Nevşehir Zelve Gezimiz (24 Ekim 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan takomistik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,039
Ynt: Nevşehir Zelve Gezimiz (24 Ekim 2010)

nedenamaya' Alıntı:
o zaman her gezide biri davet etse beni 5-6 geziye katılmış olurmuyum ;D o arada off road tutkunu bir eş çıkar belki dimi ;D değil mi kemal bey ne diyorsunuz bu konuda ;)
hayırlısı diyelim... herhalde çıkar ::smiley:
Çıkarmı sizce kemal bey ???? ;D

Etiketler

Balık tutma operasyonuda iyi olmuş arkadaşlar.. afiyet olsun :smiley:

Kayseri Grubu buluşma forumunda 2 önemli konu dile getirilmiş...
Birincisi Engin beyin önerisi olan bencede oldukça dikkate değer 31 Ekim gezi Rotası ...
ikincisi ise çok önemli olduğu kadar gurur verici olacak olan Kayseri grubu 29 ekim cumhuriyet korteji ...
burda değilde o buluşma forumunda bu konuları değerlendireceğinizi umuyorum ..

Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:
Mustafa senin eklediğin aşağıdaki fotoğrafa bakarsak .. jandarmaların bize oraya araç çıkışına izin olmadığı konusundaki uyarısı doğruymuş.. resmen boylu boyunca çatlak var önde .. anlaşılan girişini onlarda bilmiyorlar ama altının boş olduğu doğru gibi .. ::smiley:

[attachment=1]

ertuğrul abi öncelikle güzel memleketim nevşehire hoş geldiniz . resimlerde iyi vakit geçirdiğiniz anlaşılıyo maşaallah diyim nazar etmeyim ;D ... kapadokyanın o güzel atmosferinde peri bacalarının arasında mangal üstüne bir de off road unutulmaz bi keyif yaşatıyor insana ...
aslında ben şu jandarma ve çatlak konusunda bişeler sölicemm .. şimdi nevşehirin bu tür yerleri sit alanı içerisine girdiği için bazı önlemler alınır . mesela bir peri bacasına çekiçle vurmak yasaktır ve cezası çoktur aynı av mevsimi haricinde avlanmak gibi .. jandarmanın sizi ne diye uyardığını bilmiyorum ama sizi uyarma sebebi çıktığınız o tepenin birinci derece sit alanı olup ilerde yani on yıllar belki yüzyıllar sonra olacak peri bacası veya diğer türlerin oluşumuna araçların zarar vereceği endişe olmasıdır. son zamanlarda 4x4 araçların bu tür sakincaları baya gündeme getirilmeye başladı ilimizin medyasında ve sanırım bi dizi çalışma var bu konuda .. vatandaşımız pek uymasa da aslında uyulması gereken önemli bir konudur . şu çatlak konusuna gelince onun adına yiv derler burda.. yani yıkılacak gibi bi eendişeye düşmeyin.. sizin erciyesten gelen bu kayalar öle bi sağlamdır ki inanamazsınız deneyimlerim var :smiley: ama aynı zamanda çok çabuk şekillenen bir kaya türüdür ... bildiğiniz üzere içerisi kışın ılık yazın serin olur .. yani kamp yapmak isterseniz çadır kurmanıza hiç gerek yok içerisi gayet konforlu olabiliyo.... hatta bazen eskiden kalma ocak felan da oluyo :smiley:

bi dahaki nevşehir gezinize çat vadisinide katmanızı öneririm... dediğim şekilde kaya oluşumuna zarar vermeden off road yapabilecek yerler var.... eskisi gibi çok olmasada çamurda mevcut :smiley:... güvercinlikler felan var baya ... pek bilinen yerler değildir ama güzel yerlerdir ...çat vadisinden doğru dereyle aşağı inerseniz kızılrmağa çıkar... nevşehir merkeze sadece 6 km . hatta gittiğinizde çat kasabası belediyesi size yardımcıda olabilir bilgi konusunda, bende olabilirim .resim isterseniz sayfaya yükleyebilirim.... bol çamurlar :smiley:

sevgili Sekoo kardeşim ( isminizi bilemiyorum),
Jandarma bizi o fotoğrafta görünen kayalık çıkıntı tepenin altı boş olduğu ve doğal olarak ağır yükler için tehlikeli olabileceği için uyardı .. ama oranın girişinde kendilerinede söylediğim gibi herhangi bir uyarı ikaz .. taşıt giremez levhasıda yoktu ... sonradan ben araçlarımızın park halinde olduğu fotoğrafta o uzun çatlağı gördüm .. Jandarmanın onu bile bildiğini sanmıyorum.
yoksa biz SİT alanlarının önemini ve doğaya saygıyı tabiiki biliyoruz .. helede ben oraya sadece 35 km. mesafede yaşıyorum ve bizim köyümüz bile barındırdığı tarihi doğayı düşündüğümüzde aslında SİT alanı olmalı :smiley:
değerli açıklamalar ve verdiğin bilgiler içinde ayrıca teşekkürler .. umarım yakın gelecekte birlikte aynı etkinliklerde buluşup tanışabiliriz ..
selamlar .

Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:
sevgili Sekoo kardeşim ( isminizi bilemiyorum),
Jandarma bizi o fotoğrafta görünen kayalık çıkıntı tepenin altı boş olduğu ve doğal olarak ağır yükler için tehlikeli olabileceği için uyardı .. ama oranın girişinde kendilerinede söylediğim gibi herhangi bir uyarı ikaz .. taşıt giremez levhasıda yoktu ... sonradan ben araçlarımızın park halinde olduğu fotoğrafta o uzun çatlağı gördüm .. Jandarmanın onu bile bildiğini sanmıyorum.
yoksa biz SİT alanlarının önemini ve doğaya saygıyı tabiiki biliyoruz .. helede ben oraya sadece 35 km. mesafede yaşıyorum ve bizim köyümüz bile barındırdığı tarihi doğayı düşündüğümüzde aslında SİT alanı olmalı :smiley:
değerli açıklamalar ve verdiğin bilgiler içinde ayrıca teşekkürler .. umarım yakın gelecekte birlikte aynı etkinliklerde buluşup tanışabiliriz ..
selamlar .

ismim sekan abi . kimsenin sağı solu belli olmuyor abi levha olmasada belki cezai bi işlem yapabilirler . siz yinede dikkatli olun :smiley: ... ben bunun için yazmıştım yoksa biliyorum sizinde kapadokya sınırları içerisinde olduğunuzu bayramhacılı off road etkinliğinde öğrendim... üniversite bitti iş arıyorum bi işe girersem ilk iş 4x4 bi araç almak ..İnşaallah o zaman tanışırız bir etkinilkte:smiley: .. iyi geceler

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
sayın hocam ,kayseride sizi ağırlayacak güzel insanlar ve usta offroard'cılar var, külübe gideseniz hem tanışır hemde offroard oyunlarına misafir olabilirsiniz.

İlginize teşekkürler en kısa zamanda uğramaya çalışıcam

neyşehir zelve gezisi dışındaki sohbetlerimizi paylaşacagımız alanımızı aşagıdaki linkte yapalımki daka çok insana ulaşabilsin
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48359.new;topicseen#new

spedy1' Alıntı:
İlginize teşekkürler en kısa zamanda uğramaya çalışıcam

Sayın hocam , her zaman bekleriz . kulübümüz web sayfası şu an yenilleniyor.
www.offroadkayseri.com

[attachment=1]

[6] Resimlerim, Pano, 4 images, DSC06557 - DSC06560 - 9750x2835 - SCUL-Smartblend.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR