Neden Dacia Duster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 532,357
Ynt: Neden Dacia Duster?

kyenipazar' Alıntı:
benim bildiğim duster "tiguandan bile konforlu" "focustan sessiz" daha da konforlu olması için ilave ne yapılabilir ki ?
Mesela helezonlar kestirilebilir. Veya komple alçaltma kiti takılabilir.
20 inch ince yanaklı lastikler takılabilir.
Dizel motorun ve mühendislik hatası olan aynaların sesini azaltmak için komple ses-ısı yalıtımı yaptırılabilir.
Ses yapan aynalar ve anten komple söktürülebilir (bu durumda sadece dikiz aynası kullanılacağından daha uzun ve geniş otobüs dikizi takmak gerek)
Hız sabitleyici , cgip tuning vs. elektronik modifiyeler yapılabilir.
Motora bor power ve motor sılk ilave edilebilir.
Bizim dusterci arkadaş siz off road modifiyesiyle uğraşmasın deyince caddeye yönelik böyle bir proje başlattı ordan biliyorum. Daha geniş bilgi alırsam gene yazarım.

Etiketler

abi şunlara cevap vermeyin ya..

Ben yanlış anlaşılmasın diye tekrar söyliyim, konfor mükemmel aracın, benim konfordan kastım,

-Kameralı park sensörü,
-Koltuk ısıtmalı ve soğutmalı koltuklar
-HUD cama yansıyan hız göstergesi,
-Kapı açıldığında yere vuran ışık sistemi,
-Kapı açıldığında aynadan yere vuran led ışıklar,
-Yan aynalara sinyal led şeridleri
- Stepne sub boofer
-Teyp içinden çıkan büyük ekranlı lcd
- Lastik basınç göstergesi,
- Macera Paketi,
- Ön arka ve yanlara demirler
- Gözlük kabı,
-Far sensörü (yaptırdım)

Benim konfor adına yaptırmak istediklerim, emin olun Duster 'lar Tiguan 'larden 10 kat daha iyi bir araç, hemde az yakıyor tiguan 10 litre yakıyor, fabrika değeleri söylüyor, ekonomikmiş gibi az yakan teknoloji diye haykırıyorlar.

hımmm demek ki biz konforu yanlış biliyoruz... ön ve arkada demir olunca , yan aynalarda sinyal led şeritleri olunca , araba daha konforlu oluyormuş... ön arka demir ve konfor ??? hımmmm...

bir de tiguanda yazdığınız maddelerin birkaçı var ve o maddeler dusterda yok , e bu durumda yine tiguan daha konforlu , yani sizin" konfordan kastım" diye yazdıklarınıza bakınca da tiguan daha konforlu çıkıyor , bir yanlışlık mı var ?

tiguan çok yakıyor ??

pardon sizin aracınız kaç beygir , tiguan kaç beygir ?
Tiguanın torku nedir , sizinki nedir ?
Yükleme kapasiteleri nasıldır ?
Akselerasyon ve son sürat hangisinde iyidir ?
Biri otomatik biri manuel midir ?

e müsadenizle bu konuların hepsinde önde olan tiguan sizinkinden fazla yakıversin ?

(bu arada ben tiguanı hiç beğenmem)

bir de tüketimi fabrika verisi 10 litre olan tiguan yok ?

en yüksek tüketim 9,6 ile şehiriçinde manuel 1.4 tsi (160 hp) ye ait , e benzinli ile dizeli tüketim açısından karşılaştırıyor ve o çok yakıyor diyorsanız , oohhhoooo...

SERKANEFE' Alıntı:
abi şunlara cevap vermeyin ya..

Ben yanlış anlaşılmasın diye tekrar söyliyim, konfor mükemmel aracın, benim konfordan kastım,

-Kameralı park sensörü,
-Koltuk ısıtmalı ve soğutmalı koltuklar
-HUD cama yansıyan hız göstergesi,
-Kapı açıldığında yere vuran ışık sistemi,
-Kapı açıldığında aynadan yere vuran led ışıklar,
-Yan aynalara sinyal led şeridleri
- Stepne sub boofer
-Teyp içinden çıkan büyük ekranlı lcd
- Lastik basınç göstergesi,
- Macera Paketi,
- Ön arka ve yanlara demirler
- Gözlük kabı,
-Far sensörü (yaptırdım)

Benim konfor adına yaptırmak istediklerim, emin olun Duster 'lar Tiguan 'larden 10 kat daha iyi bir araç, hemde az yakıyor tiguan 10 litre yakıyor, fabrika değeleri söylüyor, ekonomikmiş gibi az yakan teknoloji diye haykırıyorlar.

kendisiyle bu kadar çelişen başka birini daha görmedim.

neyse siz çevirin kazı yanmasın...

kyenipazar' Alıntı:
benim bildiğim duster "tiguandan bile konforlu" "focustan sessiz" daha da konforlu olması için ilave ne yapılabilir ki ?

herhalde o zaman tiguan değil touaregden konforlu olacak.

ikinci elde az olmasının sebebi dusterın yeni olması olabilir mi ? 2 senedir piyasada olan bir model neden 2.elde birçok olsun ki ? kıyaslama yapılan captiva ve qasqhai ne kadardır , kaç senedir piyasada ? benim bildiğim captiva 2005in 2.yarısı çıktı , qq ise 2006 ikinci yarısı ?

sayın, kyenipazar
söz konus araçlarla ilgili olarak malum araç satış sitesinde 2010/2011 model satılık listesine bakmanızı önerim..
QQ . 272 ad , Juke.64 ad , C.captiva. 187 ad olduğunu görürsünüz 2010 ve 2011 yılında kompakt SUV satış adetlerine bakarsanız demek istediğimi anlarsınız
bende bu araçı alırken çok araştırdım , QQ ve JUKE test ettim , bana sorarsanız Duster daha konforlu , ha bu arada aslında eski bir primera ve terrano ve Troper
kullanıcısıyım ...

lazyavuz' Alıntı:
sayın, kyenipazar
söz konus araçlarla ilgili olarak malum araç satış sitesinde 2010/2011 model satılık listesine bakmanızı önerim..
QQ . 272 ad , Juke.64 ad , C.captiva. 187 ad olduğunu görürsünüz 2010 ve 2011 yılında kompakt SUV satış adetlerine bakarsanız demek istediğimi anlarsınız
bende bu araçı alırken çok araştırdım , QQ ve JUKE test ettim , bana sorarsanız Duster daha konforlu , ha bu arada aslında eski bir primera ve terrano ve Troper
kullanıcısıyım ...
Satış adedini etkileyen tek faktör "iddia ettiğiniz konfor" mu acaba?
Ayrıca neden bu kadar konforlu bir araçta aynalar veya anten ses yapıyor. Ve servisler bunu hiç utanmadan "mühendislik hatası" olarak söyleyebiliyor.? Neden herkesin yakıt deposu hatalı gösteriyor? Bu mudur konfor?
Ayrıca her makul insan bilir ki, arazi performansı ile konfor,
yine aynı şekilde ucuzluk ile konfor bir arada olmuyor maalesef.
yine aynı şekilde çok iyi arazi performansı ile binek araçlardan bilr düşük yakıt tüketimi bir arada olmuyor.
Keşke olsa.
Ama yine de yok arkadaş bizim araç hem konforlu hem arazide en iyi performansa sahip, hem çok ucuz hem de çok az yakıyor idddiasında olan var ise diyebileceğim tek şey; o dediğiniz gazoz ağacı.... ;D ;D ;D

siz hala 2.elde satılmakta olan araç sayısına bakarak birşeyler ölçmeye devam edin .

Satışa sunulan 2.el araç sayısı ile , o araçtan piyasada kaç tane bulunduğu arasındaki bağı hatırlayın :smiley:

kaç tane satılık şahin vardır , kaç tane flash vardır ? aynı yılların arabası ama şahin çok fazla sattığı için hala 2.eli piyasada adet olarak fazladır...

konstantin vacheron saat piyasada 1.400 tanedir , casıo 200.000 tanedir... hangisi daha çok bulunur şimdi bitpazarında tezgahlarda ?
iyi olan mı , çok satılmış olan mı ?

bir düşünün bakalım...

NedenDuster ? yaşadığım ülkedeki fiyat,vergi,akaryakıt,servis,yedek parça,vs ..... göz önüne alınığında alınabilecek araç, uygun araç olmasındandır.
bu araçları alan şahsım ve diğer arkadaşlar +/- zaten bilerek aldık...Yoksa ABD yaşasam bu araça zaten binmem, benzinin galonu 3,9 USD (yaklaşık 4,2 lt), vergi,yedek parça vs. ucuz
Safkan arazi araçlarını fiyatını söyleme bile gerek yok(buradaki şahin fiyatı),Bu sitede Arkadaşaların kullandığı çoğu araçlar yaş itibariyle orda hurda sayılır, konfor ve güvenlik desen keza öyle, Devletimiz, arazi araçlarını LUKS saymakta, yani cebinde parası olana mubah görmekte... Onun için bu ülke arazi vitesi demek para demek.....
saygılar

veteriner' Alıntı:
Ama yine de yok arkadaş bizim araç hem konforlu hem arazide en iyi performansa sahip, hem çok ucuz hem de çok az yakıyor idddiasında olan var ise diyebileceğim tek şey; o dediğiniz gazoz ağacı.... ;D ;D ;D
Abdullah bey, aynen benim iddiam o dur,
konforu güzel, arazi süper, ucuz ve en önemlisi az yakıyor,
gel direnme al sende bir duster.....

sayın repM "arazi süper" den kastınız nedir acaba ?

mesela site üyelerinden kürşat beyi tatmin edecek bir arazi yeteneği var mıdır ?
Ya da bir defender ile aynı parkurlarda boy gösterebilir mi ?

Konfor güzel derken o herkese göre değişir diye düşünüyorum. Mesela soğuk kış günleri için ısıtmalı koltuk sahibi olmayan bir araç kimişne göre konforsuzdur. E o kadar paraya satılan arabada o donanım olmaz diyorsanız biz de zaten olmak zorunda demiyoruz. Sadece konfor herkese ve tabii ki her bütçeye göre değişir , adam şunu derse ne diyeceğiz :

"24.000 tl ye cherokee 5.2 alırım. Otomatik vites , deri döşeme , hafızalı , elektrik ayarlı , ısıtmalı koltuk , otomatik klima , sunroof , far sensörü vs vs var (konfor) sıfır duster atıyorum 50.000 TL hem de manuel , ve saydığım hiçbir donanım yok. Ben aradaki 26.000 TL ye hem yakıtımı hem vergimi yıllarca karşılarım... E zaten 3 sene sonra arazi keyfini tatmış ve gerçek jeep'e binmiş olarak satarım."
Bu durumda ne diyeceğiz , hayır duster sana daha uygun hem de konforlu mu diyeceğiz ?

Adam tersini de diyebilir , "Ben dusterı 10 sene kullanacağım dolayısı ile yakıt ve vergi aradaki 26.000 TL yi geçer. Ben ısıtmalı koltuk olmamasına razıyım , bakımı da daha ucuz olur , 2.elde satışı da. O yüzden bana duster uyar" Bu sürücüye de hayır Cherokee daha iyi senin için diyemeyiz.

Kısacası burada bu konuyu tartışmaya gerek bile yok. Amaca uygun araç alınır...

Problem Dusterı,amacından daha fazla işi başaracağı şeklinde lanse edenlerde. Kendi web sayfası da dahil...

kyenipazar' Alıntı:
sayın repM "arazi süper" den kastınız nedir acaba ?

mesela site üyelerinden kürşat beyi tatmin edecek bir arazi yeteneği var mıdır ?
Ya da bir defender ile aynı parkurlarda boy gösterebilir mi ?

Konfor güzel derken o herkese göre değişir diye düşünüyorum. Mesela soğuk kış günleri için ısıtmalı koltuk sahibi olmayan bir araç kimişne göre konforsuzdur. E o kadar paraya satılan arabada o donanım olmaz diyorsanız biz de zaten olmak zorunda demiyoruz. Sadece konfor herkese ve tabii ki her bütçeye göre değişir , adam şunu derse ne diyeceğiz :

"24.000 tl ye cherokee 5.2 alırım. Otomatik vites , deri döşeme , hafızalı , elektrik ayarlı , ısıtmalı koltuk , otomatik klima , sunroof , far sensörü vs vs var (konfor) sıfır duster atıyorum 50.000 TL hem de manuel , ve saydığım hiçbir donanım yok. Ben aradaki 26.000 TL ye hem yakıtımı hem vergimi yıllarca karşılarım... E zaten 3 sene sonra arazi keyfini tatmış ve gerçek jeep'e binmiş olarak satarım."
Bu durumda ne diyeceğiz , hayır duster sana daha uygun hem de konforlu mu diyeceğiz ?

Adam tersini de diyebilir , "Ben dusterı 10 sene kullanacağım dolayısı ile yakıt ve vergi aradaki 26.000 TL yi geçer. Ben ısıtmalı koltuk olmamasına razıyım , bakımı da daha ucuz olur , 2.elde satışı da. O yüzden bana duster uyar" Bu sürücüye de hayır Cherokee daha iyi senin için diyemeyiz.

Kısacası burada bu konuyu tartışmaya gerek bile yok. Amaca uygun araç alınır...

Problem Dusterı,amacından daha fazla işi başaracağı şeklinde lanse edenlerde. Kendi web sayfası da dahil...
arazisi süper den kastım, istediğim her yere arabamla gidebildim, bunlar nereler diye sorarsanız üzerinde asfaltı olmayan ama altında yolu olan dağ bayır kır...(bu benim için arazidir hatta ağır arazidir )
konfor konusunda cevap sorunuzda gizli sanırım "herkese göre değişir" demişsiniz..... katılıyorum o zaman bu konu başlığı tartışmaya açık değil....
daha sonra yazdığınız paragraflara canı gönülden katılıyorum..(son satır hariç :D)
herkese saygılar...

bahsettiğiniz arazi sizi mutlu ettiği için ve duster o arazide sorun çıkarmadığı için problem yok.

son satırıma katılmamışsınız ama dusterın sayfasını incelediğinizde anlayacaksınız :smiley:

repM' Alıntı:
Abdullah bey, aynen benim iddiam o dur,
konforu güzel, arazi süper, ucuz ve en önemlisi az yakıyor,
gel direnme al sende bir duster.....
Arazisi süper demişsiniz sonra da açıklama olarak , "istediğim her yere arabamla giderim" demişsiniz. Maalesef arazi yeteneği sizin veya benim veya bir başkasının isteğine göre olan bir olay değil. Ağır arazi çamur koşulları bellidir. Mesela bugün öyle bir parkurdan geçtim ki, eğer bir dastır bu çamurda o rampaları çıksın, sel sularının yardığı o kanallardan geçsin. Aracımı yakarım. Şartlar gereği foto - video imkanı olmadı. İnanmak istemezseniz ister siz gelin ister varsa Denizli'de dastırcı tanıdığınız onlara söyleğin cesareti olan varsa gelsin arazi görsün.
Neden uzatıyorsunuz anlamıyorum. Aracınızın yakıtı düşük olabilir. Sizin beklentinizi karşılayan konforu olabilir. Parçası ucuz olabilir. Ama aynı anda hem düşük yakıt tüketimi, hem yüksek arazi performansı, hem ileri derecede konfor zor. Çünkü bir araç araziye uygun olması için ya fabrika çıkışı ya nda sonradan yapılan modifiyelerle illa ki konfordan ve yakıt tüketiminden ödün vermek zorundadır. Bu dstır veya başka bir marka meselesi değil. Şu fotoları efsane olan transilvanya dastırları bile sizlerdeki orjinal dastırlardan mutlaka konforsuz ve çok daha fazla yakıt tüketir.
Yok herşeyi kişiye göre değişir diyeceksek o zaman benim aracım benzinli, şehirlerarası 28 krş, şehir içi 37 krş, arazide de 40-50 krş yakıyor. İmkanlarıma göre yakıtı uygun geliyor. Buna az yakıyor mu diyeceğiz. Biri çıkar konfordan beklentisi sadece hidrolik direksiyondur. Arabasında hidrolik direksiyon varsa çok konforlu mu olur. ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR