Norveç 2017 Gezimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 239
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,014
Bütün gece yağan yağmur bugün saat 15‘ e kadar devam etti. Hava düzeldi ve güneşin batma saati yaklaşıyor. Stavanger şehrine yakın bir yerde kendimize güzel bir geceleme yeri bulduk.
SAM 0875

Google Maps``i açarsanız kaldığımız yeri ve çevresini daha detaylı görebilirsiniz.
Google Maps


Burası güzel bir plajın park yeri. Kıyıdan biraz uzaktan çok sayıda, petrol taşıyan tanker geçiyor. Boş olanlar Stavanger şehri istikametinde, dolu olanlarda Stavanger şehrinden geliyor. Stavanger şehri Norveç’in petrol merkezi.
Plajda gezerken bu kuşlar (sanıyorum bir martı türü) dikkatimizi çekti. Yanlarından geçerken bir tanesi başımızın üzerinden saldırır gibi uçarak bizi ikaz etti, galiba yakında yuvaları vardı.
Plaj ve kum çok güzel aber yüzen kimse yoktu.
SAM 0883
 

Etiketler
Street View gerçekten enfes. Yarın füme bir uskumru alıp bilgisayarımın başına geçeceğim...
Kim bilir belkı yaşadıklarınızı hissetmek için faydası olabilir ? :yum:
 
Son düzenleme:


Hüseyin, gerçi sizde herşey "berkemal" ama malesef yine herşey sessiz sessiz gidiyor.... :confused:

Müsaadenle şuna ne dersin ?
Norveç halk müziği eşliğinde Norveç ... :yum: (Resimler eşliğinde 4 müzik parçası)


.
 
Son düzenleme:

@Akdeniz45
(Uskumruları bir defa izgara, ikinci defa sebzeli bulgur pilavıyla beraber hazırladık)
-----------
Biz sonbahar ve kış norveç uskumrusunu çok alırız .
Hanım zahmet olmazsa ; SEBZELİ BULGUR PİLAVLI NORVEÇ USKUMRU "tarifini" rica ediyor . Bizde bir deneyelim diyor .

Gezinizde umarım rahatsızlık vermiyoruz . Sağlıcakla gezin inşaallah .
 
Son düzenleme:



Çok fazla yazmıyoruz ama bu güzel yazıyı sessiz ve derinden takip ediyoruz


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

İyi gezmeler. Bizimde hayalimiz. Hayallerimizi sırayla yapmaya çalışıyoruz. İnşallah sırası çabuk gelir. Sizi seviyor ve keyifle izliyoruz. Daha sık koordinat gönderirseniz memnun oluruz. Hayırlı yolculuklar ve gezmeler.

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Mesut uskumruların hangi şartlarda füme olduğunu bu resimde görmek mümkün. Yola çıkarken balıkçı şemsiyesini de karavana koydum. Sonradan yanımda getirdiğime pişman oldum. Bu gün yağmur altında şemsiyenin sayesinde füme yapabildim.
SAM 0901


Hazır internet kartın kapasitesi sınırlı olduğu için videoya bakamıyorum. Ama ilk fırsatta bakacağım. Teşekkürler.
 


@Akdeniz45
(Uskumruları bir defa izgara, ikinci defa sebzeli bulgur pilavıyla beraber hazırladık)
-----------
Biz sonbahar ve kış norveç uskumrusunu çok alırız .
Hanım zahmet olmazsa ; SEBZELİ BULGUR PİLAVLI NORVEÇ USKUMRU "tarifini" rica ediyor . Bizde bir deneyelim diyor .

Gezinizde umarım rahatsızlık vermiyoruz . Sağlıcakla gezin inşaallah .

Süleyman Bey yemeğin tarifini en kısa zamanda yazacağım. Karşılıklı yazışmalar gezi anılarının önemli bir teşviki olduğu için rahatsız olmak kesinlikle söz konusu değil. Selamlar.
 



İyi gezmeler. Bizimde hayalimiz. Hayallerimizi sırayla yapmaya çalışıyoruz. İnşallah sırası çabuk gelir. Sizi seviyor ve keyifle izliyoruz. Daha sık koordinat gönderirseniz memnun oluruz. Hayırlı yolculuklar ve gezmeler.

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ufuk Bey konuya gösterdiğiniz ilgi ve güzel dilekleriniz için teşekkürler. Gönlünüzdeki gezi planlarının gerçekleşmesini dilerim. Norweç bize fazla uzak değil. Iskandinavya’ya Almanya’dan gelmek çok kolay. Gezi notlarını yazarken okuyanlara daha bilgilendirici olması ümidiyle Google Maps haritaları ilave etmeye başladım. Bu haritalarda olduğumuz yerin koordinatları da var. Gezdiğimiz yerlerden hoşumuza giden, tavsiyeye değer olanları daha ayrıntılı yazmaya çalışacağım.
 


Yağmur iki gündür ısrarla sabrımızı deniyor. Bugün Stavanger şehrinin eski merkezini gezdik. Mutlaka görülmesi gerekir diyemeyeceğim. Bizi pek tatmin etmedi. Stavanger’e gelirken yolda (20 kilometre önce) dizelin litresi 1,50 Euro idi. Stavanger şehrinde ise dizel litre fiyatı 1,18 Euro. Fırsatı değerlendirip yarı boş depoyu doldurduk. Yola devam ederek feribotla Mortaviga’dan Arsvägen’e geçtik.

SAM 0894


Planımız, Atlantik kıyısını takibederek kuzeye doğru ilerlemek. Yolumuzda çok sayıda fjord var, bu nedenlede çokca feribot kullanmamız gerekecek.
Feribot için karavan altı metreden küçük olduğu için 231 Krone (25 Euro) ödedik.

Devamlı yağmurla yola devam ederek, gezi rehberimizde tavsiye edilen bir geceleme yerine geldik. Geceleme yeri çok hoşumuza gitti. Henüz yağmur durmadığı için sadece bir resim çekebildim.
SAM 0899


Gecelediğimiz yerin bir tarafında (100m) bir balıkçı limanı var. Diğer tarafta (100m) başka bir liman var. Google Maps’den kaldığımız yeri ve çevresini görmek mümkün. Maps sayfasında koordinatlarda olduğu için konakladığımız yerin koordinatlarını ayrıca yazmıyorum. Kırmızı nokta bizim şu anda bulunduğumuz yeri gösteriyor.
Google Maps

Yakınımızda (60m) tuvalet var. Tuvaletlere önce Sonja baktı ve çok memnun geldi. Bayan, erkek ve özürlüler tuvaletleri ayrı. Bu durum Güneynorveç’te hep böyle. Ayrıca sıcak su da var. Norveç’te özürlüler tuvaletini çok pratik bulduğum için ara sıra kullanırım. Insan yaşlandıkça bazı kolaylıklar iyi oluyor. Aşağıdaki resim böyle bir tuvaleti gösteriyor. Tuvaletin de resmi çekilirmi diyenlerden şimdiden özür dilerim.
SAM 0897


Norveç çok zengin bir ülke. Bu nedenle de devlet vatandaşlarına rahatlıkla hizmet verebiliyor.

Geceleme yeri için günlük ücret olarak 5o (5,5 €) krone isteniyor. Parayı, verdikleri bir banka hesabına havale etmemiz gerekiyor.

Kaldığımız yer bir yarımada. Adada çok girinti ve çıkıntı olduğu için her taraf deniz. Bu bölge Stavanger-Bergen şehirleri arasında. Bu iki şehir arasında çok sayıda fjord olduğu için bir kaç defa feribot kullanmak gerekiyor.
Bulunduğumuz bölgede bir kaç gün kalmayı planlıyoruz. Geceleyecek yer bulmak sorun değil. Yollarda atık su ve wc kaseti boşaltacak çok yer var. Yollardaki levhalar böyle yerleri gösteriyor. Şimdiye kadar wc kasetini hergün boşalttığımız için kimyasal kullanmıyoruz. Biraz arap sabunu yeterli oluyor.

Yiyecek fiyatları hakkında önümüzdeki günlerde detaylı yazacağım. Şu kadarını söyleyebilirim; Norveç artık alkol ve dizel dışında çok pahalı bir ülke olmaktan çıkıyor.
 

Sessiz izleyicilerden biride benim çok güzel paylaşimlarda bulunuyorsunuz Allah kazasız belasız daha nice geziler nasip etsin..
Geceleme yeri için günlük ücret olarak 5o (5,5 €) krone isteniyor. Parayı, verdikleri bir banka hesabına havale etmemiz gerekiyor.Bu kısmı pek anlayamadım daha doğrusu pek pratik değil gibi havale??

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

İyi geziler Hüseyin bey,2015 yılında bizde karavanla Norveç gezisi yapmıştık yiyecek fiyatları bize yüksek gelmişti.feribot ücretleride bütçede delik açıyor 3,5 euro verdiğimiz ekmeğin fotoğrafını bile çekmiştim ancak tekrar gitmek için fırsat kolluyorum.
 



Şadan bey, ekmeklerin resmini çekmek için hiç o kadar uzağa gitmenize gerek yok.
Almanyada'da bu fırsatı yakalamanız kolay çünkü... :yum:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,457
Mesajlar
1,518,164
Kayıtlı Üye Sayımız
172,110
Kaydolan Son Üyemiz
Bukrek

SON KONULAR



Geri
Üst