Neden Feroza ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,400
Ynt: Neden Feroza ?

bircanefe' Alıntı:
tüm ferozacı dostlarla festivalde karşılaşmak dileğiyle...
Feroza sever dostlar;araçlarımızı aynı yere park etme hassasiyetine gayret gösterirsek tanışma kolaylığına erişmemiz daha kolay olur kanaatindeyim..
Görüşme dileğimle..

Etiketler

Degerli Ferozacı arkadaşlar.
net ölçümleme ile tesbit ettigim bir sonucu paylaşmak istiyorum.
enjeksiyonlu aracım var.üzerinde 215*75*15 AT lastik vardı.Boş sayılacak agırlıkta hemen hemen hep açık trafikte ortalama yakıtım:
lpg ile 2 defa depoyu fulleyip gezip tam bitince yine fulleyerek km ölçümü ile yaptıgım harcamada 165-175 krş yakıyordu.
Tayfun beyin daha önce lastik çaplarına göre km göstergelerini de dikkate alarak,yeni taktıgım lastiktle (30*9.5*15 yani 235*75,15 ebadınandan çok az büyük) hesapladıgımda 230 krş yaktı.
buna göre ilerde lastik degişimi yapmak isteyen arkadaşlar bu oranı kendi araçlarına uygulayabilirler..

cemil cj 6' Alıntı:
iyi akşamlar bu ferozaları ne maksatala kullanıyorsunuz acaba merak ediyorum ferozo sevenler bravo size gazlı aracın yakıtını bu kadar ince hesaplıya biliyorsunuz

;D ;D ;D ;D

cemil cj 6' Alıntı:
iyi akşamlar bu ferozaları ne maksatala kullanıyorsunuz acaba merak ediyorum ferozo sevenler bravo size gazlı aracın yakıtını bu kadar ince hesaplıya biliyorsunuz

Cemil usta benim aracın motorunu söküp 1.3 multijet motor koyacağım :smiley::smiley::smiley:

huntercemal' Alıntı:
Cemil usta benim aracın motorunu söküp 1.3 multijet motor koyacağım :smiley::smiley::smiley:
yakışır başkanım ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)senin aracı hoca yaptı arabanın motoru güzel olmuş hocanın eline sağlık cumartesi sankoya siteye kadar gittim iyi olmuş biz de bir pikap aldık başkan gmc 6.2 v 8 diesel başkan yağmur yağsada bi çamura gittsek başkan ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

cemil cj 6' Alıntı:
yakışır başkanım ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)senin aracı hoca yaptı arabanın motoru güzel olmuş hocanın eline sağlık cumartesi sankoya siteye kadar gittim iyi olmuş biz de bir pikap aldık başkan gmc 6.2 v 8 diesel başkan yağmur yağsada bi çamura gittsek başkan ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Cemil usta pick-up aldığınızdan haberim var en kısa zamanda görmeye gelicem ama dizelmiş az yakar :smiley::smiley::smiley: v8 6.2 :smiley:

mdr' Alıntı:
Degerli Ferozacı arkadaşlar.
net ölçümleme ile tesbit ettigim bir sonucu paylaşmak istiyorum.
enjeksiyonlu aracım var.üzerinde 215*75*15 AT lastik vardı.Boş sayılacak agırlıkta hemen hemen hep açık trafikte ortalama yakıtım:
lpg ile 2 defa depoyu fulleyip gezip tam bitince yine fulleyerek km ölçümü ile yaptıgım harcamada 165-175 krş yakıyordu.
Tayfun beyin daha önce lastik çaplarına göre km göstergelerini de dikkate alarak,yeni taktıgım lastiktle (30*9.5*15 yani 235*75,15 ebadınandan çok az büyük) hesapladıgımda 230 krş yaktı.
buna göre ilerde lastik degişimi yapmak isteyen arkadaşlar bu oranı kendi araçlarına uygulayabilirler..
Benim araç'da 230 krş gibi bir sarfiyat uyguluyor :smiley: güzel hesaplama olmuş ismail bey.
Tebrikler.

cemilim,

araciniz hayirli olsun , bende bir ara gelip gormek isterim aracinizi..... bu arada abbas agabeyede selamlar,

Turgut

merhaba Cevdet bey,

evet ismal beyin yapmis oldugu hesap dogru. ama ufak bir ayrinti. İstanbul trafigi FEROZAlarimiz ne yaziktir ki motor sogukken ve trafikte bu hesaplananin biraz uzerinde yakit yakmakta . ne yapalim artik buyuk sehirlerde yasamanin bir bedeli olarak deyip icimize siginiyoruz.
kesek hep yollarimiz acik ve akici olsa.....

Turgut

tge' Alıntı:
merhaba Cevdet bey,

evet ismal beyin yapmis oldugu hesap dogru. ama ufak bir ayrinti. İstanbul trafigi FEROZAlarimiz ne yaziktir ki motor sogukken ve trafikte bu hesaplananin biraz uzerinde yakit yakmakta . ne yapalim artik buyuk sehirlerde yasamanin bir bedeli olarak deyip icimize siginiyoruz.
kesek hep yollarimiz acik ve akici olsa.....

Turgut
:smiley:
Muhakkak;şehir içi ve'de istanbul trafiğinde çok şey fark eder...

Daihatsu teriosu olan biri olarak,son zamanlarda usta şöfor agabeyimin desteği ile sayesinde sert olmayan offroad yapma imkanı buldum...Standart bir araçla ve de teriosla doğada iken feroza ile neler yapabileceğimizi konuşmuştuk...Bu konuşma akabinde bu sayfaya rastlamak iyi oldu....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR