Nissan Patrol 3300 TD Modifiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,540
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 193,178
Ynt: Nissan Patrol 3300 TD Modifiye

Kürşat Abi(Abi diyorum daha yaşım 23 :smiley:) siteyi ve garage bölümünü yaklaşık 2 senedir takip ediyorum. Garage bölümünü baştan başa okudum desem yeridir. Senin yaptığın araçlar gerçekten muhteşem oluyor abi. :smiley: bu konuda idolümsün diyebilirim. :smiley: bende nissan,toyota,mitsubishi vb. japon araçlarına hastayİm. hatta japon olsunda önemli değil. :smiley:
Abicim konuyu baştan sona okudum pembe dizi gibi oldu benim için.Çünkü bi kerede okuyunca yani arka arkaya okuyunca şöyle oluyor.

-Kürşad abi yeni projeye başlamış takip edelim :smiley:
-ooo arabada temizmiş süpermiş hemde nissan :smiley:
-Yapılmak istenen araçta güzel(varılmak istenen nokta)
-hadi yaaa tüh beee araçta bilinmeyen sorunlar çıktı :(
-araç çürük çıktı :(
-araç hurdaymış :(
-Kürşad abi işi bırakmamış HELAL OLSUN... Ben olsam parça niyetine kullanırdım :smiley:
-(son fotoları ve videoyu gördükten sonra affınıza sığınarak :smiley:) ulan Selim araba harbiden oluyo heee dedim :smiley:

Kürşad abi biliyorum biraz uzun oldu ama bi kardeşiniz olarak mazur görürsünüz umarım. inşallah tam istediğin gibi olur herşey. İlgiyle takip ediyorum abi :smiley: bağırarak söylüyorum HELAL OLSUN KOLAY GELSİN BAŞARILAR...

Etiketler

ihg70' Alıntı:
Ne yapıcan sen bunla? YÜK ve EŞYA mı taşıyacaksın?

index.php
tebrikler emeginize saglık tkp

SolakSelim' Alıntı:
Kürşat Abi(Abi diyorum daha yaşım 23 :smiley:) siteyi ve garage bölümünü yaklaşık 2 senedir takip ediyorum. Garage bölümünü baştan başa okudum desem yeridir. Senin yaptığın araçlar gerçekten muhteşem oluyor abi. :smiley: bu konuda idolümsün diyebilirim. :smiley: bende nissan,toyota,mitsubishi vb. japon araçlarına hastayİm. hatta japon olsunda önemli değil. :smiley:
Abicim konuyu baştan sona okudum pembe dizi gibi oldu benim için.Çünkü bi kerede okuyunca yani arka arkaya okuyunca şöyle oluyor.

-Kürşad abi yeni projeye başlamış takip edelim :smiley:
-ooo arabada temizmiş süpermiş hemde nissan :smiley:
-Yapılmak istenen araçta güzel(varılmak istenen nokta)
-hadi yaaa tüh beee araçta bilinmeyen sorunlar çıktı :(
-araç çürük çıktı :(
-araç hurdaymış :(
-Kürşad abi işi bırakmamış HELAL OLSUN... Ben olsam parça niyetine kullanırdım :smiley:
-(son fotoları ve videoyu gördükten sonra affınıza sığınarak :smiley:) ulan Selim araba harbiden oluyo heee dedim :smiley:

Kürşad abi biliyorum biraz uzun oldu ama bi kardeşiniz olarak mazur görürsünüz umarım. inşallah tam istediğin gibi olur herşey. İlgiyle takip ediyorum abi :smiley: bağırarak söylüyorum HELAL OLSUN KOLAY GELSİN BAŞARILAR...

Çok saolasın Selim kardeşim.
:smiley:

Açıkcası yazdıkların güç verdi ve gülümsetti, bazen doğru yaptığımız işleri kimse takip ediyormu yada birilerine örnek oluyormu diye düşünüyorum. Yoksa boşamı çabalıyoruz. Evet bir sürü araba yaptım ve yapıcam ama şimdiye kadar yaptığım araçlar içerisinde ilk kez bu araç benim için bir onur meselesi oldu. Diğerleri sadece birer araçdı bu ise bir edep ahlak ve dik duruş dersidir. Önemli olanın iki kuruş fazla para kazanmak değil dostluklar olduğunun dersidir. Bu araba sayesinde belki bir sürü para kaybettim, bir sürü zaman kaybettim ama yeni dostlar kazandım, eski dostlar içinde gerçek dostları ayırd ettim. Sadece şu senin yazdıkların bile harcanan paraya değer.

Az kaldı, türkiye'de eşi olmayan bir araç çıkıcak, kimisi sever kimisi sevmez off roadda çok başarılı olur yada olmaz bilemem. Bir tek şeye eminim oda bu Patro'ün ve benim ömrümüz boyunca sırtımız dik durucak :smiley: bazı şeyler hala ölmedi, bu patrolde hala ölmedi, şasesi, kapartası,motoru bitikdi çok kişi hurdacı ayarlayalım hurdaya sat hiç uğraşma dedi. Ama biz daha ölmedik arabamla birlikte yakında görüceksiniz :smiley:

İlk fırsatta yüzyüzede görüşmek ümidiyle sevgiler.

zapatista' Alıntı:
ne güzel şeyler yazmışlar benim arkadaşım ve hemserim:smiley:
günümü aydınlattınız:smiley:
kürsad kardesimizin memo gibi bir oğlu olduğunda-seneye- beraber SİS e çıkarız bakarsınız:smiley: hayat bu belli olmaz:smiley:
mutlu yıllar dilerim

haa bu yıl biter di mi patrol?

sen rotayı belirle sadece dostum :smiley:

kürşat kardeşim,seninde dediğin gibi bu olay araç toplamaktan farklı bir durum.bu yüzden ilgi ile ve manevi de olsa destekle takip etmeye devam ediyoruz.yorum yazmıyorsak ,takip etmediğimiz anlaşılmasın..tuğsan kardeşimizin 70 kasa resimlerinide görsek,bilgilensek fena olmazdı..kolaylıklar diliyorum..

Tempus' Alıntı:
Çok saolasın Selim kardeşim.
:smiley:

Açıkcası yazdıkların güç verdi ve gülümsetti, bazen doğru yaptığımız işleri kimse takip ediyormu yada birilerine örnek oluyormu diye düşünüyorum. Yoksa boşamı çabalıyoruz. Evet bir sürü araba yaptım ve yapıcam ama şimdiye kadar yaptığım araçlar içerisinde ilk kez bu araç benim için bir onur meselesi oldu. Diğerleri sadece birer araçdı bu ise bir edep ahlak ve dik duruş dersidir. Önemli olanın iki kuruş fazla para kazanmak değil dostluklar olduğunun dersidir. Bu araba sayesinde belki bir sürü para kaybettim, bir sürü zaman kaybettim ama yeni dostlar kazandım, eski dostlar içinde gerçek dostları ayırd ettim. Sadece şu senin yazdıkların bile harcanan paraya değer.

Az kaldı, türkiye'de eşi olmayan bir araç çıkıcak, kimisi sever kimisi sevmez off roadda çok başarılı olur yada olmaz bilemem. Bir tek şeye eminim oda bu Patro'ün ve benim ömrümüz boyunca sırtımız dik durucak :smiley: bazı şeyler hala ölmedi, bu patrolde hala ölmedi, şasesi, kapartası,motoru bitikdi çok kişi hurdacı ayarlayalım hurdaya sat hiç uğraşma dedi. Ama biz daha ölmedik arabamla birlikte yakında görüceksiniz :smiley:

İlk fırsatta yüzyüzede görüşmek ümidiyle sevgiler.

Yazdıklarıma cevap verdiğin için teşekkür ederim abi.ben bu siteyi dalışla alakalı bilgiler için kullanırken önce garaj bölümünü ardından seni,barbaros abiyi,nadir amcayi,yavuz abinin (bu arada hiçbirisiyle tanışmadım :smiley:) teknik bilgilerini keşfettim ve bugüne kadar hiçbir off-road bilgim yokken şuanda en azından sizden öğrendiklerimi okuduklarımı anlatabilecek duruma geldim. :smiley: Maddi olarak ilk fırsatta ne yapacağımı,ne yapmak istediğimi biliyorum. Müsaadenle bi soru sormak istiyorum? belki okuyanlar gülecek ama :smiley: ben yine de sorayım.
-Lastik boyutunu genişlettikçe ancak motor gücünde bi değişiklik(güç artırımı ya da dişli sayılarında oynama) yapılmadığı zaman, motor o lastikleri taşiyabiliyor mu? bu yakıt sarfiyatını artırmaz mı?
-Lastiği 30' inchten yukarılara çıkarmanın yani lastigi daha büyük daha büyük yapmanın bize ne gibi yararları var? Yoksa Amerikan felsefesi olan Big is Good mudur sadece:smiley:? Yani daha küçük bir lastikle ağır off-road yapılamaz mı? Eğer yapılabiliyorsa tamamen görünüş amaçlı büyük lastik takıyorsunuz mu demektir? Yanlış mı düşünüyorum yoksa?

MOBİDİK' Alıntı:
kürşat kardeşim,seninde dediğin gibi bu olay araç toplamaktan farklı bir durum.bu yüzden ilgi ile ve manevi de olsa destekle takip etmeye devam ediyoruz.yorum yazmıyorsak ,takip etmediğimiz anlaşılmasın..tuğsan kardeşimizin 70 kasa resimlerinide görsek,bilgilensek fena olmazdı..kolaylıklar diliyorum..

Çok teşekkürler :smiley:

Tuğsanın araba ile yanyana yapılıyorlar, zaten onunki yüzünden uzuyor birazda benimki :smiley:

oda biraz şekillensin birkaç fotosunu koyarım

SolakSelim' Alıntı:
Yazdıklarıma cevap verdiğin için teşekkür ederim abi.ben bu siteyi dalışla alakalı bilgiler için kullanırken önce garaj bölümünü ardından seni,barbaros abiyi,nadir amcayi,yavuz abinin (bu arada hiçbirisiyle tanışmadım :smiley:) teknik bilgilerini keşfettim ve bugüne kadar hiçbir off-road bilgim yokken şuanda en azından sizden öğrendiklerimi okuduklarımı anlatabilecek duruma geldim. :smiley: Maddi olarak ilk fırsatta ne yapacağımı,ne yapmak istediğimi biliyorum. Müsaadenle bi soru sormak istiyorum? belki okuyanlar gülecek ama :smiley: ben yine de sorayım.
-Lastik boyutunu genişlettikçe ancak motor gücünde bi değişiklik(güç artırımı ya da dişli sayılarında oynama) yapılmadığı zaman, motor o lastikleri taşiyabiliyor mu? bu yakıt sarfiyatını artırmaz mı?
-Lastiği 30' inchten yukarılara çıkarmanın yani lastigi daha büyük daha büyük yapmanın bize ne gibi yararları var? Yoksa Amerikan felsefesi olan Big is Good mudur sadece:smiley:? Yani daha küçük bir lastikle ağır off-road yapılamaz mı? Eğer yapılabiliyorsa tamamen görünüş amaçlı büyük lastik takıyorsunuz mu demektir? Yanlış mı düşünüyorum yoksa?

temelde en iyi lastik ölçüsü aracın üstündeki standart lastik ölçüsüdür, amaç aracın en az yakıtı tüketmesi ve en az yürür aksam arıza amsrafı çıkartması için. Vede motor gücünü en iyi kullanabilmesi için. Tüm araçlarda şanzıman dişli oranları bu standart lastik ölçülerine göre yapılmıştır, belli ölçülerde büyümeleri tolare edebilirler ama o ölçüler dışına çıktığın anda sağlıklı olan ayna maruti değişikliği gibi aracın standart dişli oranlarını değiştirip yeni lastiğe uygun hale getirmektir.

Bunları yapmadığında araç viteslerini standarttaki gibi sağlıklı kullanamayabilir, daha çok yakıt tüketir çünkü zorlanmaya başlar, rampa çıkışlarda daha düşük viteslere ihtiyaç duymaya başlar.

Büyük lastik temel bir fizik kuralına göre gereklidir, lastiğinin yarı çapı kadar engelleri geçebilirsin basitçe söylemek gerekirse, ve o lastik çapı ne kadar büyükse daha ufak engelleride o kadar kolay geçersin. Ama esas ihtiyacı lastik kanalları yada doğal kanallar olan yerlerde off road yaparken hissediyoruz, Lastiği ne kadar büyütürsen aracın en alt noktası olan difransiyeller o kadar yükselir. Difransiyelini yerden yükseltmenin tek yolu lastik çapını büyütmektir. Portal aks vs gibi şeyleri saymazsak.

Bugün sanayiye gittim yine, sonunda artık keyfim yerine geldi, motor toplanıyor sökülen tüm parçalar tinerle temizleniyor, arabanın çürük işleri bitti zımpara, boya bölümüne geçiyor yarından itibaren. Arabanın tuttuğumuz yeri elimizde kalıyordu, çürük, içine sıkılmış köpükler, içine dökülmüş zift...

son durum bu farkı düşünün :smiley:

[attachment=1]

IMG_6949.jpg

bu arada bugün arabanın yanına gittim lastiğin üstünden çamurluk alt noktası arası tam bir karış 1 parmak. Şimdi bu bir arazi aracı için ideal gibi görünsede sonradan hesapladıkki

buna ilaveten 2.5" yükseltme kiti geldi
3 cm kupa takozları takılı değilmiş

ve bu arabada şu an 35-12,5-15 lastikler takılı ;D ;D ;D

yükseltme kiti ve takozlardan sonra sanırım 38 çok rahat takılabilicek. Çamurlukları kesip davlumbazları yükseltmemiz inanılmaz iyi hale getirdi arabayı. haftaya ilk kat boyalardan sonra kiti takıp fotograf yüklerim :smiley:

Yeni sezona....adından çokça bahsettirecek...hainmi hain...dehşetmi dehşet bir PATROL geliyor.....Camiamızda yok denecek kadar az oluşuyla hayli ilgi çekecek anlaşılan...Heleki Kürşad kardeşimin araçta yaptığı modifiyelerle zevkli bir araç çıkıyor ortaya...Ne diyelim çekilen onca zahmetin tabiki birde karşılığı olmalı tabiki......Yeni resimleri heleki bitmiş halini sabırsızlıkla bekliyoruz....Sitenin ilgi odağı oldu adeta.......Kürşatçım...mutlaka hazırlamışsındır.. vede zaten mesleğin ama...Patrolün öyküsünü A dan Z ye anlatan foto dizisini 4X4 dergide yayınlarsın heralde...Cidden bizler için enfes bir albüm olur bence...Teşekkürler...ALLAH kolaylık versin...Nazarsız .sıkıntısız..belasız aracına kavuşmanı temenni ederim.....şimdilik hoşçakal kardeşim....saygılarımla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR