amin Allah herkese daha iyisini nasip etsin.kasko yapıcam zaten fiyat araştırıyorum.
toplam yol mesafesi: 895 km.
araca konulan yakıt: 65 litre.
kayseri opet eurodiesel litre fiyatı:3,770 tl.
depo fulleme toplam:245,50tl
mesafe zamanı: 11,5 saat.
toplam mola: 5 er dakikadan 10 dakika.
araç sadece bu mesafede 2 kere stop ettirildi.
yolcu sayısı: yok . tek sürücü.
yolcu tarafı cam hava almak için az açık.(normalde motorsiklet kullanırım.rüzgar alışkanlığım var.açmadan duramam
yol durumu neredeyse 10 saat boyunca yoğun yağmurlu,az yağmurlu ve ıslak yol ,yan rügar,karşı rüzgar yok denecek kadar az.
araç ağırlığı standart 3.sıra koltuk haricinde yüksüz.
ortalama hız:80-90-100-110-115 ... 120 km hızı sadece toplamda 5 bilemediniz 10 dakika görmüşümdür.
yandex harita gps uygulamasında ki durum varış saati : 13 saat. katedilecek km:899 km.
gözlem: ortalama 200-220-230 km mesafe katedilmesinde çeyrek depo mazot harcanması.
depo bildiğiniz üzere 4 çeyreğe ayrılmıştır. evime vardığımda daha ışık 1 dakika önce yanmıştı. yani depoda daha mazot olması lazım.ışık yandıkdan sonra kaç km daha gider bilmiyorum.bu tecrübem yok çünkü.
kısacası rakamlar veriler bunlar. ben belki sadece km de kaç lira yaktığını yanlış hesaplamış olabilirim. hesap makinası elinizin altında mutlaka vardır. hesaplarsanız bende bilmek isterim.
gelişimin ertesi günü yine depoyu fulledim. aldığım yakıt yine tamı tamına aynı rakamdı.ne fazla ne eksik.
busefer ortalam çeşme otobanı ve şehir içi kullanımım dahil (evim rampa yukarı sürekli) yakıtımın yarım deposu bitmişti.şehir içinde ve otobanda aracı test etmek için çok ara hızlanmalar,perforans ölçmek için tam dip gaz turboya bindirmeler gibi şeyler denedim. yanlış hatırlamıyorsam 297 km yol mesafe kat etmişim şuanda tam tamına yarım depo mazot tükettiğimi görüyorum.
hesaplamalarım dan ziyade yazılı veriler bunlar.
genel olarak ise.terrano gerçekten keyifli eğlenceli performanslı süper bir araç.allah sattırmasın ama nedense çooook uzun yıllar binesim var benim bu arabaya.( bu araçtan ailemdeki yakın akrabamda 2004 senesinde sıfır olarak mevcuttu.ozamanda binlerce km kullanmıştım.iş için.ve aynı keyifi sadece trim sesleri dışında yeniden alıyorum hissediyorum.)zaman makinası gibi resmen.