Nissan Terrano II Hakkında Herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan strom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,526
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 746,593
Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

tb1z' Alıntı:
Merhaba Terrano dostları,

Bende Terrano sahibiyim. Açmış olduğunuz bu konudan dolayı teşekkür ederim,
paylaşılan bilgiler çok güzel
konular içersinde bazı sorular sorulmuş ama cevapları verilmemiş olarak tespit ettim,
tecrübelerime dayanarak bilgilerimi paylaşmak istiyorum.

Direksiyonu sağa veya sola tam kırma anında gelen ses: Sağda ve solda olmak üzere önde ve arkada iki tane direksiyonun dönmesini sabitleyici saplamalar var,
bunların başlarında plastikten tıpalar var fiyatları 4 tanesi 1TL bunlar zamanla aşınınca ses yapıyor. Tıpaları değiştirip direksiyon manevrasına göre iki tarafı da ayarladığınız zaman ses kesiliyor. Greslemekte fayda var.

Açılır tavan motoru arızası: Açılır tavan motoru içersinde ara plastik dişli var. Bunun dişleri zamanla aşınıyor ve motor çalışsa bile sunroof hareket etmiyor. İkinci el satanlarda motor 350TL Çözümü; tornacılar bu dişliyi yapabiliyorlar. Benim tavsiyem dişliyi pirinçten yaptırmanızdır. Ben yaptırdım maşallahı var :smiley:

Halk bandı ve Amatör telsiz konusunda fikir almak isteyenler iletişime geçebilir. Kasım 2010 amatör telsiz sınavı vardır. Sınava girmek isteyenler Kıyı emniyet müdürlüğüne kayıt olabilirler.

Aracımın fotolarını ekliyorum,
Hayırlı bayramlar...
Merhabalar, aramiza hosgeldiniz.

Etiketler

Merhaba Arkadaşlar, üç gün önce 2004 madel Wolsvagen Bora aracımı, 1999 model Nissan Terrano II TDİ SE ile takas ederek kendimi 4x4 dünyasına attım, ileriki günlerde aracımın düzenlemesi için siz üye arkadaşların fikirlerine başvurmaya başlayacağım yapacağınız yardımlar için simdiden teşekkür ederim.. özellikle Mersin bölgesindeki arkadaşlarla tanışmayı ve bir araya gelmeyi çok isterim..iyigünler dilerim ...silifkeli mesut

Aramıza hoş geldiniz Mesut bey,
yeni aracınız hayırlı olsun
yolu açık olsun
Terrano dan memnun kalacaksınız :smiley:

İstanbul dan selamlar

Arkadaslar aracıma dıştan roll cage (takla kafesi) takdırmak istiyorum. İzmir'de bu işi yapabilecek bir usta tanıyormusunuz? Yardımlarınızı rica ediyorum.

antalyada bu işi yapabilecek bir abimiz var...bizim tampon ve roll bar ları yapan ve bizim offroad takımımızın başkanı... vaktınız varsa buyurun gelın 2 gün mısafırımız olun bu aradada işlerinizi yaptıralım... 0507 396 42 42 benim telefonum...

bilgi almak isterseniz ahmet abinin telefonu...0532 326 66 17

daha önce de bir kaç araca dış bar yapmıştı... telefonu benden aldığınıızı söyleyın yardımcı olur...

Cok tesekkur ediyorum. Ben Ahmet ustam ile irtibata gececegim. Antalya'ya gelince de sizinle tanismak isterim.

nissan terrano ile ilgili birtakım bilgilere ihtiyacım var eğer uğraşan varsa litfen bilgi versin

1)araç 2000 model orjinal teyibi sökecem yerine 7 inch lcd ekranlı bir uygulama yapmak istiyorum (tavsiye istiyorum)
2)orjinal kumanda bozuldu yerine nasıl bir uygulama yapmalıyım aynı anahtar kabını kullanarak.

şimdiden teşekkürler

Korhan Yazıcıoğlu ADANA

7 inc teyp te sorun yok ama kumanda bozulduysa 60 tl ye alarm takıyorlar...kumandada yanında...ama orjınallik istıyorsanız şase numarasıyla servısten yenı kumanda ısteyebılırsınız...

strom' Alıntı:
Selam arkadaşlar terrano mu sattım... elimde ön ve arka metal tampon ve üst bagaj var...4 adet 15 inç 6 bijon jant alımınyum alaşımlı...1 adet de orjınal jant var metal... ...tampona hazır montelı vinç hem uzaktan kumandalı hem kablolu kullanım....

dizel terranolar için 45 beygir fazladan güç alabileceğiniz çip tabir edilen powerpack.

ilgilenen arkadaş olursa 4 adet te asvalt lastiği az kullanılmış... resimde hemen hemen hepsi görünuyor...

telefonum 0 507 396 42 42 osman GÖKÇENOĞLU...

Osman Bey,

parçalar hala elinizde mi? Fiyatları hakkında da bilgi verirmisiniz?

Ayırca benim aracım 2000 modeli. özellikle ön tampon uyar mı?

Selamlar

userarda' Alıntı:
Ön takımda hala biraz eksikler var galiba asfaltta düz gidişte problem yok ama eğimli araziye (ön tekerleklerden biri diğerlerinden yukarıda yada aşağıda olduğunda) girdiğimde ve direksiyonu tam sağ yada tam sol yaptığımda ön takımdan gacırtılar geliyor sanki yağsız kalmış yerler varda metal metale sürtüyor gibi yarın yada en kısa sürede tekrar ön takım kontrolüne gidecek.

Torsiyonlarınızı gresletirseniz sorun geçici olarak çözülür, önemli bir şey değil. Yağlama işlemini 2 3 ayda bir tekrarlayın.

Alt takımlardan gelen gürültünün bir diğer nedeni de fişek tablalarının gevşemiş olmasıdır.

Ustanızı arabanıza alarak 4H 4L ve 2H de uygun bir alanda 8 çizin sesin kaynağını bulup gidereceklerdir.

merhaba,
terrano 2 3.0 di nin arazi vitesi sistemi nedir acaba ? (2h ,4h all time,4 h part time,4 low) orta differansiyeli hangi pozisyonda kitler? arka ve önde hergangi bir kilit sistemi varmıdır? veya arb veya başka bir markanın kilitleri takılabiliyor mu?

freeozer' Alıntı:
merhaba,
terrano 2 3.0 di nin arazi vitesi sistemi nedir acaba ? (2h ,4h all time,4 h part time,4 low) orta differansiyeli hangi pozisyonda kitler? arka ve önde hergangi bir kilit sistemi varmıdır? veya arb veya başka bir markanın kilitleri takılabiliyor mu?

antalya offroad dan OSMAN ben 4 yıl boyunca terrano 2 kullandım...
2hçeker sadece arkalardan hızlı 2 çeker
4h önden ve arkadan çapraz ama arkada lsd kaydırmalı sıstem var...hızlı 4 çeker 100 km in altında kullanmaya dikkat edin... ön düzen ayarlarınızn da hassas yapılmış olması şart
4L önden ve arkadan yavaş 4 arazi denilen yavaş mod...
arka diferansıyelde LSD kilit var.....arkadakı tekerlekler den 1 tanesi patınaja başladığında 2 yada 3 cü turda digerini de kilitleyerek beraber hareket ediyor...
ayrıca her araç için air locker bulmak kolay değil..diferansiyel dişli sayılarını bilmek lazım.... zaten havalı takmayacaksanız üzerindeki fazlasıyla yeterli...

merhaba osman bey
terranonun tamponlarını sattınız mı ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR