Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 532,307
Ynt: Neden Dacia Duster?

Olguncandan, montanes ktunnel göndermemiştir aslında. Bir gün bende bir video göndermiştim, benim o gönderdiğim videoda da ktunnel yazıyordu. Yani montanes aslında başka bir video göndermiştir.
Sorun neyden kaynaklanıyor bilemiyorum...

Etiketler

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Olguncandan, montanes ktunnel göndermemiştir aslında. Bir gün bende bir video göndermiştim, benim o gönderdiğim videoda da ktunnel yazıyordu. Yani montanes aslında başka bir video göndermiştir.
Sorun neyden kaynaklanıyor bilemiyorum...

Valla nebileyim otoyol, ben bizimle kafa yaptığını zannettim.

Bu ktunnel ilginç bir gösterim.

Programın kendisi daha ilginç.

Madem konu başlığımız "Neden Dacia Duster? " VW Transporter camlıvan almak yerine neden dacia duster 4x4 1.5dCi alınabilir sizce? şuan iki araç hakkında düşüncelerdeyiz. (şimdi almaya karar versek bile temmuzda alınacak) aile 5kişi birisi 3.5 yaşında çocuk. amaç aile kullanımı.. gezmek..

quickcan' Alıntı:
Madem konu başlığımız "Neden Dacia Duster? " VW Transporter camlıvan almak yerine neden dacia duster 4x4 1.5dCi alınabilir sizce? şuan iki araç hakkında düşüncelerdeyiz. (şimdi almaya karar versek bile temmuzda alınacak) aile 5kişi birisi 3.5 yaşında çocuk. amaç aile kullanımı.. gezmek..

VW farklı duster farklı şimdi, 5 yetişkin kişi ile bile rahat edebilirsiniz duster ''da bu arada. Duster 'ın bagaj hacmide büyük, aslında bu araç size yeter, bana kalırsa VW ile duster kafa kafaya getirisi götürüsü.. Ama örnk vericek olursam biriyle uludağa rahatlıkla çıkabilirsiniz diğeriyle zincirle,biri jeep diğeri Transporter..

quickcan' Alıntı:

Çünkü Transporter 2 çeker bir minibüs, Duster ise daha az yakıt ve vergi ödeyen 4x4 bir arazi aracıdır. Aralarında dağlar kadar fark var. 5 kişilik bir aile iseniz Transporter'ın size sağlayacağı tek fayda bagaj hacminin fazla oluşu eğer o kadar bagaja ihtiyanız varsa tabi. İlle de ticari 2çeker bir araç arıyorsanız birçok alternatif var mesela Doblo, Caddy, Connect,Partner vs...kısacası transporter size biraz büyük kaçar ;)

Arkadaşlar, bilmiyorum farkettiniz mi, Dacia'nın sitesine Ambiance model benzinli 4x4 eklendi, fiyatı 35400TL. Daha önce ambiance modelinin 4x4'ü yoktu.
http://dacia.com.tr/page.aspx?id=714

Şu kadar söyliyim ozaman, duster 'ın tek tek tek kusuru iç konforu,alırsan herşekilde memnun olacağını ben garanti ederim. Transportarları 2'de bir polis çeviriyor filan arkadaşımda vardı, tekstilci.. Genelde esnaf aracı ya ben öyle bakıyorum o tür araçlara.

uster'ın bagajı nasıl yeter onuda bilmiyorum. şuanki aracımız skoda octavia bagaj hacmi 526lt diğer ufak ticarilere bakmıyoruz. birde transporter'ın vergisi duster'dan düşük.(camlıcan modeli minibüs olarak geçiyor)

quickcan' Alıntı:
uster'ın bagajı nasıl yeter onuda bilmiyorum. şuanki aracımız skoda octavia bagaj hacmi 526lt diğer ufak ticarilere bakmıyoruz. birde transporter'ın vergisi duster'dan düşük.(camlıcan modeli minibüs olarak geçiyor)

Anlaşılan siz bagaj hacmini önemsiyorsunuz. O zaman Transporter minibüs tam size göre. Zaten 4x4 Dusterla 2 çeker bir minibüs arasında kararsız kalmak büyük bagajlı bir araç aradığınızı gösteriyor. Yine de Transpoter camlı van'ın ruhsatta ne diye geçtiğini iyi öğrenin sonradan vergi süprizi, K belgesi için polis çevirme sıkıntısı çekmeyin.Ticaret yapmayanlar için tek sıkıntı bu tür araçlarda her sene muayene yapma zorunluluğu, bir de normal otolara göre sigorta ve kasko değerlerinin farklı oluşu, tabi bir de yakıt.

2.0 motor ortalama 6.3lt yakıyor. ve araba minibüs olarak geçiyor. tek karar verilemeyen nokta gezme konusu. şuan yapılmayacak ama ben ehliyetimi alınca hafta sonları 2 günlük geziler yapmayı düşünüyorum. o zaman için işe yarıyacak bir arabaya bakıyoruz aslında. ilginiz için teşekkür ederim. birde bu araç ticari diye geçiyor sanırım bu konuda bilginiz var mı?

quickcan' Alıntı:
2.0 motor ortalama 6.3lt yakıyor. ve araba minibüs olarak geçiyor. tek karar verilemeyen nokta gezme konusu. şuan yapılmayacak ama ben ehliyetimi alınca hafta sonları 2 günlük geziler yapmayı düşünüyorum. o zaman için işe yarıyacak bir arabaya bakıyoruz aslında. ilginiz için teşekkür ederim. birde bu araç ticari diye geçiyor sanırım bu konuda bilginiz var mı?

2.0 motor VW'nin karma olarak bile 6.3lt yakıt yakması kağıt üzerinde bir değer olabilir ama gerçekte hayaldir. Ayrıca bahsettiğiniz araç ticari olarak geçtiği için mtv si 946 TL'dir. Her yıl muayene işi var ve vergi dilimleri 6 yılda bir düşüyor. Araç ticari olduğu için hız sınırları var, 90km'yi geçince ceza yersiniz. Eğer ticaret yapmayacaksanız herkesin ticariden hususiye döndüğü günlerde siz bari ticari bir araç almayın veya bunları bilerek alın. Karavan gibi kullanmak istiyorsanız o başka tabi.

umiterkan' Alıntı:
2.0 motor VW'nin karma olarak bile 6.3lt yakıt yakması kağıt üzerinde bir değer olabilir ama gerçekte hayaldir. Ayrıca bahsettiğiniz araç ticari olarak geçtiği için mtv si 946 TL'dir. Her yıl muayene işi var ve vergi dilimleri 6 yılda bir düşüyor. Araç ticari olduğu için hız sınırları var, 90km'yi geçince ceza yersiniz. Eğer ticaret yapmayacaksanız herkesin ticariden hususiye döndüğü günlerde siz bari ticari bir araç almayın veya bunları bilerek alın. Karavan gibi kullanmak istiyorsanız o başka tabi.

yakıt hesaplama yöntemi;
"* 90km/h sabit hızda ve yarı taşıma kapasitesinde, kapalı kasa standart tavan araçlar için verilen değerdir." ibaresi bulunuyor.

araç minibüs olduğu için vergisi 523tl.

aslında aracı alınca babamla birlikte gezi düşüncelerimiz var onun için gezerken ve ailemiz için (şehir içi ve dışı kullanım için) en uygun araca bakıyoruz.

montañes' Alıntı:
http://www.youtube.com/watch?v=UlTfeNOJZyI&feature=player_embedded

Esasen sevgili montanes'in göndermek istediği video http://www.youtube.com/watch?v=UlTfeNOJZyI

youtube da UlTfeNOJZyI kodlu video. direk youtube'dan bu kodu aratabilirsiniz.

Nedenini benimde anlayamadığım şekilde bazen verilen http-youtube linkleri bu şekilde ktunnel gösteren bir videoya yönleniyor. özellikle youtube videoları linkleri yapıştırırken metninize watch?v="video kod no.su" kadar ksımı yapıştırmakta fayda var. Ampersand "&" işareti ve devamını silebilirsiniz.

Ya da videoyu gönderen kişiye "alıntı" yapıp cevap yazacakmışsınız gibi yapıp, biçimlendirilmemiş metni görüntüleyebilir ve hangi videoyu gönderdiğini bu şekilde anlayabilirsniz.

Sayın quickcan,

Hepimizin bildiği gibi otomobil ureticilerinin vermis oldugu yakıt sarfiyatı değerleri genelde güncel kullanım şartlarını yansıtan değerler değil. Yakıt sarfiyatını etkileyen etkenler; yük oranları, kullanım tarzı, yakıt ve bakım kalitesi, dış ortam sıcaklığı, lastik vs... Bunların bir çoğu üreticiler tarafından gözardı edilerek laboratuvar şartlarındaki tüketim değerleri hesap edilir ve kataloglara yazılmaktadır. Bunlarıda katalogda belirtirken "*" işareti ilede bazı şartlara bağlı olduğu bilgisi verilmeye çalışılır.

WV grubunun kalite açısından size bir sıkıntısı olmayacağı kanaatindeyim. Bunu söylemedeki netliğimin nedeni, son aracım olan ve 3 yıl kullandığım WV caddy ile kayınpederimin aracı olan ve arasıra kullanmak durumunda olduğum WV transporter 1.9 tdi cityvan kullanım tecrübelerimdir. Araç kalitesi olarak herhangi bir olumsuzluk yaşamayacağınız bu tarz (minibus veya panelvan) araçlarla maalesef yakıt, bakım ve ülkemiz trafik kanunları açısından bir takım sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bunlarıda kısa başlıklar halinde bilgilerinize sunmak isterim.

Yakıt:
Toplam ağırlığı 1455 kg olan passat 2.0 tdi bir otomobilin bile test tüketim değerleri 7.8 olarak gerçekleşirken, 2065 kg olan transporter minibus' ın 9,5 litre olması gayet normaldir. (bu deger cityvan 105 hp 1.9 tdi motorda 10 lt ve civarıdır).

Bakım:
Çok pahalı olduğu iddia edilen bakım maliyetinin ben gerçekte pahalı olduğunu düşünmüyorum. WV caddy ve diger benzer aracı debriyaj baskı yada triger değişim periodu açısından değerlendirdiğimizde,diğer araçlarda 60 bin km de değişimi öngörülen bazı parçalar WV grubunda 120 binde değişmesi öngörülmektedir. Fiyatın iki katı olması durumunda dahi, birkez uygulama ve malzeme ömür kalitesi açısından yapılacak değerlendirmeler tamamen kişiye özel olacaktır.

Trafik Mevzuatı:
Ençok bu konuda sıkıntı yaşanıyor diye düşünüyorum :smiley:
Duster ile transporter farklı segment araçlar olduğu için doğal olarak karayollarındaki ait olduğu yasal sınıflamalarda farklıdır. Örneğin: Dacia Duster otomobil, transporter minibus statusunda bir araç ve hız limitleri şu şekildedir;

otomobil minibus
hız. max hız hız. max hız

Şehirler arası çift yönlü karayollarında max. hız: 90 km/h 99 km/h 80 km/h 88 km/h
Şehirler arası bölünmüş karayollarında max hız: 110 km/h 121 km/h 90 km/h 99 km/h
Şehirler arası bölünmüş otoyollarda max hız : 120 km/h 132 km/h 100 km/h 110 km/h

Hız limitleri %10 - % 30 arasında aşıldığında 140 tl parasal ceza, %31 ve üzeri hız limit aşımlarında 290 tl parasal ceza uygulanır.

Bu durumda duster ve transporter beraber seyahat ederlerken 105 km/h ile hız kontrolüne takılır ise;
Duster; müsade edilen hızı % 16 aştığından 149 lira ile cezalandırılırken,
Transporter müsade edilen hızı % 31 aşar ve 290 tl para ile cezalandırılır.

Hız limitleri konusunda defalarca problem yaşadığımdan ve benden daha kötü durumdaki 80-90 model araçlar 99 km/h hızla gidebilirken benim sıfır km aldığım ve daha bir yaşını doldurmamış aracımla şehirler arası yolda 88 km/h ( 2010 da 77 km/h idi) mahkum edilmem aracımı satmamdaki önemli nedenlerden birisiydi.

Değerlendirmenizi yaparken yardımcı olur düşüncesiyle aktarmak istedim.

Selamlar-saygılar.
Uğur YURTSEVEN

yakıt konusu haricindeki düşüncelerinize katılıyorum bu araç 10lt yakması imkansız. sizin kullandığınız araç 1.9TDI 105hp bu motor caddy de kullanılan bir motor, siz bu motoru 2 tonluk bir araca koyduğunuzda tabiiki çok yakacaktır. bizim almayı düşündüğümüz 2.0TDI 140hp birde teknik verideki yakıtların az olarak yazıldığından bahsetmişsiniz yanılıyorsunuz. bizim Octavia'nın teknik verisinde şehir içi 10lt diyor biz daha 9lt'yi geçemedik. ayrıyetten benim üyesi olduğum bir skoda forumunda kendimiz araştırma yaptık ve 1.4 fabia teknik veriden 1lt daha az mazot tüketiyordu. Şuan için önemli olan Kamp yaparken hangi aracın daha konforlu olacağı. İlginiz ve bilgilendirmeniz için Teşekkür ederim.

Saygılarımla CAN...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri