Neden Dacia Duster?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 520,778
Ynt: Neden Dacia Duster?

Nissan Qashqai ile görüntüde aynı sınıfta olmasına rağmen iki markanın araçları arasındaki kalite farkı tartışılmaz.

Ayrıca iki markanında aynı konfor aynı motor ve aynı 4x4 veya 4x2 seçeneklerinin fiyatlarını yanyana koymak lazım.

Birde sonuçda kalite farkına ödenen para büyük, o zaman BMW x3 demi bu sınıfda o da çok pahalı yaramazmı diycez. Atla eşşeği mukayese edersek eşşek her zaman daha ucuz olur. Ama ondan AT kalitesi ve performansı beklersen hüsrana uğrarsın.
 

Etiketler
Ynt: Neden Dacia Duster?

EY AHALİ ŞU DASTIR AMCAMI PEK ÖYLE YUKARI KOYACAK BİR NEMENEM DEĞİL.SADECE GÖRÜNTÜ JİP GİDEĞİL ANCAK SUV GİBİ JEEP LERİ TAKLİT EDEN UCUZ VE YERDEN YÜKSEK BİNEK OTO. VERGİSİ OGS Sİ VAPURA BİNERKEN ÖDENEN MANGIRLAR BAKIMINDAN EKONOMİK.EKMEK KÖFTE MESELESİ .gibi gibi ...
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

Savunma falan değil bu, Renault başlığı altında aracın olumlu veya olumsuz tarafları yazılmaya çalışılıyor. Seven olacağı gibi sevmeyen de illa ki olacaktır. Zevk meselesi. Ama gidip de başka markalar altında Duster iyidir güzeldir dersek o zaman savunma amaçlı yazmış olurum. Bu başlık altında yazılabilecek olanlar da bunlardır zaten.
Qashqai ile sadece aynı sınıfta olduğunu belirtmek istemiştim. Kalite farkı var tabii. Yoksa fiyatı bu şekilde olmazdı. Benim değerlendirmeye aldığım Duster Diesel 4x4 en full olan modelidir. Fiyatı da 48000TL. Bu araç ve bu fiyat üzerinden kıyaslıyorum diğer araçları. Fiyatı fazla gören olacaktır tabii ki. Duster'ın bir Offroad canavarı olduğunu da kimse söyleyemez zaten. Kendi sınıfında fiyat ve performansı iyi bir araç bence.

Kızmanıza gerek yok arkadaşlar burda güzel güzel fikirlerimizi paylaşıyoruz. :smiley: Bundan daha güzel ne olabilir. Ne zaman toplu bir organizasyona katıldınız da herkesin aracı aynı oldu illa ki farklıdır. Farklılıklar zenginliğimizdir. Maksat gönüller bir olsun. :smiley:

Rize'den herkese kucak dolusu selamlar...özellikle Deniz'e
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

Bu haftasonunda babamın Qasqai'si ile (1.5 dizel, 4x2) yaklaşık 600 km aile gezisi yaptık, Amasra, Çakraz, İnkumu arasında köy yollarında virajlı dağ yollarında gezdik tozduk. İnanın, yol bilgisayarına göre, 100 km. 5,3 lt eurodizel yaktık.

Araç son derece sessiz ve konforlu, hızlı, yoksek yol tutuş ve güvenlik donanımına sahip. Koltukları kuvvetli yan ve bel destekleri ile soprtif, kumaşları çok kaliteli, terletmiyor. Dijital klima bluetooth vs. max seviyede aksesuvar ve donanıma sahip. Hoş iç dizaynı ve geniş kabin alanı ve diz mesafesi ile yolda bir otomobilden çok daha keyifli. Benim 65 yaşındaki babamın da bu saaten sonra dağları dereleri aşacak hali yok ;D

Benim L200 olsaydı o yollarda en az 10-12 lt yakardı, biz de feleğimizi şaşırırıdık ama onun da başka güzelliği var :-\

Dacia'nın toz bezi (Duster) nasıl yol tutar, kabin gürültüsü ve konforu nasıl, bu kadar keyif verir mi bilemiyorum, gerçi keyif kullanan kişinin araçtan beklentisine göredir.

Dacia Duster'i 4x4 versiyonu da olsa, arazi aracı olarak görmemek gerekir. Tüm crossover araçlar, x3'ten Duster'a kadar hepsi, piknik gezilerinde yağmura yakalanırsanız asfalt yola rahat ulaşmanızı sağlayacak kadar arazi aracıdır ve bu konuda gerçekten ortalama bir tüketicinin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılar. Bence 4x2 Duster, bir zamanların 'keçi' lakaplı Renault 12'sine alternatiftir ::smiley:

Bu forumdan edindiğim izlenim şu yöndedir, 4x4 Duster'ları L200'lerle Defender'larla karşılaştırıyorsanız ve bu araçlara muadil olarak görüyorsanız, kaldığınız yerden sizi çekecek bir L200 için yanınızda mutlaka stap bulundurmanız gerektiğidir ;)

Bir de 0 km duster yerine 1-2 yaşında Qasqai almak konfor ve güvenlik açısından değerlendirildiğinde bence daha mantıklı
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

Ümit bey yazınızda savunduklarınız doğru ama "çoğu binek araçtan daha konforlu ve kullanışlı olan" bu alıntı tamamen yanlış. Duster2ı bende kullandım,Trabzon Karataş showromda full olan 4x4 dizel modelinin de deneme sürüşüne katıldım. Konfor aksine bineklerle hiç bir şekilde kıyaslanamaz diye düşünüyorum. Cam açma modülleri 90 lı yıllardan renault 9'lardan kalma,direksiyondan radyo kumandası 99- 20 lerde kangolarda kullanıldı. Küçük detaylar bunlar aslında ne kadar para o kadar köfte misali. Binek bir araçtan konforlu diyemeyiz bence..
 



Ynt: Neden Dacia Duster?

freegraf' Alıntı:
sn. site sakinleri bu Aro amcamız ne alemde bir ara SABRİNO diye memlekete bir geldi,fakat hukuki sıkıntılar, yani :telif ve izin, isim meselesi gibi sıkıntılardan her şey mechul oldu.Daha fazla varsa bildiğiniz paylaşin.
Kullananlar ARO'nun çok yetenekli bir araç olduğunu söylüyor
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=12854.0
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

MErhaba bugün Dacia duster ı ma sunroof taktırdım . Çok güzel oldu
Aro için buda benden.
5970.jpg
 


Ynt: Neden Dacia Duster?

alpinone' Alıntı:
şu meşhur duster ın fotoğraflarınıda bekliyoruz..
aslında biraz daha allayıp pullayıp öyle koymayı düşünüyorum özellikle içini baya bir modifiye edicem
bir aro daha
6011.jpg
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

Nasıl diyorsanız ama foto koymaya başlasanız çok iyi olur sanırım forumda hiç dacia duster fotosu yok.Hem aracı görme imkanı olmayan kullanıcılar için iyi olurdu..Tabiki tercih yinede sizin. İyi geceler.
 



Ynt: Neden Dacia Duster?

alpinone' Alıntı:
Nasıl diyorsanız ama foto koymaya başlasanız çok iyi olur sanırım forumda hiç dacia duster fotosu yok.Hem aracı görme imkanı olmayan kullanıcılar için iyi olurdu..Tabiki tercih yinede sizin. İyi geceler.
Yarın ekliyeyim ozaman bende sunroof için yorumlarınızı rica edicem Nasıl bulucaksınız .
 


Ynt: Neden Dacia Duster?

Sunroof yakışmıştır çoğu arabaya yakışıyor sonuçta. Dacia da opsiyonel olarakda olsa yok sanırım.sunroof nerde takıldı özgün bir şey mi yapıldı yoksa renault grubundan bir aracın mı?
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

bu arada sakın beni yanlış anlamayın, kimsenin aracını kötülemek ne haddime nede sevdiğim birşey. Herkes bir aracı sever alır biner, yada kesesine en uygununu seçer alır biner. Benim tek derdim araç ne olursa olsun olduğundan fazla abartılınca insanlar yanlış beklentilerle gidip araç alıyor. O yuzden daha ayakları yere basan yorumlar olmalı. İnsanlar bu yorumları okuyup araba alıyor çünkü
 




Ynt: Neden Dacia Duster?

Çok haklısınız Kürşad Bey duster konusunda bu kadar savunmaya bende karşıyım.Binek araçtan daha konforlu yapıldı , arazi canavarı yapıldı vs. gerçekler çok önemli bu aracı bende araştırıyorum.Ama gerçekten bir 4x4 tecrübesi olan tecrübeli üstadlarımızın kullanmadan yorumları olmadan değerlendirmeyeceğim. Çünkü yapılan yorum ve aracı savunanların araçla ilgili bir tecrübesi olduğu belirtilmiyor
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,023
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst