Nissan Terrano II Hakkında Herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan strom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,526
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 746,533

Etiketler
Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey

ZEUSSSS' Alıntı:
aramıza hoşgeldiniz.. nissan servislerinde mevcut ama tuzlu 120,00 tl civarındaydı ben sordugum da..

bende aranızda olmaktan memnunum evet tekrar telefonla irtibata geçtiğimde bana da ona yakın fiyat verdiler bir sinyal için bence uçuk bir fiyat bunun başka yolu yokmu acaba ?

bu sitelere bir bakın isterseniz terrano ile ilgili birkaç parça var ama sinyal yine yok bu arada arkadaşlar benim km telim aldığımdan beri yok hatta bu yüzden radara bile girdim :smiley: 101 km hızla,km telini birde direksiyonu çevirince ses geliyor bunlara tıpa benzeri birşey takılıyormuş bunları temin edeceğim bir yer bilen varsa haber versin lütfen. zaten ön sinyallerden ümidi kestim

http://www.otomobilyedekparcalari.com/TERRANO,LA_282-2.html

http://www.otoyedekparcaburada.com/NISSAN-TERRANO-93-00-YEDEK-PARCA,LA_845-2.html

http://www.otomaparca.com/index.php?p=list&kat1sel=25&pk_id=1346&k_id=1368

böyle parça satan site bilen varsa paylaşırsa iyi olur malum...

Terrano kullanıcı veya sahibi arkadaşlar hepinize merhaba;
Yeni almış olduğum Terrano2, 2.7 TDI 3 kapı aracım ile aranıza katılmış bulunuyorum. Evim İstanbuldadır.Forumdaki yazıları baştan sona okudum.Çok faydalı bilgiler var.Yazanlara teşekkürlerimi sunarım.Aracım 98 model olup şehir içinde kullanılmış ve garibim hiç arazi görmemiş.Şimdilik eksiklerini gidermeye çalışıyorum.Çok değişik marka ve model 4x4 kulladım.Bu markayı merak ederdim.Bakalım nasıl birşeymiş göreceğiz.
İleride yapılacak olan veya kendimizin organize edeceğimiz yakın çevrede yapılacak ağır OFF-ROAD şartları içermeyen gezilere katılmayı planlıyorum.
Hepinize sevgiler.

teranos' Alıntı:
Terrano kullanıcı veya sahibi arkadaşlar hepinize merhaba;
Yeni almış olduğum Terrano2, 2.7 TDI 3 kapı aracım ile aranıza katılmış bulunuyorum. Evim İstanbuldadır.Forumdaki yazıları baştan sona okudum.Çok faydalı bilgiler var.Yazanlara teşekkürlerimi sunarım.Aracım 98 model olup şehir içinde kullanılmış ve garibim hiç arazi görmemiş.Şimdilik eksiklerini gidermeye çalışıyorum.Çok değişik marka ve model 4x4 kulladım.Bu markayı merak ederdim.Bakalım nasıl birşeymiş göreceğiz.
İleride yapılacak olan veya kendimizin organize edeceğimiz yakın çevrede yapılacak ağır OFF-ROAD şartları içermeyen gezilere katılmayı planlıyorum.
Hepinize sevgiler.

aramıza hoşgeldiniz

arkadaşlar merhaba benim 2.7 2001 model dizel terranomda hararet sorunu var.asfalt normal rampalarda bile hararet yapıyor ve gaz yemiyor.daha önce forumda tartışılmış,öğrenmek istediğim ekstra fan takılabilirmi acaba,yada bu araca uyabilecek büyük radyatör nereden bulabilirim.çok selamlar.

serkangltekin' Alıntı:
arkadaşlar merhaba benim 2.7 2001 model dizel terranomda hararet sorunu var.asfalt normal rampalarda bile hararet yapıyor ve gaz yemiyor.daha önce forumda tartışılmış,öğrenmek istediğim ekstra fan takılabilirmi acaba,yada bu araca uyabilecek büyük radyatör nereden bulabilirim.çok selamlar.

Merhaba;
Bende aynı araçtan aldım.Bendede aynı sorun var fakat fazla değil.Rampalarda çok basarsam hararet ortayı buluyor.Dahada yukarı çıkabilir.Yaptığım inceleme sonucu bu araçların radyatörlerinin sıcak ülke şartlarına uygun olmadığını anladım.Ben yakında radyatörümü daha büyük bir radyatörle değiştireceğim..Mevcut radyatör yerine 4 sıralı bakır borulu radyatör koyacağım.Hazırını aramayı düşünmüyorum.Rayatör fabrikaları eskisini görerek yenisini isteğe göre yapıyorlar. 300-500 tl gibi bir maliyeti olacak.
Selamlar.

İyi akşamlar arkadaşlar
uzun zamandır günlük olarak kullanabileceğim aynı zamanda hafif arazi koşullarında beni üzmeyecek arazi aracı arayışımın sonunda 2 araç arasında karar aşamasındayım.Biri 2001 2,7 TDI diğeri ise 2004 3,0 Dİ.Her iki aracın kaporta boya vs durumları gayet iyi olup motorları sıfırlanmıştır.Aralarındaki fiyat farkı ise çok yüksek değil (4000 TL kadar).Sizce hangisi tercih edilmeli.+ ve - yönlerini belirtebilirmisiniz.
Şimdiden teşekkürler.

Yabancı bir forumda şöyle bir karşılaştırma var:

Versão: 3.0DI
Cilindrada: 2.956 cc
Potencia: 154 cv
Aceleração (0 a 100 km/h): 13,3 segundos
Capacidade depósito: 72 Litros
Consumo Médio: 8,8 L/100km
Consumo Urbano: 11,3 L/100km
Consumo Extra-urbano: 7,4 L/100km
Velocidade Máxima: 170 km/h
----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
Versão: 2.7 TDi
Cilindrada: 2.664 cc
Potencia: 125 cv
Aceleração (0 a 100 km/h): 15,7 segundos
Capacidade depósito: 72 Litros
Consumo Médio: 9,8 L/100km
Consumo Urbano: 11,8 L/100km
Consumo Extra-urbano: 8,6 L/100km
Velocidade Máxima: 155 km/h

---
Ben de kafa yoruyorum bu ikisi arasında ve 3.0 DI daha ağır basıyor. Wikipedia'da motorunun ve yakıt tasarrufunun da daha iyi olduğunu yazmışlar.
Bu arada görebildiğim kadarıyla Terrano II sadece hafif arazide değil, ağır arazide de standart donanımıyla dahi kolay kolay yolda bırakmayacak bir araç.

teranos' Alıntı:
Merhaba;
Bende aynı araçtan aldım.Bendede aynı sorun var fakat fazla değil.Rampalarda çok basarsam hararet ortayı buluyor.Dahada yukarı çıkabilir.Yaptığım inceleme sonucu bu araçların radyatörlerinin sıcak ülke şartlarına uygun olmadığını anladım.Ben yakında radyatörümü daha büyük bir radyatörle değiştireceğim..Mevcut radyatör yerine 4 sıralı bakır borulu radyatör koyacağım.Hazırını aramayı düşünmüyorum.Rayatör fabrikaları eskisini görerek yenisini isteğe göre yapıyorlar. 300-500 tl gibi bir maliyeti olacak.
Selamlar.

benimkinde 4 sıralı petek koyunca hararet sorunu bitti. radyatörcü ölçüyü alıp sipariş edebilir .yaptırdığımdan beri hararetle ilgili hiçbir sorun yaşamadım.

rechargeable' Alıntı:
benimkinde 4 sıralı petek koyunca hararet sorunu bitti. radyatörcü ölçüyü alıp sipariş edebilir .yaptırdığımdan beri hararetle ilgili hiçbir sorun yaşamadım.

Hangi şehirdesiniz?

erolsungur' Alıntı:
arkadaşlar terranomdaki direksiyonun sağ yanında bulunan s at kullanımı düğmelerini nasıl kullanacağımı ve kullandığımdaki avantaj ve dezavantajları bilenler belirtirse çok sevinirim. ayrıca aracımın elektirk sistemini kontrol ettiriyordum.bakımdan sonra bazen aracın kontağını kapatsam da araç stop etmiyor. bunu sadece arada sırada ve motor soğukken yapıyor. bir usta aracın kontağın kapatıldığı bilgisini veren soketi aracın algılamadığından olabileceğinisöyledi. bir fikri olan var mı acaba.

bu sorun bende de olmuştu. Ön farları yakan kablolarda problem olduğu için çıktı. bu kablolar değişince sorun ortadan kalktı.

teranos' Alıntı:
Hangi şehirdesiniz?

düzce den geçerken ölçüsünü bir radyatörcüde ölçüsünü aldırdım, iki -üç gün sonra yetsandan petek gelmişti. dönüşümde de uğradım iki saat içinde filan montajı yaptı usta. güneyde filan baya sıcak koşullarda kullandım. hiç sorun yaşamadım. usta da baya hesaplı yaptı sağolsun.

rechargeable' Alıntı:
düzce den geçerken ölçüsünü bir radyatörcüde ölçüsünü aldırdım, iki -üç gün sonra yetsandan petek gelmişti. dönüşümde de uğradım iki saat içinde filan montajı yaptı usta. güneyde filan baya sıcak koşullarda kullandım. hiç sorun yaşamadım. usta da baya hesaplı yaptı sağolsun.

Mevcut orijinal radyatörün kazanları plastik ve petekleri aluminyum. Yeni yapılan petek üzerine eski plastik kazanlarmı takıldı ? yoksa yeni kazanmı yapıldı?

AKİVA' Alıntı:
İyi akşamlar arkadaşlar
uzun zamandır günlük olarak kullanabileceğim aynı zamanda hafif arazi koşullarında beni üzmeyecek arazi aracı arayışımın sonunda 2 araç arasında karar aşamasındayım.Biri 2001 2,7 TDI diğeri ise 2004 3,0 Dİ.Her iki aracın kaporta boya vs durumları gayet iyi olup motorları sıfırlanmıştır.Aralarındaki fiyat farkı ise çok yüksek değil (4000 TL kadar).Sizce hangisi tercih edilmeli.+ ve - yönlerini belirtebilirmisiniz.
Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar,

1 yıl kadar 2001 model terrano 2.7 tdi kullandım. Diğer arkadaşların bahsettiği hararet problemini hiç yaşamadım. Ya bu modellerde radyatörü değiştirdiler yada benden önceki sahibi bilmiyorum. Ben olsam 3.0 tdi seçerdim Öncelikle daha genç bir araç ikinciside 2.7 ye göre güç ve torku daha fazla aynı şekilde kullanırsanız 3.0 daha az yakıt tüketecektir. (ne kadar az yakar bilmiyorum) Daha güçlü olduğu için aynı şartlarda daha geç yorulacaktır diye düşünüyorum.

Hangisine karar verirseniz hayırlısı olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR