Nissan Terrano II Hakkında Herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan strom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,526
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 746,533
Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

teranos' Alıntı:
Mevcut orijinal radyatörün kazanları plastik ve petekleri aluminyum. Yeni yapılan petek üzerine eski plastik kazanlarmı takıldı ? yoksa yeni kazanmı yapıldı?

bendeki eski kazanlar kullanıldı ama onlar plastik değildi sanırım. yoksa kaynak olmazdı.demekki benden önce orjinal radyatörü değiştirmişler.

Etiketler

İstanbul'da oturuyorum. 2000 Model TERRANO II 2.7 TDI sahibiyim . Sitemizdeki kullanıcıların ve daha önce kullandığım ve hala babamın kullanmaya devam ettiği PRİMİERA sağlamlığında bir araçtan sonra almaya karar verdim.
Soğutma sistemi ile ilgili herhangi bir sorunla bu güne kadar karşılaşmadım ve üzerinde orjinal radyatörü var.
Benim sorunum ise aracın ilk çalıştırmada geç alması idi. Ustalara danıştığımda bana kızdırma bujilerinde veya avansında problem olabileceğini belirttiler. Kızdırma bujilerini kontrol ettirdim.Biri hafif te olsa kararmıştı ve değiştirdim. Sorun devam ediyordu. Daha sonra pompanın avansı ve enjektörleri kontrol ettirdim herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
En son ilk hareket veren marş dinamosunu kontrol ettik ve sorun buradan çıktı. Marş kollektörü bir hayli aşımış ve kömürler aşınmış. Her iki ünüteyi elektrik ustam elinde kazalı bir araçtan söküp rafına koyduğu bir marş motorundan sökerek benim aracıma taktı ve sonuç harika oldu . Daha ikinci tura geçmeden motor hareketi alarak çalışmaya başladı.
Şu anda tek sorunum orjinal cant kapaklarının olmayışı.
Bu problemi siz kullanıcılarla paylaşmak istedim. Benimle aynı sorunu yaşayan var mı bilemiyorum ama umarım yardımcı olur diye umuyorum.

Birkaç ustanın görüşüne göre radyatörün şişlenip temizlenmesini ve sorun devam ederse değiştirilmesini öneriyorlar. Önümüz kış olduğundan sorun şimdilik rafa kalktı.Ayrıca Bende Marş bakımını yaptıracağım.aracım 160.000 km olduğundan şarj-marş bakımı ister.Birde model farkı nedeniyle radyatörler farklı olabilirmi diye düşünüyorum.Bunu firmaya soracağım.Benimki 1998 model.
Selamlar.

Ayrıca radyatör için 750.- TL gibi fahiş bir rakamla karşılaşınca sorunu yaza ertelemem kolay oldu.

Arkadaşlar,
3000 Diesel aracımızın 80.000 km bakımını serviste yaptırdım. Aracın tüm yağları değiştirildi. Arka ve ön diferansiyel, Şanzıman, Motor yağı. Ayrıca Yakıt filtresi .
Toplam 760Tl para tuttu. (200 TL si işçilik) Ne dersiniz? Çok mu tutmuş?
Bu arada Rotların değişmesi gerekli imiş. Bir de arka fren dağıtıcı değişecekmiş.Ne olduğunu bilmiyorum? Toplam malzeme maliyeti olarak 750 TL çıkardılar. İstanbul dan sipariş edecekler. Bu parçaları ben temin etsem fiyat çok değişir mi? Sizlerin önerisini alayım dedim.
Lastiklerimin de bitik olduğunu söylediler, ki haklılar. 235/60/17 Michelin kullanıyorum. Değiştirmek için , genelde Şehirde kullandığımı söylersem ne marka almamı önerirsiniz?
Sizden acilen bilgi bekliyorum.

hatilla' Alıntı:
Arkadaşlar,
3000 Diesel aracımızın 80.000 km bakımını serviste yaptırdım. Aracın tüm yağları değiştirildi. Arka ve ön diferansiyel, Şanzıman, Motor yağı. Ayrıca Yakıt filtresi .
Toplam 760Tl para tuttu. (200 TL si işçilik) Ne dersiniz? Çok mu tutmuş?
Bu arada Rotların değişmesi gerekli imiş. Bir de arka fren dağıtıcı değişecekmiş.Ne olduğunu bilmiyorum? Toplam malzeme maliyeti olarak 750 TL çıkardılar. İstanbul dan sipariş edecekler. Bu parçaları ben temin etsem fiyat çok değişir mi? Sizlerin önerisini alayım dedim.
Lastiklerimin de bitik olduğunu söylediler, ki haklılar. 235/60/17 Michelin kullanıyorum. Değiştirmek için , genelde Şehirde kullandığımı söylersem ne marka almamı önerirsiniz?
Sizden acilen bilgi bekliyorum.

merhaba hatilla aramıza hoşgeldin

servis ücretinden başlayalım verdiğiniz işçilik ücreti benim üç bakım işçiliğinden daha fazla yazdığınız bu bakımlar ve bazen dahada fazlası oluyor ama ücret max.60 tl işçilik ve ustalıktan çok memnunum bu arada parça ücretide biraz fazla gibi geldi ama serviste yaptırdığınız içinde söylenecek pek birşey yok standart ücret tarifeleri uygulanıyor değişecek denilen parçalarda ivedi gibi söyleniyor ama uzun süre dayanıyor ; lastik işine gelince mademki genelde şehir nadiren arazi yapıyorsunuz lassa competus derim

birde hangi şehirde olduğunuzuda yazarsanız bundan sonra yazacak arkadaşlar size daha sağlıklı bilgi verebilirler

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Bursa da yaşıyorum.
Diğer yorumları da beklerim.

Son durum:
1- Marş bakımı yapıldı. Kömürler değişti.Daha önce motor azda olsa geç çalışıyordu.Şimdi dokununca alıyor.
2-Yeni radyatör alındı.Üzerindeki radyatör 25 mm idi.Şimdiki 36 mm ve bakır.Yarın takılacak.

slm.arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.2001 model 2.7 dizel terrano aldım. arabamda il yapacağım koltuklara göre kılıf bulmak ben bilecik bozüyük ilçesinde oturuyorum burası diğer şehirlere göre baya bi ufak onun için imkanlarımız kısıtlı 2 haftadır arabama göre kılıf arıyorum halen bulamadım. bulabileceğim bir yer varsa bildirirseniz sevinirim saygılar.

Selamlar...
Bundan 4 ay önce ben de 1999 Model 2.7lt TD bir Terrano II aldım ve bu forumu bulup aranıza katıldım.
Aracımla ilgili bir sıkıntım var. Sizinle paylaşmak ve olabilirse çözüm bulmak istiyorum.
Araç rölantide çalışırken sallanma yapıyor. Aracım otomatik vites. Bu sallanma Drive 'a alıp beklediğimde daha da artıyor. Önceleri ısınınca geçer dediler ama ısınınca da geçmiyor. Sorun ne olabilir? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

endurobasso' Alıntı:
Selamlar...
Bundan 4 ay önce ben de 1999 Model 2.7lt TD bir Terrano II aldım ve bu forumu bulup aranıza katıldım.
Aracımla ilgili bir sıkıntım var. Sizinle paylaşmak ve olabilirse çözüm bulmak istiyorum.
Araç rölantide çalışırken sallanma yapıyor. Aracım otomatik vites. Bu sallanma Drive 'a alıp beklediğimde daha da artıyor. Önceleri ısınınca geçer dediler ama ısınınca da geçmiyor. Sorun ne olabilir? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Aynı model bende de var ve aynı sıkıntı var.Sabahlar ilk çalıştırmada daha belirgin oluyor.Ön panel titreşimen çok ses yapıyor.Aracın rölantisinin düşük olduğunu düşünerek servise başvurdum.Rölantiyi yükseltme imkanları olmadığını söylediler.Motor bilgisayar kontrollu olduğundan dışarıdan müdahale edemiyorlar.Aracı getirin motor kulaklarına bakalım,gerekirse mazot pompasına baktıralım dediler.Henüz götürmedim.Forumdaki arkadaşların bu konuda bilgilri olabilir.Biraz daha bekleyelim bakalım.
Selamlar

teranos' Alıntı:
Aynı model bende de var ve aynı sıkıntı var.Sabahlar ilk çalıştırmada daha belirgin oluyor.Ön panel titreşimen çok ses yapıyor.Aracın rölantisinin düşük olduğunu düşünerek servise başvurdum.Rölantiyi yükseltme imkanları olmadığını söylediler.Motor bilgisayar kontrollu olduğundan dışarıdan müdahale edemiyorlar.Aracı getirin motor kulaklarına bakalım,gerekirse mazot pompasına baktıralım dediler.Henüz götürmedim.Forumdaki arkadaşların bu konuda bilgilri olabilir.Biraz daha bekleyelim bakalım.
Selamlar

Bu sorunla ilgili servise gittim. Yakıt pompası arızası dediler. Tamiri Ankara'da oluyormuş. Tamir fiyatı ise 1250-1500 arasında tutuyormuş. Aracın 4 gün yatması da cabası:((

endurobasso' Alıntı:
Bu sorunla ilgili servise gittim. Yakıt pompası arızası dediler. Tamiri Ankara'da oluyormuş. Tamir fiyatı ise 1250-1500 arasında tutuyormuş. Aracın 4 gün yatması da cabası:((

selamlar emre bey aynı sorun bende de vardı daha dün ustama aracımı götürdüm...kötü mazot kullandıgımı söyledi bununla ile ilgili depoma bir katkı kullandı markasını yazarsam sanırım reklama girecektir..araç düzeldi öncesinde mazot filtrenizi değiştirin..ve başka ustalarada gösterin hepsi için söylemiyorum ama çogu tamirci malesef soyguncu...

endurobasso' Alıntı:

Sonucu garantimi? Ya birşey değişmezse, verilen para boşamı gidecek?
Hangi şehirdesiniz ve hangi servise gittiniz?

ZEUSSSS' Alıntı:
selamlar emre bey aynı sorun bende de vardı daha dün ustama aracımı götürdüm...kötü mazot kullandıgımı söyledi bununla ile ilgili depoma bir katkı kullandı markasını yazarsam sanırım reklama girecektir..araç düzeldi öncesinde mazot filtrenizi değiştirin..ve başka ustalarada gösterin hepsi için söylemiyorum ama çogu tamirci malesef soyguncu...

Tabi ben başka bir servise gitmedim. Dediğinizi denemek isterim.Markasını bana özelden gönderir misiniz?

teranos' Alıntı:
Sonucu garantimi? Ya birşey değişmezse, verilen para boşamı gidecek?
Hangi şehirdesiniz ve hangi servise gittiniz?

Sonucuna garanti veriyorlar tabi. Ücret az değil. Ben Antalya'dayım. Servis ismini burdan yazmak etik olmayacak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR