Nordkapp'a Yolculuk

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan a.adalioglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 105
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,417

Etiketler





Arkadaşlardan gelen bazı fotoğraflar var . Evin duvarında dolu 'kurşun delikleri' gibi izler birakmış , sıvayı kaldırmış resmen !.. Bir arkadaşın arabasının arka camı kırılmış , öbürü Caddebostan'da şişme-bot ve şişme-yatak üzerinde YÜZENLERi çekmiş göndermiş
İlk foto benim , Merter'deki köprüden(Zeytinburnu İstasyonu , Bakırköy yönüne doğru)
Norveç'te hakikaten daha stabil bir hava durumu dikkat çekiyor ... Adamların hayatı STABiL (!) zaten ... Sıkıntıdan patlamamak için buralara geliyollar Yoksa , güneş-müneş bahanesi işin ..... STABiLiTEYi TANIMAK isteyen Türkler de Norveç'e !...
 






BENZER ŞEY yakıt İÇİNDE GEÇERLİ DEĞİL..!
NORVEÇ'te asgari ücret ile çalışan bir işçi 2100 euro alıyor.
BENZİN 1.69 euro yani demek oluyor ki 2100/1.69= 1242.60 litre benzin alıyor bu norveçli arkadaş.
TÜRKİYE'de 1777tl/5.57=319.03litre bizim alabildiğimiz 1 aylık çalışma sonucu. BUDA DEMEK OLUYOR Kİ EKONOMİN ÇÖKMÜŞ VE PARAN DEĞERSİZLEŞMİŞ ve bu şekilde olaya bakıncada belki büyük bir şok olacak sizin için ama üzgünüm bilmende fayda var EN PAHALI BENZİNİ SEN KULLANIYORSUN... en pahalı benzini ülkende kullandığın gibi BUNUN YAN ETKİSİ OLARAKTA ,DÜNYAYI GEZERKENDE EN PAHALI BENZİNİ yine SEN KULLANIYORSUN. Ekonominin çökmesi paranın değersizleşmesi sonucu olarak dünyayı gezerkende Bu durumda yediğimiz kazığın BONUS u oluyor yurt dışına çıkınca.... Sanırım bu konudada Norveç veya başka Ülkelerdeki Hükümetler bu adamlar buralara kadar gelecekler yazık BENZİN fiyatlarımızı Türkiye'deki asgari ücrete göre ayarlayalım. Normalde bu arkadaşların EKONOMİLERİ süper ama BENZİN olayını ve BENZİN olayının PİYASADAKİ OTOMATİK ZAM ile olan kordinasyonunu ORANTISINI çözememişler sadece EN ÖNEMLİSİDE EN PAHALI BENZİN KENDİLERİNDE SANIYORLAR ŞİMDİ GELİR GÖRÜRLER BİZDE DAHA PAHALI OLDUĞUNU AYIP OLMASIN diye düşünmezler galiba.
 

BENZER ŞEY yakıt İÇİNDE GEÇERLİ DEĞİL..!
NORVEÇ'te asgari ücret ile çalışan bir işçi 2100 euro alıyor.
BENZİN 1.69 euro yani demek oluyor ki 2100/1.69= 1242.60 litre benzin alıyor bu norveçli arkadaş.
TÜRKİYE'de 1777tl/5.57=319.03litre bizim alabildiğimiz 1 aylık çalışma sonucu. BUDA DEMEK OLUYOR Kİ EKONOMİN ÇÖKMÜŞ VE PARAN DEĞERSİZLEŞMİŞ ve bu şekilde olaya bakıncada belki büyük bir şok olacak sizin için ama üzgünüm bilmende fayda var EN PAHALI BENZİNİ SEN KULLANIYORSUN... en pahalı benzini ülkende kullandığın gibi BUNUN YAN ETKİSİ OLARAKTA ,DÜNYAYI GEZERKENDE EN PAHALI BENZİNİ yine SEN KULLANIYORSUN. Ekonominin çökmesi paranın değersizleşmesi sonucu olarak dünyayı gezerkende Bu durumda yediğimiz kazığın BONUS u oluyor yurt dışına çıkınca.... Sanırım bu konudada Norveç veya başka Ülkelerdeki Hükümetler bu adamlar buralara kadar gelecekler yazık BENZİN fiyatlarımızı Türkiye'deki asgari ücrete göre ayarlayalım. Normalde bu arkadaşların EKONOMİLERİ süper ama BENZİN olayını ve BENZİN olayının PİYASADAKİ OTOMATİK ZAM ile olan kordinasyonunu ORANTISINI çözememişler sadece EN ÖNEMLİSİDE EN PAHALI BENZİN KENDİLERİNDE SANIYORLAR ŞİMDİ GELİR GÖRÜRLER BİZDE DAHA PAHALI OLDUĞUNU AYIP OLMASIN diye düşünmezler galiba. sonrasındaki kapitalizm konusunu hiç konuşmayalım bence kapitalizm öyle bir işlemişki içinize olaya bakış açınız kuzey ışıklarını görmek ve dünyayı karavanda gezip doğada yaşamak arzumuzun nekadar isabetli olduğunu gösterdi. İNSAN OLARAK ZATEN GEZEGENE ZARARLI BİR TÜRÜZ BU ZARARI KAMULAŞTIRIP BÜYÜTMEMEK İÇİN DOĞADA TEK YAŞAYIP ZARARI MİNUMUMA İNDİRMEK EN GÜZELİ. KAMUYA ZARARI YÜKLEMENİN ANLAMI YOK...!
 
Son düzenleme:

Benim söylediğim ancak ve ancak 'Cepten çıkan nakit-Depoya dolan Yakit' seviyesinde geçerli tabii ....
Gelir seviyesi-Kalkınmışlık endexi-Gün içinde güneş ışığından yararlanma oranı-kişi başı okunan kitap-evde saksı bitkisi veya plastik çiçek bulundurma oranı vb vb detaylara girmedim..

Hökümetlerimiz çok çevreci ve gayetlen EKO-PERVER oldukları için akaryakıt fiyatlarını bu seviyede tutuyollar...
Böylece Türk insanı , cebine göre dünyanın EN EKOLOJiK benzin tüketim seviyesiyle kendini sınırlamış oluyor !..
Maazallah , ya bir de sizin dediğiniz gibi ''maaşına oranla - bir Norveç vatandaşı kadar'' benzin alım gücüne sahip olsaydı,bir düşünün !..

Hava kirliliğine vereceği olumsuz katkı ÇOK DAHA FAZLA olacaktı !..
Bu 'insan türü'nün Gezegen'e daha fazla zarar vermesine -bu tür ekonomik tedbirler(!) ile- ENGEL OLMA amacını taşıyan hükümet politikalarına şapka çıkarılmaz da ne yapılır !...
 




Akaryakıt fiyatları düşsün denildiğinde, sorumluluk sahibi her vatandaşın aklına hemen, oluşan vergi açığının nasıl kapatılacağı sorusu geliyor.

O yüzden sizce;
A. Akaryakıtın fiyatı ne olmalı ?
B. Hangi vergi onun yerine daha fazla alınmalı ?
 
Son düzenleme:

Konu 'seyahat'ten 'siyaset'e kayacak sanki .... Ben size özelden yazayım , burada devam etmek sitenin ruhuna aykırı olacak
 

a için cevap : Bilmiyorum

b için cevap: dogrudan kazanç vergisi gelir yükseldikçe vergi oranı yükselecek şekilde gerçekçi düzenlenmeli ve gerçekten de vergiler vergi vermesi gerekenden alınmalı. Diye düşünüyorum
 

Konu 'seyahat'ten 'siyaset'e kayacak sanki .... Ben size özelden yazayım , burada devam etmek sitenin ruhuna aykırı olacak



.
Hayır İklil bey , benim sorum sadece teknik bazlı. Tekrar okuyabilirsiniz.

Her aktuel politikanın yakıt ÖTV si açısından uzun zamanlı duruşunu bu yaşıma kadar kısa populist yaklaşımlar dışında yalanlayan tek bir politikacıya bile rastlamamış olmam dolayısıyla hesap dışı bırakıyorum. Tersi bir örneği severek öğrenmek isterdim. Bütün politikacılar vergiye aç değiller mi ?
Devletten hizmet bekliyoruz ama vergi de vermek istemiyoruz.

Ama yine de haklısınız, herşeyi politize etme kabiliyetimizi düşünürsek, pek de şansım olmamalı ?
Böylelikle konunun kayacağı yer hakkında benim garanti vermem pek de olanaklı değil galiba ?

........
Mesela tüketim vergisini gelir bazlı düzenleyemezsiniz.

Orantılı kesimleri mümkün olsa da vergi hukukuna göre, gelir vergisi kişiden, tüketim vergisi meta ya da hizmete yapılan harcamadan kesilmekte. Tüketim vergisi oranı sadece odaklı olduğu mal ya da hizmete göre ( kitap-tuvalet kağıdı, 1500cc-300cc motor) oynamakta.

Gelire göre oranlanmasının verginin tüm karakterini değiştirmesi bir yana, kişinin her sene değişen vergi diliminin pratikte uygulanması ve uygun fiyatla alınan metanın tekrar el değiştirmesine yol açabilme olanağı da var. Uygulayan bir ülke bilgim dahilinde değil.

Hukuku ve tekniği zedelenmeden tabi ki her iki verginin de çevre de dahil sosyal yönü olmalı. Orantısı günlük politikanın alanı, ama dedim ya konumuz bu değil.
 
Son düzenleme:

ne kadar yazık, güzelim gezi yazısı yarım kalmış ):
Sn. a.adalioglu devamı gelecek mi acaba?
 



Sevgili Haşmet,
sitem şeklinde anlanabilecek yazınla belki demek istediğin gibi (?), @a.adalioglu ’nun arada yazılanlara kırılarak konuyu kesebileceği düşüncesiyle, kendisinin siteye son giriş tarihine baktım. 9 Eylül 2017 açıkcası bana biraz anlamlı geldi.

Eğer korktuğum doğru ise, söylemek istediğim, adı üzerinde “Forum” un bu çeşit beklentiler için pek uygun bir platform olmadığı yönünde. Yazılanların kesintisiz sunulabilmesi için “Blog”lar bilindiği üzere daha uygun. Hatta burada yazıyı çatlak yorum gazellerinden temizlemek bile olanaklı.

Umarım belki kendisi geçerken bir uğrarsa, konuya açıklık getirebilir ?

Bizi böylelikle zaten olmayan suçluluk duygusundan kurtarması da fena olmazdı hani ...
 
Son düzenleme:

SON KONULAR - FORUM