Nicklerimizin Anlamı, Hikayesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baymineral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 111
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,598
Ynt: Nicklerimizin Anlamı, Hikayesi...

İzmir'in Bornova İlçesinde yaşadığımızdan nickimiz 'Bornovalı' idi. Ancak, yerel seçimler öncesinde bulunduğumuz mahalle bir başka ilçe sınırları içine alındı.
Yarın nereli olacağımızı bilemediğimizden, 'egeli' olmaya karar verdik ve yolumuza 'egeli' olarak devam ediyoruz..

Ülker&Yavuz

Etiketler

Rivayet olunur ki, kuşların hükümdarı olan Simurg ( Zümrüd-ü Anka ya da batıda bilinen adıyla Phoenix ), Bilgi Ağacı'nın dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş.Bu kuşun özelliği gözyaşlarının şifalı olması ve yanarak kül olmak suretiyle ölmesi, sonra kendi küllerinden yeniden dirilmesidir.....

Kuşlar Simurg'a inanır ve onun kendilerini kurtaracağını düşünürmüş. Kuşlar dünyasında her şey ters gittikçe onlar da Simurg'u bekler dururlarmış. Ne var ki, Simurg ortada görünmedikçe kuşkulanır olmuşlar ve sonunda umudu kesmişler.
Derken bir gün uzak bir ülkede bir kuş sürüsü Simurg'un kanadından bir tüy bulmuş. Simurg'un var olduğunu anlayan dünyadaki tüm kuşlar toplanmışlar ve hep birlikte Simurg'un huzuruna gidip yardım istemeye karar vermişler.

Ancak Simurg'un yuvası, etekleri bulutların üzerinde olan Kaf Dağı'nın tepesindeymiş. Oraya varmak için ise yedi dipsiz vadiyi aşmak gerekirmiş, hepsi birbirinden çetin yedi vadi... İstek, aşk, marifet, istisna, tevhid, hayret ve yokluk vadileri...

Kuşlar, hep birlikte göğe doğru uçmaya başlamışlar. İsteği ve sebatı az olanlar, dünyevi şeylere takılanlar yolda birer birer dökülmüşler. Yorulanlar ve düşenler olmuş...

"Aşk denizi"nden geçmişler önce...". "Ayrılık vadisi"nden uçmuşlar...". "Hırs ovası"nı aşıp, "kıskançlık gölü"ne sapmışlar... Kuşların kimi "Aşk denizi"ne dalmış, kimi "Ayrılık vadisi"nde kopmuş sürüden... Kimi hırslanıp düşmüş ovaya, kimi kıskanıp batmış göle...

Önce Bülbül geri dönmüş, güle olan aşkını hatırlayıp;
Papağan o güzelim tüylerini bahane etmiş (oysa tüyleri yüzünden kafese kapatılırmış);
Kartal, yükseklerdeki krallığını bırakamamış;
Baykuş yıkıntılarını özlemiş;
Balıkçıl kuşu bataklığını.

Yedi vadi üzerinden uçtukça sayıları gittikçe azalmış. Ve nihayet beş vadiden geçtikten sonra gelen Altıncı Vadi "şaşkınlık" ve sonuncusu Yedinci Vadi "yokoluş"ta bütün kuşlar umutlarını yitirmiş... Kaf Dağı'na vardıklarında geriye otuz kuş kalmış.

Sonunda sırrı, sözcükler çözmüş: Farsça "si", "otuz" demektir... murg" ise "kuş"...
Simurg'un yuvasını bulunca ögrenmişler ki; "Simurg - otuz kuş" demekmiş.Onların hepsi Simurg'muş. Her biri de Simurg'muş. 30 kuş, anlar ki, aradıkları sultan, kendileridir ve gerçek yolculuk, kendine yapılan yolculuktur.
biraz uzun bir anlatım oldu kusura bakmayın

'BA' adım ve soyadım 'CAR' ingilizce otomobil demek 'MOBİL' gezmeyi sevdiğimden dolayı devamlı araçla dolaşdığım için kendime nick olarak seçtim.

fatih81_81

fatih = ismim

81 = doğum yılım

_ = iki 81'i ayırmak için kullanılmıştır :smiley:

81 = doğduğum ilin plaka kodu (Düzce)

Efrasyap kelime anlamı itibariyle “Tanrının Kamçısı” anlamına gelir. Yani Yüce Yaratıcının yer yüzündeki yaşayan, azmışları yola getireceği aracıdır.Azmış kavimleri dindireceği, adaleti sağlayacağı, hırsızı, soyguncuyu, uğursuzu yola getireceği aracıdır efrasyap… Aynı zamanda Alp Er Tunga bir İran destanı olan Şeh Name de efsanevi Turan Hükümdarı Efrasyap olarak geçmektedir.Bunların ötesinde Karahanlı devleti hükümdarları kendilerinin Efrasyap soyundan geldiğine inanırlardı. Yine Moğol tarihçi Cuveni de Uygur devleti Hükümdarlarının Efrasyap soyundan geldiğini yazar. Şecere-i Terakkime’ye göre Selçuklu Sultanları da Efrasyap soyundandır. Tarihçi Mesudî de M.S. 7. Yüzyılın başındaki Gök Türk hakanlarının da Efrasyap soyundan geldiğini yazmaktadır.Bu kadar tarihi bilgi yeterlidir herhalde. Bu kaynaklardan da anlaşılacağı gibi EFRASYAP tarih boyunca Turan devletinin komutanı, hükümdarı, lideri olan şahsa verilmiş bir unvan, bir soydur….(Efrasiyap, Afrasyap, Efrasyap olarakta kaynaklarda karşılaşabiliyoruz)

Okuduğum kitaplardan birinde karşılaşınca araştırdım, çok beğendim ve kullanmaya başladım...

Merhaba
Rahmetli babam eski İstanbul kabadayılarındandı.80 lerde Bakırköy sahilde restaurantımızın ismi Dalyan restauranttı(şimdiki ismi ziya),babamada dalyan ibrahim derlerdi.Sonrasında babam,abim ve benimde iisimlerimizden önce lakap olarak dalyan eklenerek öyle kaldı,Birde boy pos olarak dalyan vari adamlarız :smiley:selamlar

Öğrencilerimin fenci,dinci,bedenci,edebiyatçı demeleri komik geldiği için bu adı aldım.Aşçı,kaportacı,anahtarcı,son ütücü gibi bir şey. :smiley:

Nicklerin, isimler gibi değişik hikayeleri varmış. Benim hikayem de bana göre ilginç...

Orta okul yıllarında gazeteci olmaya karar verdim. Liseye geçince de kaçıncı sınıftı anımsamıyorum ama babam bana bir fotoğraf makinası hediye etti. O gün yaşadığım sevinci anlatamam. Analog ilk makinamdı, pentaks markaydı. Hala gözüm gibi saklarım. O benim 'ilk'im olduğu için bu ismi tercih ettim.

dağlarkızı' Alıntı:
Dağcılık sevdasına tutulduğumdan beri... :D dağlarkızı şu aralar işkızı olsada ilk fırsatta özüne dönecektir!!!
haa ufak bi hatırlatma; Reyhan değilim ama...Bu nicki başka yerlerde kullandığımda reyhan naber ismin reyhan mı gibi çok mantıklı(!) sorular alıyordumda... :mad:

Üzerinden yıllar yıllar geçmiş ama hala herhangi bir yerde daglar kızı nickini kullandıgımda; ''Aaa sizin adınız Reyhan olmalı'' tepkisini alıyorum..Aslında özümsedim çogu zaman hikayeyi anlatmak yerine evet Reyhan o nedenle bu nicki kullanıyorum diyorum :smiley:))

çocukluğumdan beri hep korsan hikayeleri, romanları okumuşumdur. kabasakal buradan gelir sonundaki 73 de doğum yılım :smiley:

Benim nickimin anısı askerlik yıllarına dayanıyor. Askerde yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen çok değerli devremin nicki.
Kendisi Avusturalya'ya yerleşme kararı aldı ve giderken nickini benim kullanmamı istedi. Bende onun isteğini kırmadım ve her yerde bu nicki kullanıyorum.
Can dostum seni çok özledim, 10 yıllan fazla oldu yeter artık dön ülkene :(

dağcılığa ilk başladığımda 16 yaşındaydım o zamanlar bursada 911 A.K. ekibi yeni kuruluştu (şimdi AKUT oldu) onlara üye olmuştum formu doldururken mail adresi istemişti bende o zaman almıştım MOUNTAİNEER16 ismini aradan 12 yılda geçsede o günden beri bir fiil olarka kullanıyorum....
MOUNTAİNEER16 nick benimdir benim kalacak. :D
Rahmetli Aziz abi aklıma geldi ruhu şaad olsun toprağı bol olsun....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,819
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR