Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 532,307
Ynt: Neden Dacia Duster?

Selamlar sayın olguncandan;

Fikirsel desteğinizden dolayı teşekkür ederim :smiley:.
ESP konusunda size katılmamak mümkün değil. Artık günümüz yol-trafik ve kişisel kullanım tarzından kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle ESP donanımı araçlar için olmazsa olmazlardan.

Emniyet kemeri kadar gerekli olduğunu düşündüğüm bir güvenlik donanımının bir çok araçlarda bile opsiyonlar listesine alınmamış olması ülkemizin uluslar arası ilgili platformlardaki yeri hakkında bizlere iyi kötü bir fikir veriyor.

Çok değil,... Şöyle 90 lı yılların sonuna doğru gittiğimizde pasif güvenlik donanımı olan "arka koltuk kafalıkları" gibi olmazsa olmazların lux paket' e dahil edilerek satıldığını bir çok markada yaşamıştık. Değişen bişey yok. Dün koltuk kafalıklarını extra diyorlardı, bu günde ESP yi. Biz alıştırdık ve galibada alıştırmaya devam ediyoruz. (Tercihlere ekonominin etkisi galiba).

Ama şunuda unutmamalıyızki, aracımızda ESP,ABS,EBD,...... yada başka bişeylerlede olsa doğanın fizik gücüne kafa tutamayz, bunlar sadece kısa süreli içsel denge kayıplarımızdan kaynaklanan hataları tolere edecek sistemlerdir.

ESP nin standart olarak sunulmaması sadece Dacia ya ait bir uygulama olmayip, sağlamlık ve kalite konusunda kendini ispatlamış bir çok Japon, Fransız, İtalyan grubunun ürettiği araçlarda da aynı durum sözkonusudur.

Selamlar, saygılar.

Etiketler

Merhaba sayın quickcan;

Sizinde dediğiniz gibi, Almanlar dan opeli konuşacak olursak, Corsa' nın bazı modellerinde ve Astra sedanın sadece Easytronic Şanzımanseçeneği ile ESP alınabiliyor. (eğer yanlış hatırlamıyorsam).

Selamlar,saygılar.

öncelikle tüm duster sahiplerinin araçlarını kazasız belasız kullanmalarını temenni ederim.57 sayfayı soluksuz okudum sayın ümiterkan başta olmak üzere dusterla ilgili deneyimlerini paylaşan resim ve videolarla süsleyen tüm arkadaşlara teşekkürler.Dusterla ilgili oldukça fazla bilgi sahibi olduğunu düşünen biriyim o kadarki Türkiye'de daha duster adı geçmezken yabancı sitelerden (başta romanya ve ispanya) aracın tüm üretim sürecini takip ettim.Daha araç cenevre oto fuarında görücüye çıkmadan aracın romanyadaki gizli test sürüşündeki ve fabrikadaki çekimlerden görüp çok beğendim ve Allah nasip kısmet ederse 2011 içinde 4x4 bir duster sahibi olmaya çalışacağım.Dacia markasına ve dustera karşı cahilce ön yargılı davranan üyelere kızmadan geçmek mümkün değil. Tavırların tamamı cahilce olunca ister istemez duster sahiplerini kızdırıyorlar çünkü bu arkadaşlar okuduklarını bile anlamakta sıkıntı çekiyorlar. Herşeyden önce bir kaç konuda görüşlerimi yazmak isterim.

1-Aracın markası üzerine takıntılı olanlara sormak gerek bu araç aynı üretim bantından (şu anda değişik ülkelere nissan yada renault olarak gidiyor) cenevre fuarına renault yada nissan markasıyla boy gösterse bu kadar atıp tutacaklarmıydı acaba ?
2-Araç romanyada değilde Bursa daki renault fabrikasında üretim bantından çıksa bu kadar tantana olurmuydu acaba? Bir zamanlar Bursa'daki fabrikaya leke çalanlar bugün aynı fabrikayı ayakta alkışlıyor aynı sistemi Bursa'da uygulayan Renault'un Romanyadaki Dacia fabrikasında 18.yy dan kalma teknoloji ile çalıştığınımı düşünüyorlar acaba tabi adamlar Romanyadaki fabrikaya boşu boşuna yatırım yapıp boşu boşuna burdan avrupa birliğine ihracat yapıyorlar .
3-Dusterin altyapısının Nissan-Renault olduğunu bildikleri halde araçta kulllanılan motor meganda yada QQ da olunca yere göre sığdıramıyanlar yada 4X4 sistemi QQ üzerinde olunca ona methiyeler dizen zihniyet aracın önünde dacia yazınca neden bu kadar çirkinleşir anlamak mümkün değil
4-Aracın saç kalınlığı konusunda ahkam kesenlere sormak lazım acaba canı tatlı almanın, ispanyolun , italyanın , Portekizlinin yada bu araçtan alan diğer ab üyesi ülke vatandaşlarına satılan duster ile Türkiye’de satılan dusterin saç kalınlığı farklımı. Yani ab üyesi ülke vatandaşlarına daha etli duster verilirken bize kağıttan duster mı satıyorlar yada bizden daha fazla otokontrol sistemi olan ecnebiler biz kazıklanmazken onlar mı kazıklanıyor acaba yada dahada iyisi onların canı canda bizimkilerin canı patlıcanmı?
5-ncap yıldızlarına takılanlara sormak lazım üretim bantından hemen teste girmedi diye aracı asmadığınız kaldı eninde sonunda dusterda bu teste girip geçer not alacaktır ama benim anlamadığım koskoca renault’un bu fabrikada limon kasasından bilyalı arabamı yaptığını düşünüyorsunuz , bu araçlar üretim bantından çıkmadan acaba kaç tanesi bu fabrika’da yada diğer Renault fabrikalarında ncap tarzı teste tabi tutulup paramparça edildi bunu hiç düşündünüzmü acaba ? Ben Bursa’daki fabrikayı iyi bildiğim için söyleyebilirim ki üretim aşamasında prototip araçlar inanılmaz işkenceler maruz kalıyorlar zaten o işkenceden çıkamayan modelde model olamıyor.
6-Aracı 4X2 farklı modellerle kıyaslatıp onu alma bunu al diyen cahil düşünceye ise dayanmak mümkün değil. Bir aracı kıyaslıyacaksanız o aracı yada 4x2 ile 4x2 yi yada 4x4 ile 4x4 ü kıyaslayın lada niva harici şu anda Türkiye’de duster dan F/P olarak daha ucuz araç yokken hala saçma sapan yorumlar yapmak cahillikten ileri geçmez
7-Üretilen her aracın istisnasız 4-5 sene performanslı ömrü vardır yani binekte alsan 4X4 te alsan 4-5 sene sonra araçta takırtılar bazı parçalarda aşınmalar yavaş yavaş masraflar başlar kalkıpta ya ver 80.000 – 100.000 tl adam gibi bişiy al diyenlere sormak lazım o parayı veripte 4-5 sene sonra arabalarının yıpranmıyacağını mı sanıyorlar acaba öyle olsaydı bu paralar verilen araçların garantileri 2 yada 3 sene değil 5-10 sene olurdu herhalde
8-Sadece yazmış olmak için yazan ,marka karalamasından zevk alan, insanları çıldırtmak konusunda ihtisas yapmış olan arkadaşlara son sözüm biz buraya ya dusteri almayı düşündüğümüz yada aldığımız için uğruyoruz kendi aramızda bilgi alışverişi yaparak fikir sahibi oluyoruz siz “bilgi sahibi olmadan fikir sahibi iseniz” kendi araçlarınızın sayfalarında insanları çıldırtın da burada yazan sizin tabirinizle bilgisiz ,cahil ,enayi, duster kullanmaktan memnun insanlar………… biraz nefes alsınlar .dusterlara gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz.
Tüm duster cı arkadaşlara saygılar ve sabırlar duster bizimde başımıza inşallah diyerek hayırlı geceler

Birde bu arada ufak bir araştırma yaptım duster nasıl doğdu diye işte dusterin doğuş hikayesi !!!!!Renault yetkililerin canı sıkılmış ya biz 2010 da cenevre oto fuarına hangi aracı göndersek diye ??? tabi Renault olarak rezil olmamak lazım ::smiley: onların da aklına atıl vaziyette tuttukları :mad: limon kasasından araba yaptıkları Romanyadaki fabrika gelmiş ??? ordaki Romenlerde tembel zaten :mad: söyleyelim onlara kendi başlarına bir araba yapıp :-\ bize getirsinler hem onlar çalışsın hemde bizim bir sürü modelimiz varken :p onları fuara çıkarmak yerine bu tembel romenlerin yaptığı aracı fuara süreriz ;D tutarsa biz yaptık ;D tutmazsa Romenler yaptı deriz ::smiley: demişler.Bunu duyan Romanyadaki Romen ve Fransız mühendislerde ne yapsak ne yapsak diye düşünürken ??? ??? limon kasasından araç yapmaktan sıkıldık :D kasası at arabasından,içi limon kasasından motoru 2 eşekten olan bişiy yapar 4x2 ;) deriz motoru 4 katırdan olanada 4x4 ::smiley: deriz deyip 5 dakikada ;D dusteri yapmışlar fuardada kasası at arabası,içi limon kasası,motoru 4 katırdan ibaret (2 önde 2 arkada katır var ona göre ) ;D ;D bu araçlara tüm avrupalılar bayılınca ??? ??? Renault işi sahiplenmiş biz bide buna bizim amblemi bide nissan amblemi takarız deyip başlamışlar satışa sonuçta kasası at arabası,içi limon kasası motoru 4 katır olan bu araçları biz sevdik ;) ;) varsın romenler 5 dakikada yapmış olsunlar kime ne ??????????? :-* :-*

Sayın mikaleli,

Bu kadar hiddetlenme azizim. ;D Vatandaş "kanaat beyan eder"; diğerleri de...

Kimsenin ciddiye aldığı yok "bilgi sahibi olmadan fikir beyan edenleri",

Defalarca yazıldı çizildi; bu araç ağır parkurların aracı değil ve bunu alan, dağ-tepe gezmek için alıyor, çamurla zevkine cebelleşmek için değil diye, ama halen birileri çıkıp "bu araçla off road yapılmaz" diyor. Kim yapılır dedi ki?

Efendim güvenlik için filancayı alınız.... deniyor. Halbuki saatte 100 km hızla, neyin içinde olursanız olun, ölürsünüz.( büyük ihtimalle, tabii emr-i hak vaki olmuşsa...)

Bir mesajımda dedim ki, "NCAP'tan kaç yıldız alırsa alsın, benim C3'ümden (eski arabam) daha güvenli olduğu kesin... Arkadaş bana, el kadar, hem de neredeyse incecik saçtan yapılmış C3'ün "yüksek teknoloji ürünü" olduğunu yazdı. Ben bindiğin arabayı bilmez miyim?

Onun için, siz de boşuna celallenmeyin, gerek yok.

İnşaallah hayırlısıyla dileğinize kavuşursunuz.

sayın @olguncandan nazik temenniniz için çok teşekkürler forumda paylaşımlarınızı zevkle takip ediyorum ve etmeye devam edeceğim Allah nasip kısmet ederde bende bir duster sahibi olabilirsem aranızda olmaktanda çok büyük mutluluk duyacağım aslında çok sakin bir yapım vardır ama haksızlığa zor sabrederim bugüne kadar 9 araç sahibi olup çok farklı araç denemişliğim çok yol yapmışlığım var ama hiç bir araç konusunda ne karalama yaptım nede insanları etki altında bırakmaya çalıştım insanlara eziyet derecesinde dalga geçmeyi bukadar marka karalamayı hazmedemiyorum sadece
saygılarımla

O dalga geçtiğiniz romenler çoookkk zaman önce 4x4 yapmaya başladılar.Duster o aracın yenilenmesi fikriyle doğdu.Bilmeyenler için:
http://en.wikipedia.org/wiki/ARO_10
http://en.wikipedia.org/wiki/ARO_24_Series

mephamd' Alıntı:
O dalga geçtiğiniz romenler çoookkk zaman önce 4x4 yapmaya başladılar.Duster o aracın yenilenmesi fikriyle doğdu.Bilmeyenler için:
http://en.wikipedia.org/wiki/ARO_10
http://en.wikipedia.org/wiki/ARO_24_Series
üstadım tamamıyla yanlış anlamışsınız ben romenlerle yada dacia romanya fabrikasıyla dalga geçmedim, ben dacia yı ve renault çalışmalarını bilmeden atıp tutanlar için muzip bir yazı yazdım o kadar

Selamlar,

Sayın mikaleli nin belirttiği gibi, acenta satış diye tabir edilen araçlar en az 3 yıl yada 100 bin km sorunsuz kullanım amaçlanarak dizayn edilirler. Bu süreleri etkileyen unsurlarda; kullanıcı, kullanım yeri, iklim, lastik, bakım, yakıt, üretim amacına uygun kullanım,orijinal yedek parça, servis kalitesi,..... vs çoğaltılabilir.

Şüphesizki bir binek otomobil ile Duster gibi hafif 4x4 kabiliyeti olan enkötü otomobilin bile dizaynında birtakım farklılılıklar bulunmaktadır. Bu farklılıkllar; Aracın yol dışı hafif arazi şartlarında kullanımlarında yaşanacak olası problemlerin azaltılması/olmaması amacıyla binek modellere göre, daha da güçlendirilmiş sağlam bir şasi yapısı (askıda kalma durumlarında ortaya çıkan şasi burkulma direnci v.b.ne karşı), rot kırılmalarına karşı daha iyileştirilmiş bir ön takım, yüksek bir ön-arka aks yerleşimi, geniş bir iz genişliği,.... ve benzeri şeyler sıralanabilir.

Bütün bunlar şunu ortaya koymaktadırki; Binek araç sahibi iken 3-5 yıl sorunsuz binilecek bir otomobile, aynı şartlarda duster' a binilirse bu süre minimum 5-8 yıla uzar diye düşünüyorum.

Yanlız unutulmamalıdırki; Daha sağlam yapısı nedeniyle tercih edeceğimiz bu otomobillerde bulunmayan, ama binek otomobillerde var olan donanımlardan hangilerinden feragat ettiğimizide biliyor olmamız gerekmektedir.
Gösterişli bir torpidomu bizim için daha önemli, yoksa trafiğe yukarıdan bakacağımız ve altını vuracağım kaygısı olmadan dağ tepe araç kullanmak mı daha önemli. Bu gibi soruları çoğaltarak "ne" karşılığında "ne" lerden feragat edebileceğimizi de belirlemiş oluruz.
Bu sorgulamarın tamamı yaşam tarzı ve hayata bakış açısındaki farklılıklardan kaynaklanan cevaplar verir ve kişisel tercihlerdir. Yargısız, saygı duyulması gerekmektedir. Kırmızı sevene "neden" diye soramazsınız. :smiley:

Bütün bu konuşulanları zaman gösterecek tabiiki. Fakat duster'in, problemsiz (konfor değil) olarak bilinen ve dahada güçlendirilerek izole edilmiş logan şasisi üzerine inşaa edilmiş bir kupaya sahip olduğunu, yürüyen aksam ve aktarma organlarının yine kendisini Nissanda kanıtlamış bir sistem olduğunu da düşünerek zamanın bize gösterebileceği olumsuzluklar konusunda biraz olsun fikir sahibi oluyoruz diye düşünüyorum.

selamlar-saygılar.

sanırım alan kişiler ve almayı düşünen kişilerde aynı şeyleri düşünüyor.. ağzınıza sağlık..

Saygılar CAN...

DACİA ÇABUK DÖKÜLÜR MÜ ACABA? SORUSUNU ADANALI TAKSİCİLERE SORDUM (HER 4 TAKSİDEN BİRİSİ LOGAN) KESİNLİKLE DÖKÜLMEZ ÇOK SAĞLAM YANITINI VERDİLER. TAKSİCİLER TARAFINDAN YILLARDIR SORUNSUZ BİNİLEBİLİYORSA.NORMAL KULLANIM ŞARTLARINDA SORUN OLMAYACAKTIR. AYRICA DUSTER'İN LOGANDAN DAHA KEMİKLİ VE SAĞLAM OLDUĞU GERÇEĞİ GÖZ ÖNÜNE ALINIRSA SORUNSUZ KULLANIM SÜRESİ HAYLİ UZUN OLUR HERHALDE. 7 YAŞINDA FORD FİESTA TDCİ SAHİBİYİM ÇOK ÖZENLİ VE TEK ELDEN KULLANDIM AMA UZUN SÜREDİR ARABANIN HERYERİNDEN SES GELİYOR BİRÇOK ARIZA ÇIKARTTI VS. VS. YAZ SONU DUSTER SAHİBİ OLACAĞIM İNŞALLAH :smiley:)

Bizim burada köyde var bir tane Logan Taksi, adamıda çok iyi tanırım. Araba (inanmayanları davet edebilirim) 640.000 km de ve hala köylere yaylalara keçi gibi çıkıyor. Tabi ön takımı falan elden geçip yapıldığı olmuştur ama demek istediğim hala saat gibi çalışıyor..

Valla dostlar, ben daha önce dacia türü bir arabaya binmedim. Vatandaş iyi, dökülmez diyorsa öyledir. Yaşayıp göreceğiz.

Sayın hy01,
Herşey gönlünüzce olsun.

2010 Yılının en çok satan SUV'ları. Kıskananlar çatlasın ;D

20110111160344450_sinif3_.jpg

bence duster ideal bir araç ama kendi açımdan arka cam düğmelerini arka kapıların üzerinde biryere almadıkları sürece dustere pek sıcak bakmıyorum ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri