Nihayet Temiz Bir ZJ Buldum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan outlaw06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,065
Ynt: Nihayet Temiz Bir ZJ Buldum

Savaş bey merabalar .Eski mesajlarınıza terrano kullandığınızı söylemişsiniz.zj ile kıyas yapabilirmisiniz.Yada sizce terrano nasıldır?

Etiketler

asidoktor' Alıntı:
Savaş bey merabalar .Eski mesajlarınıza terrano kullandığınızı söylemişsiniz.zj ile kıyas yapabilirmisiniz.Yada sizce terrano nasıldır?
Beklentiler yüksek değilse ve zj hastalığı yoksa, 2 side tercih edilebilirse ben olsam terrano alırdım.Yüksek tavan olması, dizel motorlarının azda olsa sorunlu olması, ön sağ veya sol 4 çekerden birinin arıza yapması gibi kronik bir sorunu olması harici çok güzel bir arabadır.Yakıt olarak 500-550 krş civarı dizelde de lpg de de yakar.(ortalama) .Arazide de yolda bırakmaz.Uzun yolda sürat yapılmaz.Hocam işin aslı bütün 4x4 ler arazide lastikleri iyi ise iş yapar.Bütün 4x4 ler sert offroad da kırılabilir.Önemli olan temizini bulup bin-ikibin tl daha çok verip sorunsuz binmek.Ama zj hastası değilseniz, çok fazla konfor aramıyorsanız terrano alınabilir

Cevabınız için teşekkür ediyorum Savaş bey.işin aslı ben offroad dan ziyade dağ taş gezmek istiyorum.normalde trekking yapıyorum ama artık bunu olabildiği kadarıyla araçla yapmak niyetindeyim.o yüzden offroad kabiliyeti olan bir araç arayışındayım.terrano da konfor derken koltuk ısıtmadır diyer sensörlü olaylarmı yoksa araç uzun yolda rahatsızlık mı veriyor.hız konusunda zaten 110 u geçmiyorum.Konfor olayını biraz açabilirmisiniz?

asidoktor' Alıntı:
Cevabınız için teşekkür ediyorum Savaş bey.işin aslı ben offroad dan ziyade dağ taş gezmek istiyorum.normalde trekking yapıyorum ama artık bunu olabildiği kadarıyla araçla yapmak niyetindeyim.o yüzden offroad kabiliyeti olan bir araç arayışındayım.terrano da konfor derken koltuk ısıtmadır diyer sensörlü olaylarmı yoksa araç uzun yolda rahatsızlık mı veriyor.hız konusunda zaten 110 u geçmiyorum.Konfor olayını biraz açabilirmisiniz?
Koltuk ısıtma, süspansiyon farkı, ısıtmalı ve elektrikli ayna(çoğu terranoda yok), cruze control,fallow me,müzik sistemi,kararan dikiz aynası,elektrikli koltuk vs gibi.Hocam ben size işin aslını ifade edeyim; İster terrano olsun, ister frontera,ister pathfınder,ister cherokee,ister suzuki vitara.Motor, şanzuman,defransiyel,4 çeker,ön düzen sorunsuz ise hemen hepsi aynı kabiliyette araçlardır.Lastiğin iyi olması şartı ile.Vitara birazcık dardır,terrano biraz yüksek olduğundan meyilli girişlerde az daha dikkat ister,frontera bayılır dik rampada falan vs vs vs.Ama bana land freelender deseydiniz tek kelime ile SAKIN derdim mesela.YETERKİ ALDIĞINIZ ARAÇ TEMİZ OLSUN.Mesele bu.Terrano alınır sorun yok bana göre.

Bu arada yöneticisi olduğum ANKARA OFFROAD VE OUTDOOR ETKİNLİKLERİ gurubundan araçlarımızıda gezilerimizi de takip edebilirsiniz.Her tip model araç var.Gurupta Ersinde terrano II var mesela.Bu hafta etkinlik linkimiz de ANKARA OFFROAD VE OUTDOOR ETKİNLİKLERİ GURUBU 4. BÜYÜK ETKİNLİK linkinde.selmlar

Eyvallah kardeşim çok makbule geçti samimi açıklamanız.Artık kafam biraz daha netleşti.

outlaw06' Alıntı:
2009 honda cıvıc ten X5 ten vs sonra uzun yolda acaba cheroke nasıldır diye sürekli merak içerisindeydim.2 gün evvel kuşadasından geldim.tam 1687 km yol yaptım.uzun yoldada gerçekten harika, sınıfı geçti:smiley:))ama aracımı her ne kadar satılığa çıkarmış olmasamda pazarlıksız 21 veren olursa verip 2001-2002 4.7 alma niyetim var duyurulur:smiley:

Savaş kardeşim hala satmayı düşünüyormusun?Terrano dan vazgeçtim.Yada bildiğiniz temiz zj var mı?

Hayırdır hocam nasıl bir araba buldunuz.Sizin araçta her hangi bir extra yapabildinizmı.Yükseltme lastik falan.Elden geçmesi gereken yerler varmı?Birde hocam yanlış anlamayın lütfen neden başka bir zj ile deyiştirme ihtiyacı hasıl oldu?

Hocam bende herşey açık nettir, ıspatlıdır.Gurup sayfama bakarsanız (ankara offroad ve outdoor etkinlikleri gurubu) orda İsmail 06 nıck li arkadaşım var.Onun arabası ile belli bir rakamda anlaştık.38 bin tl son istiyordu lakin bana daha uygun rakama bıraktı.Arabası full yapılıdır.Şimdi resminide atarım o aracın.Ben o aracı almak için satıyorum aracımı.Hatta dün akşam mühyede çupra mangal yaparken el sıkıştık.
Benim aracım tamamen standarttır.Ve hiçbir arızası eksiği yoktur.Akgün 7aydın jeep serviste 2007 den bu yana tüm bakım kayıtları mevcuttur.Değişmemin tek sebebi ;aracımı full offroad yaptırmak için sanayide harcayacak 1-2 ay sabır ve zamanımın olmamasıdır.Telden ararsanız daha net konuşabiliriz.

Savaş abi hayırdır neden satıyorsun? Işıkta yanyana durduk geçen, benim aracı beğenip onu mu almaya niyetlendin yoksa? :D

Alacağım araç budur hocam.

beynam+atçiftliği ekim2012 015.jpg

Benden duymuş olmayın ; Savaş b. arabasının ayna camları kararmıştır... Başkaca bir arızası yoktur:smiley:

Savas; hayırlısı olur inş. Araç güzel ve diri duruyor. İyi günlerde binmen dileğiyle şimdiden diyelim

Poseidion' Alıntı:
Savas; hayırlısı olur inş. Araç güzel ve diri duruyor. İyi günlerde binmen dileğiyle şimdiden diyelim
UFUK abiiiiiiiiiiiiiiiiiii:smiley: Adamsın valla nbr abi.Yahu seni geçen hafta davet ettim ışıkdağı gezimize niye dönmedin abi?Orya bi yazdın kayboldun.
Bu arada ayna camlarım kararmıştı Ufuk abi ist dan yolladı sağolsun.Seni seviyorum abi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR