Nissan Terrano II Hakkında Herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan strom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,526
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 751,337
Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

merhaba arkadaşlar
bende bir süre önce sahibi olduğum defender ımı satmak zorunda kalmıştım fakat daha sonra 97 benzinli terrano alarak nissan kervanına katıldım ; arkadaşlar terrano yu yükseltmek için bir sistem olduğunu biliyorum ama nereden nasıl yapacağımı bilmiyorum bu konuda eğer mümkünse fotoğraflı olarak bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

Etiketler

terrano' Alıntı:
20000 tl ye rahatlıkla terrano alabilirsiniz. benzinlisi daha ucuzdur piyasada benzinli de çok sayıda var. . arazi araçları içinde terranoların yakıtı sizi üzmez. benzinlinin sarfiyatı dizelden fazla görünse bile lpg ile avantajlı hale geliyor.
temiz dizel bulmak zordur. ama temiz dizel bulursanız bir iki önlem ile yıllarca sorun yaşamadan kullanmak ta mümkündür.

Dizel için bir iki önlemle sorun yaşamadan yıllarca kullanmak mümkün demişsiniz. Bu önlemleri açabilirmisiniz ?

Birde yakıt tasarruf cihazı ile ilgili bir gelişme varmı?

Teşekkürler, Selamlar

userarda' Alıntı:
Dizel için bir iki önlemle sorun yaşamadan yıllarca kullanmak mümkün demişsiniz. Bu önlemleri açabilirmisiniz ?

Birde yakıt tasarruf cihazı ile ilgili bir gelişme varmı?

Teşekkürler, Selamlar

dizel turbo aracı kullanırken motor ve turbo yağlanması tamamlanana kadar yüksek devre çıkılmamalı , durduktan sonra da hemen stop edilmemeli rölantide bir süre çalıştıktan sonra kontak kapatılmalıdır. ayrıca erodizel dışında yakıt kullanmak önerilmiyor.

yakıt tasarruf cihazını kullanıyorum daha 254 km oldu. bunun yarısında rampa çıktığım için henüz işe yarayıp yaramadığından emin olamadım.

modifiye ön takım ile ilgili de bilgi veremedim henüz, çünki arabayla ilgilenecek vaktim olmadı. ancak birisi bunun mümkün olduğunu hatta traktörden alıp offroad için 4x4 lere modifiye ön takım yapan yerler olduğunu söyledi ,bakalım bu işi kimler yapıyor. vaktim olursa hemen yaptırıp deneyeceğim .

orijinal full ön takım 800 tl yan sanayi full öntakım 400 tl civarı tutuyor. modifiye yapabilirsek çok daha ucuz ama çok daha sağlam olacak. duyduğuma göre yaklaşık 300 tl ye traktör gibi araçlardan ön takım modifiye edenler oluyormuş. bunların bozulması bizimkiler gibi daha hafif araçların üzerinde mümkün olmaz diye düşünüyorum.

yeşilköyde bir ustamız bir terrano hazırlamıştı off-road için sitemize de üye o ustamız ordan detaylı yardım alabilirsiniz ben de çayını içip bilgi lerini benimle paylaşmıştı

barb_alone' Alıntı:
yeşilköyde bir ustamız bir terrano hazırlamıştı off-road için sitemize de üye o ustamız ordan detaylı yardım alabilirsiniz ben de çayını içip bilgi lerini benimle paylaşmıştı

teşekkürler. ustanın sitedeki nicki nedir bulabilirmiyiz?

ustamızla bir kere görüştüm ama bulabiliriz.... sitemize üye ve online süresi uzun bir abi ama bu aralar işler yoğun galiba göremiyorum mesajlarını

yeri kolay aslında tarif edebilirim

arkadaşlar geçen gün biri arabamı almak için baya bir ısrarcı oldu ancak satmayı düşünmediğimi söyleyince istanbuldan bir yerden 2001 model terrano 2.7 TDİ bulmuş, fikrimi sordu. 2001 model otomatikler ile bendeki 1998 model arasında far ve ön paneller dışında bir farklılık var mı? bizde gereken radyatör değiştirme işlemi bu modellerde de gerekiyor mu? motoru farklımıdır ?

modifiye ön takım işiyle halen ilgilenemedim. denemiş olanlar varsa bilgi verirlerse sevinirim.traktörlerinkini inceliyorum.ama bilen biri lazım. bana hepsi aynı görünüyor. kafamda şekillenmedi

etrafımda baya bir terrano görüyorum sanırım bir moda başlattım :smiley: ama sahiplerini tanımıyorum. ortam olur da tanışırsam onları da bu siteye davet edeceğim.

bu arada bugün aracı parkettiğim yerde bulamadım .yanlış yere park etmişim, trafik çekmiş ,zabıtadan geri aldım.:smiley:

arkadaşlar merhaba ben terrano ve galloper arasında kalmıştım :smiley:
seçimim kesinlikle terrano oldu ve almaya karar verdim fakat iki araç arasında kaldım!!!
2001 model otomatik vites ve 2000 model manuel
siz ustaların fikirlerine ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim
otomatik mi ? yoksa manuelmi ? almalıyım

kullanım amacınız bu seçimde doğru orantılı etken olacak

arazi kullanımı içinse ağırlık gezi/hafta sonu kendiniz o zaman manuel

ağırlık günlük kullanım ise otomatik

bu arada otomatiklerin bakım ve gider maliyeti manuel lere göre yüksektir

Arkadaslar, en sonunda aracimin hazirliklarini bitirdim. Sizlerin begenisine sunuyorum. Terrano hakkinda sorulariniz olursa aracimin uzerinde yaptigim degisiklikler hakkinda bilgi verebilirim. Neyi nereden tedarik edebileceginiz konusunda da yardimci olurum. Herkese iyi tatiller.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

tadilat olarak neler yapıldı fotoda görülenlerden hariç

siz yazarsanız daha detaylı olur gibi

aracınız güzel olmuş emeğinize sağlık ; bende ön tamponu değiştirmek istiyorum fakat bu değişiklik tüv muayenesinde yada trafikte problem edilirmi bilginiz varmı ?

Barbaros bey merhabalar,
Aracima yapilanlari kisaca liste halinde vereyim. Daha sonra sorulariniz olursa hepsini tek tek anlatirim. Oncelikle belirtmek isterim ki tum malzemeler yabanci menseli ve Ispanya, Portekiz ve Avustralya'dan siparis edildi. Malesef Turkiye'de bulabildiginiz parcalar yurtdisindaki fiyatin bazen 2-3 katindan bile pahali olabiliyor.

ASFIR on celik tampon ve Mile Marker VMX8 Vinc, ASFIR Alt Koruma Saclari (8mm), OME 2" yukseltme kiti (Shock Absorbers ve Coil Springs), ARB Air Locker (arka diferansiyel icin) ve ARB hava kompresoru, On akslar icin AVM porya kilitleri (manuel), AFN Arka celik tampon, Safari Snorkel, Megatork 269 jantlar ve Cooper Discoverer STT 235x85x16 lastikler, THULE sepet, KC sis ve yardimci farlar, Hella Arka Yardimci farlari, Niken Dijital Pusula ve Klinometre. Bunlarin haricinde ABS devre disi birakilabiliyor ve arac icinde butun halilar sokuldu. Taban Line-X bagaj koruma boyasi ile boyandi. Aracin icerisinde giren su cok kolay tahliye ediliyor ve gerektiginde aracin icini suyla yikayabiliyorum. Tek eksigim arac telsizi, onu da ariyorum. Bu arada tum aksesuarlarin montajini da Nissan Karakaslar'in sahibi Kamil Bey bizzat kendi elleriyle yapti daha dogrusu beraber yaptik. Kendisine cok tesekkur ediyorum.

brothers' Alıntı:
aracınız güzel olmuş emeğinize sağlık ; bende ön tamponu değiştirmek istiyorum fakat bu değişiklik tüv muayenesinde yada trafikte problem edilirmi bilginiz varmı ?

Erhan Bey, benim 2012'ye kadar gecerli vizem oldugu icin henuz TUV'le yuzyuze gelmedik :smiley: Ama arkadaslarimdan duydugum kadariyla ozellikle Ankara'da celik tampon ve vinc sorun cikartmiyormus. Eger bu konuda tecrubesi olan arkadaslar varsa ve paylasirlarsa sevinirim.

araç baya olmuş bu şekilde olunca mecburen ağırlığı da artmıştır sanırım. ben de fikir edindim bakarken.

bir benzer araçta modifiyeli ön takımlar kullanma planı var olursa benimkinde de uygulanacak.

AVM manuel kilitleri nerden ve ne kadara temin edebiliriz bilgi verirseniz sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR