıştırılıyor. Bu silikon ileride kopma veya açma yapar mı ?

[attachment=1]

Örnek dodik uygulaması:

1000653.jpg
1000656.jpg

1000655.jpg

1000657.jpg

1000662.jpg

1000663.jpg
1000664.jpg
1000680.jpg

06072011.jpg

dodik uygulamasında benim tereddüt ettiğim nokta aslında şu; dodikler aracın çamurluğuna alttan orjinal vidalarıyla takılıyorlar ama kaportanın üst kısmına silikonla yapıştırılıyor. Bu silikon ileride kopma veya açma yapar mı ?
Bence yaptırın bir zararını görmezsiniz. Benim arabada var zamanla açılsa bile göze batmıyor.

genelde dodiğin çok ciddi bir koruması veya yararı yoktur.dışa taşan geniş lastik takıldığında çamuru engellemek için takılır.bir çarpışma veya sürtme anında çok ciddi bir koruma yapmaz.daha çok görsel ve çamurdan korunma amacı vardır.ayrıca geniş lastik takıldığında lastik sesini biraz maskeler.dodiği yapıştırmak için kırmızı renkli bir tür silikon kullanıyorlar.kaportacılarda vardır.gayet sağlam yapışıyor.sökerkende solvent ile çıkabiliyor.

öncelikle geçmiş olsun ümit bey, bence hiç düşünmeden yaptırın derim,ben aracımı alır almaz yaptırdım..

Yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar, servise dodik siparişi vermeye gidiyorum, görüşürüz :smiley:

Ufak hasarlarda dodikte hasarlanacak ve takım halinde satıldığı için hem hasar hem de dodik masrafı çıkıyor demişlerdi serviste..

cem.321' Alıntı:
Ufak hasarlarda dodikte hasarlanacak ve takım halinde satıldığı için hem hasar hem de dodik masrafı çıkıyor demişlerdi serviste..

takım halinde satılmıyor isterseniz kapı altlıklarını almıyabilirsiniz ve ayrıca herbir parçanın ayrı stok numarası var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri