Uzun dönem Terrano kullanım raporudur:
Herkese selam, arabamı alalı 6 yıl doldu (hayatım boyunca en uzun süre kullandığım araç bu).Ş imdiye kadar belki 25 yada 26 aracım oldu, bunların 2 tanesi sıfır km idi, ama Terrano yu kulandığımdan beri tüm beklentilerimi karşılayan araç olduğunu görünce 6 yıldır satmadım ve mecbur kalmadıktan sonra satmayı da düşünmüyorum açıkcası. İmkanlar el verir ise ileride aracı komple kaporta ve mekanik olarak bakımdan geçirip kullanabildiğim ve keyif alabildiğim sürece kullanmayı planlıyorum. Yani özetle 6 yıllık beraberliğimizden ben çok memnun kaldım. Aracımı çok nadir offroad da kullandım, daha çok piknik ve doğa gezileri yapmayı seviyorum ailemle birlikte, dolayısı ile öyle ağır offroad le pek işim olmadı, bu bağlamda da her isteğimi sorunsuz yerine getirmesi beni hep mutlu etti.
Şimdi, 6 yıllık kullanımdan sonra artık bir yol ayrımına geldim, yol ayrımı diyince; araba ile yollarımı ayırmaktan bahsetmiyorum, yukarıda yazdığım gibi daha uzun yıllar kullanmak niyetindeyim, ama aldığımdan bu yana sorun çıkarmayan aracım, geçtiğimiz haftasonu Turbo arızası verdi, şimdi yağ basıyor motora, arkadan beyaz duman atıyor, ayrıca sanırım üst kapak contasının da değişmesi gerekecek. Daha önceki mesajlarda denk geldiyseniz bu araçlarda sıkça karşılaşılan hararet problemin bende yaşamış ve çözüm olarak rayatörü büyütüp, elektrik fan sistemine geçmiştim ve yaklaşık 3-4 yıldır da hararet yine zaman zaman yükselmesine rağmen fanların uzun süre ve kuvvetli çalışması sebebi ile sorun çıkarmayacak şekilde soğutabiliyorduk... Arabayı henüz ustama işlerinin yoğun olması sebebi ile gösteremedim, haftaya gel, rahat kafa ile bakarız dedi. Bende Turbo tamiri, üst kapak değişimi, işçilik vs dikkate alınca ciddi bir maliyetin çıkabileceğini gördüm, bu sebeple acaba motor değişikliğine mi gitsem diye düşünmeye başladım, daha önceden çok methedilen Nissan BD30 motor taktırsam maliyet ne olur diye araştırmaya başladım fakat bu sefer de araba otomatik şanzıman olması sebebi ile BD30 ile uyum sağamaz dediler, bu durumda maneul şanzımana dönmek gerekecek. Şu anda manuel şanzıman ve motor konularında araştırma aşamasındayım...
Devamı gelecek...