Ynt: Neden Dacia Duster?
Accipiter' Alıntı:
Arkadaşlar konuyu baştan sona okudum diyebilirim. Dusterı çok beğendim. Şu an bir araçta karar aşamasındayım ama kafama takılan bir durum var. O da şu:
Şu an mevcut maddi imkanlarımla "Duster Laureate 1.5dCi 85 bg 4x2" ve opsiyonlarını alabiliyorum. Deri döşeme hariç 40 bin tl ye denk geliyor.
40 .000 benim verebileceğim maksimum fyat ama forumda 4x4 alınır, 4x2 alınmaz gibi bir görüş hakim. Alacağım aracın mutlaka dizel olması gerekiyor. Aracı çoğunlukla şehir içinde kullanacağım ama normal binek otomobillerin aksine
yağmurda çamurda karda güven versin istiyorum. Bu durumda bana ne önerirsiniz. 4x2 versiyonunu mu almak mantıklı yoksa başka alternatiflere mi yönelsem?
Sayın accipiter, ümiterkan'ın cevabına katılırım. Şayet dağ-tepe gezmeyecekseniz, 4x2 işinizi görür. Altı yüksek ve daha yukarıdan yola baktığı için daha güvenli sürüş imkanı var. Normal oto almayın, benim de diyeceğim bu. Şehiriçi en güzel yanı, kasislerde, çukurlu yerlerde yavaşlamak gereği duymuyorsunuz. ;D Bunu lütfen önemseyiniz. :
Fakat şöyle bir senaryo yazalım: Diyelim ki bir kış günü karlı bir yokuşu çıkacaksınız. Orada 4x4 daha başarılıi olur. Haaa, ben bu tür riskli ve kısa süreli durumları önemsemem ve tedbirli olurum derseniz, 5-6 milyar fazla vermenize gerek yok. Hız merakınız da yoksa, 85 Hp yeter. 4x2 alınmaz diye bir şey yok.
Fakat bir husus var: 4x4 ile 4x2'nin arka süspansiyonlarının farklı olduğunu okumuştum. En iyisi, bu sorun için 4x2 kullanan arkadaşlar fikir beyan etsin.
Başka alternatiflere gelince; bildiğim kadarıyla bu sınıfta, Quaşkai'den başka bu motor hacminde ve dizel araba yok... Onun da fiyatını biliyorsunuz.
Yakıta gelince; benim arabam şu anda 1800'lerde. Bu kış şartlarında şehiriçi (hep aynı yollarda) 7 litre civarı. Bu da şimdiki fiyatlarla 240 kuruş civarına denk geliyor. Belki 5-6000 km.ye varınca biraz daha düşebilir. Hem, 4x2'lerin yakıtı daha düşük 4x4'den. Yukarıda (yoksa başka başlıkta mıydı) recepgülseven'in yakıt değerleri bizden daha iyi. (benimki 4x4)
Herşey gönlünüzce olsun.